Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
22.724
6.499
113
V tem zapisu je kar nekaj resnice… ce so drzave neke resne zadeve se lahko marsikaj dogovorijo brez da se udelezujejo neformalnih dogodkov WEF.
Pa mi je zadeva nazorsko blizu ampak ce recemo bobu bob - koj k…. Se lahko tam dogovorijo kar se v UN ne bi mogli?
Tam so načeloma tudi direktorji največjih globalnih podjetij in finančnih ustanov, ki jih v UN ni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.414
113
In? A pol gre za dogodek z najvisjo moznostjo lobisticnih stikov? Morda celo neprijavljenih?

ce se zelimo it transparentost je treba jasno rect - korporacije vabljene - na gregorcicevo. In od tam dalje. Sam ne mi rect da John Smith lahko na duso popiha eni ministrici in jo preprica v nekaj, Stefan Pista s.p. pa ne more do sestanka na ministrstvu da bi se zmenil kako bo cesta sla mimo delavnice

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.414
113
Pol je upraviceno zabijanje denarja da nasi hodijo tja? Tudi ko je MBA sel v casu funkcije se mi je isto zdelo brezveze. Ker ce je kaj dosegel z mrezenjem je to samopromocija in personal gain. Slovenija od tega nima nic. ESD pa se sebe ne more spromovirat ker ni kaj za spromovirat

• Všeč mi je
Reactions: 8888

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.712
1.070
113
Pol je upraviceno zabijanje denarja da nasi hodijo tja? Tudi ko je MBA sel v casu funkcije se mi je isto zdelo brezveze. Ker ce je kaj dosegel z mrezenjem je to samopromocija in personal gain. Slovenija od tega nima nic. ESD pa se sebe ne more spromovirat ker ni kaj za spromovirat
Nekoč je Drnilama romal vsako leto v Davos... če se kdo spomni...

darwin

Majstr
17. avg 2007
622
401
63
ja zato da se lahko še dodatno družimo z jedrno evropo ane

Seveda je prav, da se pogovarjamo tudi s predstavniki "manj uglednih" držav, ampak vseeno ne moremo zanikati dejstva, da nam je v zahodnih krogih mednarodni ugled pod to vlado strmoglavil. Jasno, da se je sestala s predstavniki Irana, Savdske Arabije in, kaj že, Etiopije, če pa nihče od zahodnih politikov ne želi debatirati z njo.
Tudi na srečanjih v Bruslju Golob vedno stopiclja nekje v ozadju, osamljen in od vseh pozabljen.

Kolikor Janša zna biti nesramen in piker, pa to vseeno ne spremeni dejstva, da je za svoj rojstni dan nazdravljal s francoskim predsednikom, italijanskim, španskim in grškim predsednikom vlade. Znal si je ustaviti en krog ljudi, s katerimi je sposoben sproščeno in brez incidentov preživeti večer.
Isto Pahor. Lahko bi imel občutek, da je na nivoju mednarodnih odnosov še vedno naš predsednik. Vabilo sem, vabilo tja, boš naredil en in drug govor ... Pri Musar sogovorniki prehitro opazijo njeno nadutost in samovšečnost. Ona je za funkcijo kandidirala zgolj zaradi prestiža. In ta je zaradi njenega popolnega neuspeha v tujini nikakor ne bo osrečila.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.924
113
Gospa je skromna. Če je od nakupa zgradbe dobila toliko ali manj bo tudi zadovoljna. Vsaj glede na pritisk pred občinstvom.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.605
3.969
113
GERiDqHWAAAa_ss.jpg

• Haha
Reactions: brane_new

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Te konference so namenjene samo temu, da se na veliko žre in pije.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri