Planet Golob

SavageSam

Fizikalc
26. mar 2012
241
85
28
Jaz verjamem, da politično zaslepljeni Alex dejansko misli, da je trenutna vlada veliko koristnega naredila za vse državljane. Sem podrobno prebral, na kaj so ponosni, pa je v praktično vsaki točki skrita še kakšna zamolčana podrobnost, ki uspeh razblini.

Se pa lahko strinjam, da peščici državljanov trenutna vlada ustreza.

Kaj je bilo potrebno narediti v Argentini in kako noro zbirokratizirano državo imamo mi pa je povedal Matej Rigelnik:

Pa saj če je 'Alex' za tale svoj PR izbruh vsaj dobro plačan, še nekako lahko razumem hvalisanje (ki to v resnici ni), če pa v napisano tudi iskreno verjame, potem nam pa ni rešitve ‍....‍‍

erikson

Guru
25. avg 2007
22.624
6.367
113
Za pijače z dodanim sladkorjem in sladili se je davek na dodano vrednost (DDV) danes zvišal z 9,5 na 22 odstotkov.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.086
3.588
113
41
Lj
Za pijače z dodanim sladkorjem in sladili se je davek na dodano vrednost (DDV) danes zvišal z 9,5 na 22 odstotkov.

Online so že posodobili cene, cca 20% dražje kot včeraj. Cocta je že skoraj 2€ za 1,5L.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.544
3.879
113
je pa lepo formulirano, da ni davek na brezalkoholne ampak "pijače z dodanimi sladili", kar je 99% brezalkoholnih pijač. Kombuča pa voda bosta brez davka.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.629
113
Notranjska
Bo pa smešno ko bodo drugod po svetu že okrevali od gospodarske krize, bo pri nas inflacija spet 10% in pa firme propadale kot po tekočem traku. In rešitev bodo še novi davki.
Zna bit da se to ne bo zgodilo, ker toliko neumni pa niso, z davki obirajo ljudi tako da bo manj denarja za zapravljat. Vse te nove obremenitve se bodo poznale na kupni moči ljudi.

ufff moša kliče. Pa famila, coop, conad, itd..Jebiga ko bom šli v tiare shoping bomo vzel še 2 platoja kokakole oz ko bo popust kak plato več zravm preostale špeže. Doma pa manj cekinov iz tega naslova, vzrok pa janša in hudnobn zahod

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in BuDi
je pa lepo formulirano, da ni davek na brezalkoholne ampak "pijače z dodanimi sladili", kar je 99% brezalkoholnih pijač. Kombuča pa voda bosta brez davka.
sladila ima 99 % sladkih pijač sladkor se bolj kot ne umika oz se ga rabi na kakem procentu pijač, vsaj slo trg. BTW umetna sladila so še večja jajca kt navadn cukr, sam folku to dopovedat

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.544
3.879
113
sladila ima 99 % sladkih pijač sladkor se bolj kot ne umika oz se ga rabi na kakem procentu pijač, vsaj slo trg. BTW umetna sladila so še večja jajca kt navadn cukr, sam folku to dopovedat
In kak točno to spremeni pri tem, da davek vpliva, po tem ko so vanj vnesli še sladila, na 99% brezalkoholnih pijač? In da so brezalkoholne pijače nekaj kar se je od korone najbolj podražilo?

Amapak ne, ti bi ljudem nabil davke, da bodo "živeli bolj zdravo"... pili vodo pa "zdrave" sokove...ker jim hočemo le dobro, dobro za njih same... "naj pijejo vodo, odžeja pa zdrava je", ko bodo ljudje kot ljudje v resnici raje pili pivo, ali pa pijačo iz tujine.

Zaradi takih ne moremo imet lepih stvari.
Upam da ljudem ne "dopoveduješ" še o kaki vegi prehrani.

• Wow
Reactions: visek_izobrazbe

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.086
3.588
113
41
Lj

Se pravi to ni davek na sladke pijače, ker kot so oni prikazali je sladkor tisti ki škoduje. Ampak zdaj pa so obdavčili pijače tudi brez sladkorja, kar jasno kaže da njihov namen ni bil nič drugega kot dodatni prihodki zato da futrajo javni sektor.

In kak točno to spremeni pri tem, da davek vpliva, po tem ko so vanj vnesli še sladila, na 99% brezalkoholnih pijač? In da so brezalkoholne pijače nekaj kar se je od korone najbolj podražilo?

Amapak ne, ti bi ljudem nabil davke, da bodo "živeli bolj zdravo"... pili vodo pa "zdrave" sokove...ker jim hočemo le dobro, dobro za njih same... "naj pijejo vodo, odžeja pa zdrava je", ko bodo ljudje kot ljudje v resnici raje pili pivo, ali pa pijačo iz tujine.

Dejansko s tem še bolj vzpodbujajo rabo alkohola, posledično bo narod še bolj zapit in obubožan.

nisva se razumela. Dal sem primerjavo sladkor vs umetna sladila. Sladkor je na slabem glasu (redi, kalorije), umetna sladila tega nimajo so pa v večini rakotvorna. Torej so večji jajc od navadnega sladkorja. Obdavčeno je pa oboje, čeprav realno gledano je sladkor manj škodljiv. Amapk nikjer ne boš videl da recimo aspartam predstvalj avečjo nevarnost kot navadn sladkor. To je recimo del moje posta

Davek na sladke pijače oz pijače s sladili o čemer teče ta del debate je pa totaln kretenizem, ker še tisto kar se je doma prodalo na kupone se bo posledično kupovalo pri zahodnih sosedih

je pa zanimivo da so dali davek na to hudobijo lansko leto ko so se prijadali in tudi prodali šleperji sadja ki je bilo neustrezno (prevelika vsebnost FFT) pa nikome ništa. Pa je zdravje ravno tako trpelo, sploh ker je sadje prišlo tudi do najmlajših

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.179
4.314
113
Se pravi to ni davek na sladke pijače, ker kot so oni prikazali je sladkor tisti ki škoduje. Ampak zdaj pa so obdavčili pijače tudi brez sladkorja, kar jasno kaže da njihov namen ni bil nič drugega kot dodatni prihodki zato da futrajo javni sektor.

Dejansko s tem še bolj vzpodbujajo rabo alkohola, posledično bo narod še bolj zapit in obubožan.
Ma kaj se sekiraš....
Plešemo