V normalni drzavi, sef odstopi za manj. Mesec je sef csdjev (poglej cesa je minister), tko da nej prevzame odgovornost in gre.ne vem sicer kaj ima minister veze s tem dogodkom, sta pa odstop zreli direktorica tega csd in ta, ki je vodila postopek.
ampak... kaksna je pa zakonska podlaga za odvzem otroka v takem primeru? še ko jih zlorabljajo ali tepejo je cela kalvarija, da ga spravijo na varno.
OK, meni pa res ni jasno:V normalni drzavi, sef odstopi za manj. Mesec je sef csdjev (poglej cesa je minister), tko da nej prevzame odgovornost in gre.
V normalni drzavi, sef odstopi za manj. Mesec je sef csdjev (poglej cesa je minister), tko da nej prevzame odgovornost in gre.
itak, pomojem čist nič ne moreš naredit da bo pravno. Takrat ko pa kaj naredijo je pa itak cela štala, ker spet kaj zmutijo. V glavnem...ukinit?
Ker je on posredno odgovoren. Misls da je tlele recimo: https://amp.theguardian.com/world/2021/jan/15/dutch-government-resigns-over-child-benefits-scandalOK, meni pa res ni jasno:
- en naredi nekaj narobe
- minister tega ni vedel, ker sploh ne pozna zaposlenih
Zakaj naj odstopi?
Ne da ga branim (kateregakoli ministra), ampak te ideje, naj minister odstopi, če podrejeni (za katere on sploh ne ve) delajo kaj narobe, je on kriv...
Zakaj že?
Ne pozabit omenit, da imajo socialni delavci zaradi cel kup neke administracije, zelo malo časa za ljudi.Definitivno zaostrit.
CSD je ratal tak čuden organ, kamor hodijo ljudje, ki samo nekaj pričakujejo in tam jambrajo, velikokrat tudi izsiljujejo. Delavci CSD pa tudi vemo kakšno so - to so socialni delavci, ki so itak mehki in so jim vsi smilijo. Razen očetov, ki jih je treba zdrkat do konca v ločitvenih postopkih.
Za take primere bi morale biti stroge sankcije in strog pristop. brez debate. Da dojenčka "pozabiš" v avtu in se greš nekam zadet pač sploh ni za debatirat. Mama gor, mama dol, to ni več mama in takega otroka je treba takoj odvzet. Ko bo mama prinesla potrdilo o uspešnem zdravljenju čez 3 leta, se naprej debatira o ponovni združitvi z otrokom.
Seveda pa mora biti za vse to najprej ustrezna zakonska podlaga.
Mogoče bi se moral Mesec malo s tem ukvarjat.
Ne JJ se ni zlagal. On ni Golob.Ehm - a ni bil JJ in SDS nekaj časa “ta glavni”, pa tudi Grah-Whatmough ta glavni na RTV. A mogoče veš zakaj gospoda nista odpravila tega prispevka, ki te tako grozno moti?
A ni celo JJ/SDS to imel na agendi, da bo naredil? A to potem pomeni, da se je zlagal?
OK, meni pa res ni jasno:
- en naredi nekaj narobe
- minister tega ni vedel, ker sploh ne pozna zaposlenih
Zakaj naj odstopi?
Ne da ga branim (kateregakoli ministra), ampak te ideje, naj minister odstopi, če podrejeni (za katere on sploh ne ve) delajo kaj narobe, je on kriv...
Zakaj že?
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je že večkrat poudaril, da zdravstvene reforme ne morejo izpeljati brez zakona o digitalizaciji, na katerega se je pred dnevi odzvala informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik, piše portal N1.
Pred nekaj dnevi je Prelesnikova opozorila na resne skrbi. Če zakon ne bo bistveno dopolnjen, ne bo skladen z ustavo, je zapisala. Že za prejšnje različice je Prelesnikova menila, da vsebuje neustavne in nesprejemljive določbe, kar so v njenem uradu objavili meseca maja.
Ko je vlada mesec dni pozneje sprejela zakon, je minister Bešič Loredan posebej izpostavil komunikacijo z informacijsko pooblaščenko in ministrstvom za pravosodje. "Zelo veliko časa smo porabili za usklajevanje tega zakona in gre za posebej občutljive, pomembne osebne podatke," je izpostavil.
Pomislekov Mojce Prelesnik niso upoštevali. V zadnjem mnenju je zapisala, da predlog ni skladen z ustavo in zakonom o varstvu osebnih podatkov, da prinaša preveč tveganj za posameznike ter da je v številnih bistvenih delih pomanjkljiv in nejasen. Tveganj in pomanjkljivosti, na katere je njen urad opozarjal maja, ministrstvo v zadnji različici predloga ni ustrezno naslovilo, je pojasnila. "Z novimi predlogi rešitev se pojavljajo tudi nove skrbi in tveganja," je dodala.
Jaz za svojo pokretno mati placujem 1600. Tako da…dvomim da je njena nepokretnacifra ni nic neobicajnega za nepokretno osebo.
Sej zdej bos dobu da jo rihtas. Kaj ti pa manjka?Jaz za svojo pokretno mati placujem 1600. Tako da…dvomim da je njena nepokretna
Si Lahovnika poslušal? Ta printscren ne pove vsega, čeprav je kriva tega trenutna vlada.
"nothing to see here" scena, "move along"Zadnji odstavek razloži vse.
Počitniška hiška Alenke Bratušek: šef komunale razkril, ali je bilo vse zakonito
Za počitniški objekt infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek, ki je bil vrsto let črna gradnja, pred priključitvijo na vodovodno omrežje ni bil odmerjen komunalni prispevek, kot to določa zakon, trdi šef kranjske komunale Matjaž Berčon. Odmero prispevka bi morala v skladu z zakonom kot...siol.net
Med tem, ko Klakočarca lapa, da smo postali država kot se šika, gre država v resnici v kürac
To pa še ni vse. Na lestvici konkurenčnosti Mednarodnega inštituta za razvoj menedžmenta iz Lozane je Slovenija padla za štiri mesta. Med 64 državami se je Slovenija uvrstila v zadnjo tretjino in zaseda 42. mesto.Stanje je alarmantno, ob tem ministri bežijo pred kamerami.
Iz podatkov oziroma lestvice konkurenčnosti najbolj izstopajo padci pri vladni učinkovitosti oziroma pri t. i. kategoriji “usposobljenost vlade”.Na uvrstitev Slovenije je močno vplivala inflacija, zelo slabo pa se je Slovenija izkazala tudi v kategorijah javne finance in davki.
Podatke o globokem padcu Slovenije na mednarodnih lestvicah je v enem od poslanski vprašanj vladi objavila poslanka Suzana Lep Šimenko.