Planet Golob

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.749
7.412
113
a se ni reklo, da pri nas nebodo mogli bit konkurenčni in podobna šara... zdaj pa neznanski strah. očitno se da ceneje naredit in prodat.

Če gledamo kakšne so cene kitajskih avtomobilov proizvedenih v rusiji, potem nas nima biti strah. Moskovič 3 je cenovno primerljiv z Leafom.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Seveda lažeš.....nisi smel v tehnične štacune....po fasungo si lahko šel...
Od kdaj pa je Leclerc ali Supernova tehnična štacuna? Očitno sem imel privide, ko sem gledal varnostnike, ki so preverjali kovidna potrdila. :bonk: Vi desnakarji imate spomina res za kako ato sekundo.:evil: Pa po fasungo sem smel iti eno uro zjutraj in eno uro zvečer. Pa še takrat nisem smel v tej štacuni kupiti štumfov ali piskra.
Torej ne laži, da lažem.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
No če tako kitajca uradno spustimo v EU, lahko začne počasi Evropska avtoindustrija zapirat svoja vrata. Prej smo imeli vsaj carinske vzvode, kako kitajcu preprečit prodor z njihovimi nizkocenovniki. Zdaj jih bodo štancali kar pri nas.
Saj boš ti, za zaščito evropske industrije, vedno lahko kupil za 10.000€ dražji enakovreden avto.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.687
4.114
113
majhna cena svobode...

Screenshot_20231005-110333_Chrome.thumb.jpg.7b7297e6d536871437f44b872eefd0c0.jpg

• Haha
Reactions: cappy

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.640
5.668
113
Od kdaj pa je Leclerc ali Supernova tehnična štacuna? Očitno sem imel privide, ko sem gledal varnostnike, ki so preverjali kovidna potrdila. :bonk: Vi desnakarji imate spomina res za kako ato sekundo.:evil: Pa po fasungo sem smel iti eno uro zjutraj in eno uro zvečer. Pa še takrat nisem smel v tej štacuni kupiti štumfov ali piskra.
Torej ne laži, da lažem.
To vse se je delalo da se zaščiti vas peMzioniste....da se vas ne bi preveč nagubalo v eno štacuno.... :D

Leclerk ni samo kaviar in šampanjec.... maš tudi avtodele in izvijače....

Supernova pravtako !

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.640
5.668
113
In ti avtodeli so bili največji generatorji kovida, kajne? :bonk:
Ne dojameš pointa zaščite starejše bolj ranljive populacije...

Point je bil v preventivi da se boste manj gubali v zaprtih prostorih....in se raje sprehajali z masko po gozdu :D

Edit: niso bili največji....ampak eden od.....tudi sam sem včasih kupoval olje in vitrex samo v Leclerku...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.215
4.296
113
a se ni reklo, da pri nas nebodo mogli bit konkurenčni in podobna šara... zdaj pa neznanski strah. očitno se da ceneje naredit in prodat.
Malo širše poglej. Revoz ne ve kako bi se izmuznil brez nepovračila nepovratnih subvencij. In tukaj je keč od keča. Oni nebi nič vrnili, če pa teh subvencij nebi bilo pa bil šlus že zdavnje.

Zdej pa neprej... Kako počasi zapirajo imaš spodaj podatke.
1696508613907.png

Če dobro preberemo članek piše srednjeročna prihodnost ni znana... torej je to samo špekulacija. Za kitajske potrebe pa je revoz premajhen, predvsem nima skladiščnih kapacitet. Ker tist makedam kao pokrit v revozu se ni ničemur podobno...

Pričakujem mutenje in proizvodnja na minimumu, ko ne bodo več pogodbeno vezani z državo bo šlus.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.357
16.644
113
Bravo Golob :obesise:

Vlada zavrnila predlog županov, da bi socialne prejemke pogojevali z vpisom otrok v šolo​

:bonk:
Ne več kot 30.000 podpisov prebivalcev ne 11 županov ni prepričalo poslancev vladajoče koalicije, da bi sprejeli spremembe zakonov, ki urejajo razmere otrok iz težavnih okolij, med njimi romskih skupnosti. Župani namreč državo že dlje časa prosijo, da bi uredila neobiskovanje osnovnih šol in nevključenost Romov v lokalno skupnost, zato so med drugim predlagali, da v primeru, ko otrok ne obiskuje osnovne šole, družina ne bi več prejemala socialne pomoči.
:bonk::bonk::bonk::bonk:
Koalicija jim je odgovorila, da bi morali Rome v okolje privabiti z mehkejšimi prijemi, denimo z ureditvijo vodovodov, elektrike, cest, pločnikov, komunalnih prispevkov.
Nadaljujmo torej še naprej po sistemu in jim dajmo kar jim ne pripada, morda se bodo pa zdaj zamislili ter se bodo stvari praktično kar same od sebe obrnile na bolje :zavijazocmi:

vir

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.628
11.589
113
lahko je špekulacija, dejstvo je pa tudi da se bo evropska avtoindustrija močno spremenila. In začetki so tu..Torej še kako združevanje, še kak kolaps, manj vozil in podobno. Hkrati pa dražja vozila.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.215
4.296
113
lahko je špekulacija, dejstvo je pa tudi da se bo evropska avtoindustrija močno spremenila. In začetki so tu..Torej še kako združevanje, še kak kolaps, manj vozil in podobno. Hkrati pa dražja vozila.
Še enkrat revoz je tukaj le zaradi subvencij, drugče bi že zdavnaj zaprl. Recimo Treves je spokal čez noč, sicer je na Biču zgorela proizvodnja hala, ampak ni bilo nobenega interesa, celo več Revoz je zaradi tega celo stal.

Skratka v naši državi brez subvencij tujcev ne bo, nimamo druzga nič za ponudit, kot nestabilno gospodarsko okolje, kjer čez noč spreminjajo zakonodajo in pravila. Obenem pa imamo nemogočo zaposlovalno politiko.

Tako bizarno, da še Švedom ni jasno kako je to mogoče, pa naj bi bili vzor vsem po sociali. Zaenkrat bo Pernati kmalu občutil, ko bo Švabaraj začel kenslat naročila na tnalu bodo gumarji, razne iskre in textilni obrati ki delajo za avtomobilsko industrijo.

Kaj bo pernati naredi... ja gospodarsvo mora prispevat...
na koncu bo prispevalo 0 in delavce fuknil na zavod....
+
da te fabrke kanalizirajo ves dobiček v centralo.... Torej lahko manipulirajo z dobičkom, ravno tolko da je......

Ahilova klima, deluje.