Planet Golob

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.577
485
83
Sem ti že včeraj napisal-namesto, da cele dneve, celo leto delaš analize po forumu, kako se ti ne splača kmetovati, kako si bogi, premalo dobiš iz proračuna ipd., raje najemi dodatne hektarje in delaj, kar pač delaš..ne pa, da daješ občutek, da si zaposlen v kmečkem javnem sektorju. Razen, če imaš tak hud traktor, da te sam vozi gor in dol po apaškem polju, ti pa vmes lahko spamaš.:p
uf imamo hude traktorje stare med 8 in 20 let. Vsak dan nekaj novega izveš na alterju

Cena solidnega RTK avtosteera (dodatka, da traktor vozi centimetersko natančno po vzporednih linijah ) je v letu 25 4800€ in gre na vsak traktor, ki ima hidravlični volan... dal po 6000 na enoto pred 5 leti. In ja ekonmsko, okoljsko upravičeno je dat na vsak traktor, ki dela prek 100ur na njivi/travniku letno! Kdor še nima na enoti, ki dela prek 200 ur pa nimam komentarja. Ja v SLO večina traktorkjev ne dela vliko ur. Delajo pa zato veliko let.

Kar se subvencij tiče. Prejmniki subvencij v EU je industrija jedrnih držav in posredniki. Si en izmed njih?
Ostali smo le bypas iz proračunov, da je lahko oprema za 20-30% dražja kot bi lahko bila za vse, če nebi bilo tega denarja v obtoku v branži. Ali je to za celotno družbo OK sli ne je stvar debate. Pod črto se verjetno več vlaga v razvoj in je zadeva lahko označena kot pozitivna. Kot zagotovo veš se subvencionira le malenkost vse prodane opreme. Direktna plačila na površino pa v tem obdobju ne pokrivajo več zahtev politike.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.225
2.021
113
Emona / Carnium
No, zdaj vem zakaj so ga toliko po cajtngih vlekli.

Aja iz parlamentarne menze je tudi že odletel.

Kaj je res opa najbrž ne bomo izvedeli.

Danijel: ko je bratovskova govorila za traktorje po 100 000 in so šli kmetje protestirati vem da so naši lokalni kmetje vsi zalaufali oldfimerje in z njimi paradirali. Novejše so pa pustili doma...
Najbrž res ne bomo izvedeli. Lahko pa tukaj človeka obesimo za jajca, ga poimenujemo kmet...čeprav je v resnici industrialec in politik(ant) in v preteklosti po uradni dolžnosti zagovarjal "mutna posla", kjer so na sodišču padale lepe kazni. To so kmetje samo po statusu. Podobno kot Jelinčič :evil:

Glede Vajde pa tako piše inšpektorat:
Na upravi so danes potrdili, da so v okviru hišne preiskave, izvedene januarja letos, "ugotovili nova dejstva, na podlagi katerih je postavljen sum goljufive prakse večjih razsežnostih". Ob tem so dodali, da bo zaradi interesa postopka, ki je še v teku, uprava javnost o vseh ugotovitvah obvestila po zaključku preiskave.
Generalna direktorica uprave Vida Znoj je za Delo potrdila, da se preiskava, ki poteka od druge polovice lanskega leta, nanaša tudi na prodajo medu drugih proizvajalcev in uporabo zdravil za zdravljenje čebel pri omenjenem čebelarstvu.

Jaz pravemu, avtohtonemu slovenskemu kmetu vsak teden pustim vsaj stotaka. Ker sem priden in zgoden pa gospe branjevki pomagam razložit gajbe na štantu :cheer: #za_na_grunt Pa bi lahko stotaka ali več pustil sosednjemu "kmetu" s štantom, na katerem ima celo leto isto "domačo" robo...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.781
935
113
tu in tam
uf imamo hude traktorje stare med 8 in 20 let. Vsak dan nekaj novega izveš na alterju

Cena solidnega RTK avtosteera (dodatka, da traktor vozi centimetersko natančno po vzporednih linijah ) je v letu 25 4800€ in gre na vsak traktor, ki ima hidravlični volan... dal po 6000 na enoto pred 5 leti. In ja ekonmsko, okoljsko upravičeno je dat na vsak traktor, ki dela prek 100ur na njivi/travniku letno! Kdor še nima na enoti, ki dela prek 200 ur pa nimam komentarja. Ja v SLO večina traktorkjev ne dela vliko ur. Delajo pa zato veliko let.

