Planet Golob

B81

22. jul 2007
38.720
11.659
113
tu je malo drugačna lestvica. Pa namesto print screena, dajem link:

Primerjava strani, kjer je Slovenija na tvojem 13em mestu in na 50em:

totalno bedasti skup nametani in tudi z mahinacijami pridobljeni podatki (ko grok malo preišče)

Tukaj pa je link iz fbja

in kakšna metodologija se tu uporablja

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.764
8.158
113
Ne rabiš nobenih posebnih primerov. Čisto legitimen primer je, da želiš zgraditi hišo in kupiš parcelo, potem se pač zaradi dveh malih otrok odločiš, da boš gradnjo zamaknil za 5 let in boš raje z njima preživel ta čas, kot pa ga zabil v hišo in izpustil njuno otroštvo. Me prav zanima, zakaj je treba svinjam davek plačat, da se bodo še bolj redile.
Me pa zelo skrbi, ker se mi logika, da so počasi svinje dovolj debele za zakol, zdi vedno bolj domača.
Sem proti visanju davkov in podobno… ampak tezava z gradnjo in visokimi cenami je povezana s tem da gre pri zazidljivih parcelah za omejeno dobrino.
In ce je ideja npr prazna stanovanja obdavcit je smiselno da to velja tudi za zemljisca.
En primer: obstajajo ljudje, ki sosednje zazidljivo zemljisce kupijo s ciljem da ne bodo imeli soseda. To povzroci da je manj zazidljivih zemljisc in so drazja. Zaradi kaprice nekoga.
Zivimo v druzbi in enostavno moramo gledat na ljudi okoli sebe. In problem neizkoriscenih zemljisc niti ni tako majhen.
Se enkrat - nisem za ta davek. Ampak zadeve okoli teh zemljisc niso crno-bele

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl in sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.035
7.459
113
Zakaj ne... Resda nic se ni sprejeto, ce sploh bo in se nisem se preveč poglabljala, ampak na prvi uč sem jaz enako povzela. Kje se moti(va)?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.955
3.485
113
Zakaj ne... Resda nic se ni sprejeto, ce sploh bo in se nisem se preveč poglabljala, ampak na prvi uč sem jaz enako povzela. Kje se moti(va)?
Da marsikje so parcele za gradnjo omejeno po površini in to ni niti 1.000 m2.
Jaz malo drugače gledam na to: če predpostavimo, da gradbene parcele zaradi omejene količine pridobivajo vrednost in to večinoma precej več kot vloge na bankah, ne vem zakaj neizkoriščenih ne bi obdavčil enako kot vsak kapital, ki pač prideluje neko vrednost.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.035
7.459
113
Imate včeraj in danes vsaj kakšen dodatek, ker "zanesljivi viri" pravijo, da klima na Trstenjakovi ne zmore uspešno hladiti pregretih glav dežurnih trolov?

• Všeč mi je
Reactions: Matey in erikson

erikson

Guru
25. avg 2007
23.377
7.116
113
Imate včeraj in danes vsaj kakšen dodatek, ker "zanesljivi viri" pravijo, da klima na Trstenjakovi ne zmore uspešno hladiti pregretih glav dežurnih trolov?
Ali sem zdaj jaz kriv, da sprejemate samo nepremišljene in škodljive odločitve? Z veseljem bom prebral tvoj prikaz nasprotnih dejstev.

Ko si že pri koritu, koliko resnice je v govoricah, da uničujete Petrol z namenom, da ga boste združili z Gen-i jem in Golob postane direktor, potem ko bo prihodnje leto na volitvah doživel epski poraz?

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.047
4.082
113
Ljubljana
hmpg.net
To je bilo včasih res, dokler je bila zahteva po zlatem pokritju bankovcev.
Odkar pa so zneski le še biti in bajti v računalniku, pa lahko banka iz nič pričara denar za posojilo.
Tole Banka Slovenije trdi drugače. Ampak jurek bo že vedel (pa še dva intelektualca Alterja sta to potrdila)

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
511
-3.448
28
Ali sem zdaj jaz kriv, da sprejemate samo nepremišljene in škodljive odločitve? Z veseljem bom prebral tvoj prikaz nasprotnih dejstev.

