Planet Golob

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.136
-362
63
Bi moral slikati za leto 2026. 2025 se šteje od julija in marca dalje. Za celo leto bo -200€.

Če imaš psa bo verjetno še -20€
Za nakup soka bo še kakšne -20€
Nepremičninski davek...
Elektrika ne bo več subvencionirana...

Kaj točno imamo od te vlade, da nas tako lupi?
Imamo dobro plačan bataljon kolesarjev in priznanje Palestine.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.959
1.764
113
Emona / Carnium
naj se sprosti prostorske akte in zemljisca pa bo stanovanj slej ali prej dovolj. Davki in jemanje drzavljanom tega pac ne bodo spremenili.
Saj prostorski akti in zemljišča se sproščajo...morda na nivoju države ne v zadostni meri, de. Ali so ta zemljišča tržno zanimiva za pohlep investitorjev je pa spet drugo vprašanje. Glede na to, da nepremičninski promet krepko pada, je problem tudi drugje. Lastniki večjih oz. za gradnjo bolj kvalitetnih zemljišč špekulantsko ciljajo na max izkopiček. Vidim, da se v Ljubljani lahko praktično vsaka luknja pozida z "nadstandardno" večstanovanjsko "vilo".

Večina državljanov nima problema z uvedbo davka na drugo nepremičnino (večina nima ne prve, kaj šele drugo...). Zagotovo ima problem manjšina, ki ima tudi investicijske nepremičnine. Sem v manjšini, a bi vsem državljanom privoščil, da v mojem žepu ostane več, in ne manj :fredi:
Problem je zagotovo stopnja davka. Se mi zdi, da je sama višina bodisi še en strel v koleno ali pa zgolj marinada in bodo stopnjo ob sprejetju znižali...Vsekakor bodo ta kratko potegnili socialno najbolj šibki (če je komu tukaj sploh mar za to).

Enim ni prav, da imajo toliko težav s podnajemniki...ampak razen pavšalnih predlogov tipa "da lahko najemnika, ki ne plačuje fu*nem ven", nisem zasledil. Vsekakor davek takih problemov ne rešuje. Pa tudi nihče drug jih ne...je pa dejstvo, da niso vsi za najemodajalce.

Dokler pa je ideja da naj kmetje opuscajo kmetijstvo ce se jim ne splaca nam pa srednjerocno trda prede.
Sem prepričan, da tisti kmetje, ki niso imeli boljše "ideje", ne kmetujejo več. Tako kot so recimo slovenski učitelji šli v gospodarstvo, mesarji v prodajo gradbenega materiala in fdv-jevci v politiko...
Glede kmetov je že Daniel povedal, da imajo politično brezzobo vodstvo, ki za Slovenijo (in njenega kmeta) ne naredi nič kaj dosti. Ideje mestnih srajc niso tako škodljive, kot je nevarna sama drža slovenskega kmeta. Jaz slovenskega kmeta ne znam reševati drugače, kot tako, da pri njem kupujem.
Kaj bo naredil slovenski kmet, da preživi je pravo vprašanje. Vse se začne s samorefleksijo (filozofski princip). Brez Cogito, ergo sum tudi slovenskega kmeta ne bo.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.549
3.892
113
Slovenski kmet ima iste probleme kot slovenski zgoraj pofočkani kmetavzarji.

"Jaz nimam nič nič proti, da vse bolj zategnemo, saj bo mene bolelo, ampak bo druge bolelo bolj (kar naj jih, saj si zaslužijo), jaz bom pa že."

• Všeč mi je
Reactions: sad

erikson

Guru
25. avg 2007
22.626
6.376
113
V množici bolj pomembnih stvari v državi je ta medijski zakon Levici tako zelo pomemben, da ga je vlada vložila celo 31. decembra. Predlani so v zadnjih dneh leta nujno kupovali (in tudi plačali) nepremičnino na Litijski. Nek medij sedaj celo napada NPU, da so nesposobni, ker ne znajo vdreti v Vežnaverjev iPhone.

Sicer že ves čas izgleda, da državo vodi Levica in ne Svoboda. Čeprav Svobodnjak morda misli drugače, vlada uresničuje zgolj program Levice.