Planet Golob

Floki

Guru
6. sep 2007
10.224
3.252
113
  • Jezen sem
  • Všeč mi je
Reactions: 8888 in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.412
16.713
113
Še ena iz golobeva kurnika ki se napaja

"TrioAdio":
Nadaljujemo z razkrivanjem energetskih podjetij, ki jim je država odobrila nepovratno finančno pomoč. Podjetju Energen v lasti Marka Seršena je državni Borzen odobril 11,5 milijona evrov spodbud. Gre za svaka državne sekretarke Tine Seršen, ki je na Ministrstvu za okolje podnebje in energijo pristojna za energetiko in sodeluje pri pripravi gradiv s področja energetike. Družinski trikotnik sklene še brat in soprog Andrej Seršen, ki je zaposlen v službi vlade za zakonodajo, kjer pregleduje in potrjuje vladne predpise.

Ampak kako že gre tista relativizacija? Da ni to nič posebnega glede na to kako je Slovenija majhna oz. ima malo prebivalcev in ima vsak nekoga nekje v sorodstvu posredno ali neposredno povezano s politiko ali kako že?

Kot zanimivost / disclaimer na tako teorijo - pri poslu moram v določenih primerih izpolnjevati na stranko vezane vprašalnike o politični izpostavljenosti in moram povedat, da ni veliko ljudi, ki imajo v politiki sorodnika ampak po nekem naključju so pa pri teh poslih med državo in zasebnim sektorjem res velikokrat v igri sorodstvene povezave. Seveda dopuščam možnost, da imam premajhen vzorec v obdelavi ampak, če bi bilo res tako, da ima (skoraj) vsak nekega sorodnika v politiki potem bi bila slika vseeno "malo" drugačna kot je sicer.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

mistique

Guru
16. jun 2009
14.400
2.230
113
Emona / Carnium
je Simičev predlog dober?

Po mojem laičnem mnenju davkoplačevalca mislim, da predlog na papirju ni slab. Veliko je odvisno od implementacije, kar ni nujno stvar predloga, bi bil pa predlog veliko boljši, če bi se Simke malo razpisal in upošteval tudi ta aspekt.

Obdavčitve virtualnih nakazil ne odobravam in tisto dokazovanje izgube mi deluje kot na hitro sestavljena populistična poteza (korenček za palico).

Dvig DDV v tem trenutku tudi ne podpiram. Najprej razbremenite gospodarstvo in uredite vse ostalo lepo prosim, potem pa bomo videli...

kemb

Majstr
7. okt 2018
883
893
93
Še ena iz golobeva kurnika ki se napaja

Golob je lahko ponosen na ekipo ministrov in uradnikov. Vsi poskrbijo za svojo sorodnikem znance in prijatle.
Realno pa bi bilo potrebno zakonodajo spremeniti tako, da bi takšen dobrotnik za prijatelje izgubil službo in plačal kazen.
Zakonodaja bi morala biti stroga, nedvoumna, enaka in pravična za vse. V Sloveniji je to tezko ampak se vedno verjamem, da bo šlo na bolje...

B81

22. jul 2007
38.411
11.491
113
Po mojem laičnem mnenju davkoplačevalca mislim, da predlog na papirju ni slab. Veliko je odvisno od implementacije, kar ni nujno stvar predloga, bi bil pa predlog veliko boljši, če bi se Simke malo razpisal in upošteval tudi ta aspekt.

Obdavčitve virtualnih nakazil ne odobravam in tisto dokazovanje izgube mi deluje kot na hitro sestavljena populistična poteza (korenček za palico).

Dvig DDV v tem trenutku tudi ne podpiram. Najprej razbremenite gospodarstvo in uredite vse ostalo lepo prosim, potem pa bomo videli...
Za virtualne valute bi lahko 10k oprostitve tudi črtali.

+ delo upokojencev bi morali olajšat, ne le tiste pred penzijo ampak tiste, ki so že...danes imajo omejeno št. ur - tu se seveda zavaja na veliko in IMO išče razne obvode (sploh pri plačilih).

Sicer pa - če tole vlada sprejme par mesecev pred volitvami, prebiliča niti ne rabimo :evil:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.299
9.719
113
Kdo je bil tisti, ki je javnosti sporočil, da so posamezni ukrepi (enaki ali manj strožji kot v tujini in objavljeni na straneh WHO) "vsakodnevne gluposti"? Zakaj so v tujini ljudje lahko imeli zaščitne maske zunaj na ulici, pri nas pa je bilo to razglašeno za "glupost" v smislu "Janša zahteva maske sredi gozda"?

V tem smislu, zakaj so imeli reševalci ob nesreči gondole v Italiji maske tudi v naravi "sredi gozda"?

Ali so na RTV kadarkoli pokazali, kako se namesti zaščitno masko in zakaj tudi čez nos, tako kot so gledalce redno izobraževali v tujini?

Zakaj so bile novinarske konference preko Zooma tako grozno nasilje na novinarji, da niso hoteli poročati z njih, čeprav so na njih vsak dan gostovali strokovnjaki in razlagali različne podatke in ukrepe?