Ko si že pri koritu, koliko resnice je v govoricah, da uničujete Petrol z namenom, da ga boste združili z Gen-i jem in Golob postane direktor, potem ko bo prihodnje leto na volitvah doživel epski poraz?
Glede na to, da po tvoje "sprejemamo same slabe odločitve" menim, da je vsaka nadaljna debata o teh stvareh obsojena na neuspeh, zato jo prepuščam v obravnavo tebi in somišljenikom.

Glede druge postavke-zopet menim, da, če si napovedal epski poraz na volitvah, boš zmogel tudi toliko jasnovidnosti, da si odgovoriš na prvi del vprašanja, se ti ne zdi? drugače pa vprašaj prvega jasnovidca v državi, ki je sposoben napovedati prihodnost, ki se še sploh ni zgodila...čeprav je do sedaj, kot vemo bil zelo neuspešen, ampak vseeno.

• Objave ne odobravam
Reactions: Matey

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.047
4.082
113
Ljubljana
hmpg.net

Družba GEN-I je v lasti dveh družbenikov: GEN energija d.o.o. in GEN-EL naložbe d.o.o. Družbenika imata enakovredno lastništvo – vsak 50 % družbe. GEN energija je v 100% lasti države.   GEN-  EL   je  prav  tako  v  50-odstotni  lasti  družbe  GEN  energija.
Torej je GEN-I v lasti države. (zato je Golob odletel, si pozabil?)
Petrol pa je relativno v majhnem delu v lasti države, zato Južna tako uspešno meče pesek v kolesje odločitev države. Poizkusi države so sicer res v škodo Petrola, vendar so predvsem neumni. In Južna (in njegovi tuji prijatelji) zagotovo ne bojo pustili Golobu, da se ugnezdi na vrhu Petrola, sploh če bi to poizkusil po volitvah, ki jih bo levica težko dobila :D.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.069
1.774
113
Notranjska
Jaz malo drugače gledam na to: če predpostavimo, da gradbene parcele zaradi omejene količine pridobivajo vrednost in to večinoma precej več kot vloge na bankah, ne vem zakaj neizkoriščenih ne bi obdavčil enako kot vsak kapital, ki pač prideluje neko vrednost.
Zato ker bodo odločevalci lažje prišli do teh parcel, katere bodo morali lastniki kateri imajo samo to prodati. Sam imam precej slabo mnenje o vseh teh vlagateljih in bizniserjih v nepremičnine, to je posel po mojem mnenju za tupoglavce, ne ustvarijo ničesar imajo se pa za najhujše poslovneže.
Že sedaj se parcele hendlajo tako da glava boli v tem primeru pa bi bilo še huje.
Če pa kdo misli kako bodo cene stanovanj padle se pa hudo moti, zaradi tega že ne.
Ko imajo ljudje po 20 in več stanovanj...no ko bodo fantje to obdavčili bo pa druga zgodba, vendar le zakaj tega nočejo? Zakaj obdavčiti nekoga kateri je še predenj je bil sprejet nov prostorski načrt imel njivo, sedaj pa zazidljivo parcelo in brez kapitala za graditi ampak s tono davka? To je tipičen davek da se stisne malega človeka še malo bolj, da proda, mogoče celo pod ceno, potem bodo še dvignili davek na prodajo pa bo zgodba popolna. Sam sem mnenja da sedaj poteka največji pretok premoženja v Sloveniji skozi nepremičnine, katere ne služijo svojemu namenu, vsi jokajo da jih množično primanjkuje, samo da se pumpa cene. Služijo le določeni osebki, realno se pa ne ustvari nič dobrega. Vsa ta stanovanja so vse prej kot dobra, denar se pa zagotovo zavrti, to pa ja.

• Všeč mi je
Reactions: kajn

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.783
6.982
113
Saj bo obdavčena kot kapitalski dobiček, ko boš, če boš prodal. Vmes pa te čisto nič ne briga, ker to ni tvoja zemlja.

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.783
6.982
113
Večinoma krega tukaj je zaradi faking albancev in bosancev, ki nam zasedajo nepremičnine. Gradimo samo za njih. Potem pa še najdemo paciente, ki podpirajo davek, ker ima sosed Janez svojo vrtno uto klasificirano na gradbeni parceli. Pa fak no....