Kar se subvencij tiče. Prejmniki subvencij v EU je industrija jedrnih držav in posredniki. Si en izmed njih?
Ostali smo le bypas iz proračunov, da je lahko oprema za 20-30% dražja kot bi lahko bila za vse, če nebi bilo tega denarja v obtoku v branži. Ali je to za celotno družbo OK sli ne je stvar debate. Pod črto se verjetno več vlaga v razvoj in je zadeva lahko označena kot pozitivna. Kot zagotovo veš se subvencionira le malenkost vse prodane opreme. Direktna plačila na površino pa v tem obdobju ne pokrivajo več zahtev politike.
No, saj si sam rekel, da večina traktorjev v SLO ne dela veliko ur, zakaj bi moral potem imeti skoraj vsako leto novega? čeprav se tudi to dogaja, ker tudi kmetje gredo v korak s časom- novi imajo boljšo klimo, radio, navigacijo, več konjev ipd..zakaj ne, če se da? Ravno zjutraj mi je nek nadobudni mladenič pognal kri v žilah, ko mi je priletel nasproti v krožnem s svojo ogromno grdosijo na osmih kolesih (sicer brez prikolice), da sem se počutil kot palček v svojem sicer dvotonskem avtu. Se mi včasih kar milo stori ob spominu na mojo mladost, ko smo delali po polju z raznimi Ursusi, IMT in Zetorji, pa je bilo ravno tako narejeno, če še ne več.(pravijo, da se kmetijske površine krčijo kljub sodobni mehanizaciji) Z očetom sva pa iz grap s konji zvlačila les, ker raznih samohodnih vitel ipd ni bilo. Mogoče smo bili takrat samo bolj skromni.
Ostalo se mi pa ne da komentirat, da ne bom dobil solzico na oči zaradi silne diskriminacije.:rolleyes:

B81

22. jul 2007
37.993
11.155
113
No, saj si sam rekel, da večina traktorjev v SLO ne dela veliko ur, zakaj bi moral potem imeti skoraj vsako leto novega? čeprav se tudi to dogaja, ker tudi kmetje gredo v korak s časom- novi imajo boljšo klimo, radio, navigacijo, več konjev ipd..zakaj ne, če se da? Ravno zjutraj mi je nek nadobudni mladenič pognal kri v žilah, ko mi je priletel nasproti v krožnem s svojo ogromno grdosijo na osmih kolesih (sicer brez prikolice), da sem se počutil kot palček v svojem sicer dvotonskem avtu. Se mi včasih kar milo stori ob spominu na mojo mladost, ko smo delali po polju z raznimi Ursusi, IMT in Zetorji, pa je bilo ravno tako narejeno, če še ne več.(pravijo, da se kmetijske površine krčijo kljub sodobni mehanizaciji) Z očetom sva pa iz grap s konji zvlačila les, ker raznih samohodnih vitel ipd ni bilo. Mogoče smo bili takrat samo bolj skromni.
Ostalo se mi pa ne da komentirat, da ne bom dobil solzico na oči zaradi silne diskriminacije.:rolleyes:
In zakaj še vedno ne delaš s starimi ursusi? Hrbet ne pusti, ne....

2. okt 2007
3.884
2.398
113

zakaj pa ne voziš fičota, ampak dvo-tonski avto, kar pomeni da je nek težji SUV? ali pa zakaj, ne hodiš s kolesom, pa zvečer si svetiš s petrolejko...

ne s takimi, ti si konje samo po TVju videl, ne da bi z njimi les gor spravljal... po tvojem tudi štromar, kermaičar ne bi smel imeti nil orodja, ampak samo ročno štemanje, kaka Makita pa je luksus....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.679
3.198
113
v lokalni ostariji
Roko na srce traktorji tam okoli leta 1994-2005 so nekako najbolj vzdržljivi. Nimajo adblue in ostalega eko sranja, elektronike... Udobnost pa je na višku.
So pa res da več ali manj iztroseni.