Planet Golob

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
motiš se, govora je o plinu in nafti
Pri graditvi nove stanovanjske stavbe projektiranje in vgradnja kotla na zemeljski plin ali utekočinjen naftni plin nista dovoljena, razen v izjemnih primerih, kjer to ni mogoče upoštevati. To izjemo je potrebno utemeljiti v tehničnem poročilu in prikazati v izkazu o energijskih lastnostih stavbe.

Ne morem verjet, da je tok kolobocij okol drv, za plin pa vsi skomignejo z rameni... Pa bo ta prepoved prizadela precej več odjemalcev.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
to je daljinsko ogrevanje, druga zadeva. Tista prepoved se navezuje na samostojne objekte.

Za tvoj primer bi bolj tole prišlo v poštev:
na področju, kjer je določeno območje sistema daljinskega ogrevanja se upošteva raba energije in energentov po naslednjem vrstnem redu: najprej sončno obsevanje, potem raba odvečne toplote, nato raba plina obnovljivega izvora in za tem uporaba toplote oddane iz sistema daljinskega ogrevanja, s katerim dobavitelj izvaja gospodarsko javno službo (samo v primeru, da je daljinski sistem energetsko učinkovit skladno z zakonom, ki ureja učinkovito rabo energije);

Tukaj mi recimo ni jasno, kako je na prvem mestu sončno obsevanje - kaj je to mišljeno?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Poglej si razliko med enimi in drugimi fanatiki

"Dominika je pravkar zelo ostro napadla stranko SD in Tanjo Fajon. Afero naj bi ji zakuhali posamezniki iz vrha stranke SD, ki so prirejali in ponarejali dokumente. Z njenim odstopom pa bi preiskava teh dejanj zamrla, zato bo vztrajala kot ministrica. Lahko pa se seveda Golob odloči drugače.

Reactions: Ti, bizi, Gavran in še ena oseba palec gor"

Kar pomeni, da je nam v interesu, da se popucajo do konca.

SĐS pa svojega ljubijo in oproščajo do smrti

Jaz bom vsekakor zelo vesel, če se bodo razkrila vsa ozadja sdsovske hobotnice, tudi za ceno, da pipanova ostane na položaju, seveda samo, če bodo razkritjem sledile resne posledice za vpletene. Han že joka.

očitno jim je v interesu čimprejšnji odstop, da se stvari pometejo pod preprogo

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
nisem. zakaj bi ga?
Ker je to bistvo. Ne moraš prepovedat nečesa v strjenem naselju, če to ni definirano. In ja, pri meni v strjenem naselju brez težav dobim 20m drv v drvarnico. In pol so še kampanijo sprožil, kok naj bi biomasa delcev povzročila, gor pa tabele za požar. Hebe lud zbunjenog. In prav je, da se je ta blesarija, kot še nekaj drugih zminirala v štartu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ker je to bistvo. Ne moraš prepovedat nečesa v strjenem naselju, če to ni definirano. In ja, pri meni v strjenem naselju brez težav dobim 20m drv v drvarnico. In pol so še kampanijo sprožil, kok naj bi biomasa delcev povzročila, gor pa tabele za požar. Hebe lud zbunjenog. In prav je, da se je ta blesarija, kot še nekaj drugih zminirala v štartu.
Ali imaš novogradnjo? Strjena naselja naj bi pa definirale občine

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

vidis, ce bi prebral osnutek, pise, da lokalna skupnost to doloca. ... in kjer so problemi s slabim zrakom.

sej se ni nic zminiralo. pac bojo popravili in bo slo naprej. zakon bo prisel. vidis, da bo EU ce svet resila pred delci.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.425
113
Pomurje
Seveda si spet na on ali off. Ti si on imaš sodobno peč.
Na prste ene roke poznam lastnike sodobnih peči na biomaso.
Ostali so še na dinozavrih in so hudih onesnaževalci.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.425
113
Pomurje
Vsi skupaj bi že 5 let nazaj morali trgovcem prepovedat uvoz in prodajo, tega češkega sranja.
Dimnikarji pa dok dela strara naj bo, naslednje "stare" več ne priklopimo.

• Objave ne odobravam
Reactions: brane_new

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa

A se je pernati naučil taktiziranja? Razpad SD, hop na nove volitve in pobere njihove pristaše?