Planet Golob

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.143
4.600
113
Novo mesto kmalu z najdražjo zidanico v državi.
Ne gre za rojstno hiše, ne gre za hišo kjer je ustvarjal... gre za zidanico :cheer:

Marjan Kozina se je vedno znova rad vračal v družinsko zidanico, kjer je našel mir in črpal navdih.

1755713271238.png

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.045
7.127
113
Pa fak... razmetavamo denar, kot da smo Monako. Kako dolgo še bo ta norija? Za 1.2 mio kupim parcelo, zgradim vilo z bazenom in še zraven postavim Marjanovo zidanico.

Saj verjetno bo tudi tako, le vila z bazenom nebo zraven zidanece ampak nekje drugje...

• Všeč mi je
Reactions: B81

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.857
413
83
Vipavska dolina
Ob zastojih se pomaknemo na skrajno levo ali desno stran vizišča, da narediko pas za reševalna in intervencijska vozila. Ok, 180kmh ne morejo peljati mimo, koliko jim je navada, ampak v nekem doglednem času pa vendarle pridejo
Ja to mi je jasno, tudi sam če se nekako vozi avto za avtom oz. da vidiš da je malce več prometa se nekako "avtomatsko" postavim bolj k robu.
Mene je zanimalo kaj bi naredili da obtičijo v prometu?
Tisto da imajo prednost mi je jasno, nekoč sem nekje prebral da te lahko tudi "spravijo k robu" če je potrebno, zdaj al res al ne, mislim da če res ne bi bilo potrebno se "izguravanja" ne bi posluževali.
a si mal blond? reševalni pas je obvezen.
Nisem, ja pa včasih vidimo da vseeno se nekje zabije, čeprav sam mislim da odkar se lahko umakneš desno na odstavni pas je tega precej, precej manj.
Kaj je takrat na desnem robu vozišča?
Recimo da je zabito, da sta samo dva vozna pasa (hitra cesta ipd). Predvsem na tole sem ciljal, recimo hitra cesta kjer odstavnega pasu največkrat niti ni. Pa slučajno kamioni poleg kamionov, torej zabito.
Poklicejo policisjki helkopter in grejo dalje.
Sicer pa imajo varovane osebe v vozilih prednost pred intervencisjkimi vozili. Samo toliko v vednost.
Vsaj nekoc so jih imele. Bo Apollo potrdil ali ovrgel.
Pa če nima kje pristat? OK, lahko gremo iz ene skrajnosti v drugo.
Ja to vem oz. sem slišal, tudi zgoraj v prvem odgovoru napisal, samo zastonj ti prednost če nikamor ne moreš.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.821
867
113
Spektakularno. Obnova neke zidanice s tržno vrednostjo 30k eur za 1,2 miljona. Ima se, može se.
Ne ga srat a ne veš da smo edina država na svetu, kjer je danes mnogo bolše, kot bo jutri sal lažnjivi kljukec ki se pute ne upa prašat, kolk se mu je šefla žgala prej tega ne upa priznat. Mogoče mu pa nutrija v zidanici prišepne, da je boga Asta kupila cel hrib :eek: :nazdravje: :nazdravje:

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe
2. okt 2007
4.050
2.639
113
Nisem, ja pa včasih vidimo da vseeno se nekje zabije, čeprav sam mislim da odkar se lahko umakneš desno na odstavni pas je tega precej, precej manj.

Recimo da je zabito, da sta samo dva vozna pasa (hitra cesta ipd). Predvsem na tole sem ciljal, recimo hitra cesta kjer odstavnega pasu največkrat niti ni. Pa slučajno kamioni poleg kamionov, torej zabito.

Tudi če ni odstavnega pasu, so vozišča dovolj široka, da je na sredini vsaj 2.5metra prostora, da se lahko vozila na nujni vožmnji peljejo skozi. Normalni vozni pas je najmanj 3.5 metra, lahko tud 4m, in če še upoštevamo bankino, je na sredini povsem dovolj prostora za intervencijska vozila.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.857
413
83
Vipavska dolina
Ok, čeprav ko gledam včasih ko kamion prehiteva kamion, jaz vmes ne bi šel.
Se pravi nikakor takega vozila ne moreš zaustavit nekje, nobena gužva ni dovolj, pa ne mislim sedaj nekoga zaustavljat, sam tako sem razmišljal kaj bi bilo če... hvala vsem za odgovore.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.541
7.847
113
pri taščici
Tudi če ni odstavnega pasu, so vozišča dovolj široka, da je na sredini vsaj 2.5metra prostora, da se lahko vozila na nujni vožmnji peljejo skozi. Normalni vozni pas je najmanj 3.5 metra, lahko tud 4m, in če še upoštevamo bankino, je na sredini povsem dovolj prostora za intervencijska vozila.
Se en strokovnjak ko mu uspe na 7(,5)m širine spravit 9m sirine

• Ljubezen
Reactions: jonny77 in Kamele0N