Planet Golob

B81

22. jul 2007
38.387
11.489
113
1742658046994.png

• Ljubezen
Reactions: LarryClay

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.707
4.138
113
... Seveda pa bi lahko sodelovali med sabo...
ja, pa še sindikat železničarjev pa železarjev, pa zveza potrošnikov... pa...

Ko sem začel delavno pot mi je glavna sindikalistka (precej velika živina v SD/ZLSD) prvo povedala - sindikat skrbi samo za svoje člane in za nikogar drugega. Če so ostali deležni pridobljenih pravic/ugodnosti je to kolateralno, pogosto škoda za sindikat, ker se ljudje ne včlanijo. Recimo za študente, ki jih je bilo takrat res veliko v firmi, se ji je slikalo... niso zaposleni, po statutu ne morejo v sindikat, naj svojega ustanovijo če kaj hočejo. Sindikat ni dobrodelna organizacija na sploh ampak organizacija za pomoč članom.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.276
9.746
113
Pri nas so nekateri vsak petek nasprotovali ukrepom za omejevanje širjenja virusa na profesionalno režiranih protestih. Tudi naši mediji so se izredno slabo odrezali pri obveščanju javnosti glede zaščite pred okužbo, epidemijo so raje izkoristili za politični boj. Nobena druga državna televizija v EU ni imela takega odnosa do epidemije in promovirala upora, kot naša RTV.

Ukrepe iz tujine in predloge WHO, ki jih je uvajala Slovenija, so novinarji sesuvali in razglaševali za neumnost. Šele čez dve leti se je odnos medijev do epidemije malo spremenil in so končno uspeli organizirati skupno oddajo RTV in POP TV.
A to misliš, da če boš to laž vsaj deset let ponavljal kot papiga, da bo pa res?

• Všeč mi je
Reactions: Gatto
Ne, vendar daj pokaži, kje je FIDES karkoli naredil za sestre. Ker oni so bogovi, ki morajo imet x-krat večjo plačo kot sestra.

Pa da ne govoriva na pamet, tule so stavkovne zahteve FIDESa

Poglej priponko 97770
sestre majo svoj sindikat, fides ne more zastopati njihovih stališč. Pa če gremo še korak dlje, tisti na gregorčičevi v ljubljani so nad sindikati in zaposlenimi in na njih je da kaj naredijo se ti ne zdi?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.279
1.226
113
Ne, vendar daj pokaži, kje je FIDES karkoli naredil za sestre. Ker oni so bogovi, ki morajo imet x-krat večjo plačo kot sestra.

Pa da ne govoriva na pamet, tule so stavkovne zahteve FIDESa

Poglej priponko 97770
To je sestrski sindikat:

To pa zdravniški (eden izmed):

A vidiš razliko? Začetek pa konec URLja sta sicer res enaka, mogoče te je to zmedlo.
In vsak sindikat se bori za SVOJE člane. Upam, da ti je vsaj to jasno.

Gatto

Guru
Izključen uporabnik
19. jul 2007
19.112
788
113
tu in tam
Joj kretenček, a Fides ima tudi sestre prek, al kako?
Joj lolek, če bi malo snel plašnice, bi doumel, da ima ta karikatura malo globlji pomen, kar je nekaterim tukaj očitno jasno, tebi in lajkačem pa ne.
Glede na to, da si se tako vžgal v svoji objavi domnevam, da si vpet v to sago in gledaš na to stvar precej pristransko.

• Haha
Reactions: Matey

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.279
1.226
113
Torej odgovarjal sem na tvoj post, v katerem si komentiral članek o slabih plačah sester v UKCju, z lepljenjem neke karikature o Fidesu.

1. kaj ima zdravniški sindikat s sestrami? One imajo svoj sindikat.
2. Kakšno stavko ta karikatura omenja? "Stavka" je samo še na papirju. Razen če mi uspeš prilepit kakšno novico (staro manj kot leto), da se kakšne zdravstvene storitve ne opravljajo, zaradi stavke.
3. Če mogoče namiguješ, da se poleti FIDESu ne bo dalo hodit na sestanke k vladi, mi prosim povej, kolikokrat so sploh bili povabljeni na kak sestanek na vlado, zaradi "stavke". Ker zgleda tako zaposlujejo vlado s sestankovanjem, da na vladi komaj čakajo malo poletnega premora.
4. Če pa ti še kakšen "globlji" pomen vidiš, pa prosim povej.