Sedaj, ko se udeležujejo Golobovih novinarskih tudi preko Zooma, pa to ni grozno in so vladi hvaležni, da se lahko udeležijo na daljavo?
Ti resno misliš da bom parlamentiral s tabo? Ti kar ponavljaj laži svojega idola kolikor hočeš, vem pa, da bi bil ti definitivno manj prizanesljiv do gluposti, če bi bil tvoj idol v času epidemije v opoziciji.
Mimgrede, si Zdravkota kdaj videl v prtičku z elastiko? O takih glupostih govorim, ne o posameznih epidemioloških ukrepih.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.390
4.229
113
Na zgornje...kolikor se spomnim je šarec držal vse niti v rokah, pa vsi vemo, kje je končala puška. Zakaj torej ni naredil tako, da bi bilo pravilno in obenem ne bi imeli smrtnih žrtev? In njega sem celo volil takrat, pa me je razočaral.

In neka druga zadeva

Spet se grizejo med sabo:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.371
-8.975
113
Na zgornje...kolikor se spomnim je šarec držal vse niti v rokah, pa vsi vemo, kje je končala puška. Zakaj torej ni naredil tako, da bi bilo pravilno in obenem ne bi imeli smrtnih žrtev? In njega sem celo volil takrat, pa me je razočaral.

Slabo se spomneš. Ker je odstopil predno se je začel virus širiti po eu, tako da je pač nemogoče, da bi "naredil pravilno", saj se je v času, ko se je menjavala oblast, šele začelo s primeri pri nas.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.299
9.719
113

In neka druga zadeva

Spet se grizejo med sabo:

Vidiš, če ti dovolj dolgo trobila trobijo mantro v puški v koruzi, verjameš da je res.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.390
4.229
113
Slabo se spomneš. Ker je odstopil predno se je začel virus širiti po eu, tako da je pač nemogoče, da bi "naredil pravilno", saj se je v času, ko se je menjavala oblast, šele začelo s primeri pri nas.
Saj ravno to je poanta, da je odstopil prej. Zakaj se ni spopadel s tem, da bi videli kako bi on to zrihtal, da bi bili vsi zadovoljni.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.984
6.756
113
A se ni zato, ker so razglasili epidemijo brez njega, spustil v ministra in prijel sodelavko?
Marsikdo zanika dejstva glede časovnice, kdo je razglasil epidemijo, omejil javna zbiranja na prostem, zaprl mejo z Italijo, zaprl šole, kašljanju v rokav namesto zaščitnih mask, ...

Prvi primer okužbe z novim koronavirusom je bil v Sloveniji potrjen osem dni prej pri popotniku, ki je pripotoval iz Maroka čez Italijo v Slovenijo. Nato se je število okuženih začelo povečevati, Šarčeva vlada pa je začela sprejemati prve ukrepe. 9. marca je denimo omejila javna zbiranja, tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Naslednji dan je prepovedala vse lete iz Italije, Južne Koreje, Irana in Kitajske, da bi preprečila nadaljnje širjenje. Kopenska meja z Italijo je bila zaprta za vse, razen za tovorni promet.
12. marca, ko je bilo okuženih 96 ljudi, je minister za zdravje Aleš Šabeder na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih zaradi povečane nevarnosti širjenja novega koronavirusa podpisal odredbo o razglasitvi epidemije. Vlada pa je aktivirala državni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh.
Kot je vlada še pojasnila, je bila podlagala za razglasitev strokovno mnenje NIJZ-ja in razglasitev pandemije Svetovne zdravstvene organizacije, ki je to storila 11. marca.
"Ta scenarij je bil pričakovan. Če bomo razglasili epidemijo, bo imel sistem civilne zaščite podlago, da skupaj z nami vodi tudi koordinacijo. Zdravstveni sistem bo v teh časih, ko je zelo obremenjen s svojim delom, razbremenjen koordinacije, in to na najvišji ravni. S tem sledimo tudi včerajšnji razglasitvi pandemije, ki jo je razglasil generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije. Zaradi hitre širitve koronavirusa po svetu že ves dan dežujejo priporočila infektologov," je pojasnil tedanji zdravstveni minister. Tudi slovenski infektologi so sočasno izrazili skrb in pristojne pozvali, da se javno življenje v Sloveniji za štirinajst dni ustavi.
Slovenska vlada je sicer do razglasitve epidemije že odredila zaprtje varstveno-izobraževalnih ustanov, umirjanje javnega življenja in delo na domu.
Tedanja direktorica NIJZ-ja Nina Pirnat je predstavila higienske ukrepe, kot so natančno umivanje rok, kašljanje v rokav ali robec, izogibanje tesnim stikom …

Mislim da noben medij ni objavil odlomka iz poročila Računskega sodišča o nabavi zaščitne opreme, da Šarčeva vlada v mesecu dni ni uspela prešteti ventilatorjev, da bi se lahko pripravili na epidemijo. Lahko pa me borci za resnico prepričajo drugače.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.299
9.719
113
Daniel Noben ne more zrihtat tako, da bi bli vsi zadovoljni. Sigurno bi bli pa asi tipa teh dveh, ki sta ti za tole prstka gor kliknila, v obratnem mnenju o ukrepih. Eden od njiju dveh se je celo pokakal, ko je blo treba ramco nastavit in začel besno banat tiste, ki smo anticepilce spraševali po zdravju. Mal pobrskaj, vse je še gor.

• Haha
Reactions: Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.299
9.719
113
Hint, Marjan Šarec je odstopil 27.januarja 2020. Ne verjet vsega kar ti Nora24 in vitezi Janezove resnice natvezijo.
Šarca pa noben ne brani, je odstopil, ker je računal na volitve, njegov odstop in covid nista povezana.

• Objave ne odobravam
Reactions: roCkY