Ob zastojih se pomaknemo na skrajno levo ali desno stran vizišča, da narediko pas za reševalna in intervencijska vozila. Ok, 180kmh ne morejo peljati mimo, koliko jim je navada, ampak v nekem doglednem času pa vendarle pridejo
Ja to mi je jasno, tudi sam če se nekako vozi avto za avtom oz. da vidiš da je malce več prometa se nekako "avtomatsko" postavim bolj k robu.
Mene je zanimalo kaj bi naredili da obtičijo v prometu?
Tisto da imajo prednost mi je jasno, nekoč sem nekje prebral da te lahko tudi "spravijo k robu" če je potrebno, zdaj al res al ne, mislim da če res ne bi bilo potrebno se "izguravanja" ne bi posluževali.
a si mal blond? reševalni pas je obvezen.
Nisem, ja pa včasih vidimo da vseeno se nekje zabije, čeprav sam mislim da odkar se lahko umakneš desno na odstavni pas je tega precej, precej manj.
Kaj je takrat na desnem robu vozišča?
Recimo da je zabito, da sta samo dva vozna pasa (hitra cesta ipd). Predvsem na tole sem ciljal, recimo hitra cesta kjer odstavnega pasu največkrat niti ni. Pa slučajno kamioni poleg kamionov, torej zabito.
Poklicejo policisjki helkopter in grejo dalje.
Sicer pa imajo varovane osebe v vozilih prednost pred intervencisjkimi vozili. Samo toliko v vednost.
Vsaj nekoc so jih imele. Bo Apollo potrdil ali ovrgel.
Pa če nima kje pristat? OK, lahko gremo iz ene skrajnosti v drugo.
Ja to vem oz. sem slišal, tudi zgoraj v prvem odgovoru napisal, samo zastonj ti prednost če nikamor ne moreš.