Planet Golob

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.587
493
83
Danes sem bil na avionu z dvema drzavnima sekretarjema in enim podjetnikom… slucajno smo sedeli blizu drug drugega. Podjetnik je obema povedal da je volilec SD, da ga je strah da bi Han sel v koalicijo z janso. Povedal je da koalicija ne dela dobro in sekretarja sta se delno strinjala ampak da se sedaj trudijo cimvec narest. Podjetnik je lastnik podjetja z najvecjim trznim delezem v svoji branzi. Sam pravi da koalicija slabo dela. Ampak njega je panicno strah janse.
To se zacnes sprasevat a v paralelnih okoljih zivimo pi.zda
Koliko ima posla z državo in z "državo"?

• Všeč mi je
Reactions: brane_new in koliko

mistique

Guru
16. jun 2009
14.296
2.095
113
Emona / Carnium
V naši poslovni kulturi ni nič nenavadnega, da podjetnik z nekom ne bo delal, ker ni "pravi" ali pa si obeta boljše čase, ko Zokija več ne bo več ipd. Velikokrat je to izgovor za slabe poslovne poteze, nesposobnost, včasih gre za nepremostljive osebne zamere mano-a-mano ipd. Bi rekel, da ni izvirni greh po večini ni na strani podjetnikov...Po mojih izkušnjah podjetniki največkrat vidijo zeleno ne glede na to ali pride z leve ali desne.

Ampak, sem tudi sam sodeloval z lastniki kapitala, ki poslovno okolje dejansko gledajo skozi prizmo politične opcije, ki pa je pogosto framework oz. celo partner za poslovno aktivnost. Dejansko se dogaja, da se podjetje preneha prijavljati na razpise, ker direktor vé, da pri trenutni garnituri ne bo dobil posla...sploh ni govora o poslovnih razlogih.

• Všeč mi je
Reactions: koliko

koliko

Guru
21. avg 2007
4.455
2.570
113
SV SLO
Danes sem bil na avionu z dvema drzavnima sekretarjema in enim podjetnikom… slucajno smo sedeli blizu drug drugega. Podjetnik je obema povedal da je volilec SD, da ga je strah da bi Han sel v koalicijo z janso. Povedal je da koalicija ne dela dobro in sekretarja sta se delno strinjala ampak da se sedaj trudijo cimvec narest. Podjetnik je lastnik podjetja z najvecjim trznim delezem v svoji branzi. Sam pravi da koalicija slabo dela. Ampak njega je panicno strah janse.
delam v privat firmi, poznam veliko ljudi, ki imajo svoje firme pa vsi pravijo, da ko je Janša na oblasti da je veliko bolje, več se vlaga, večji red je. Ampak 90% teh prijateljev voli levo. Kot da delajo proti sebi proti svojemu poslu. Je pa mafija globoko zasidrana v državo od zdravstva, do vojske, do policije,.... Vsi imajo lovke povsod. In ni teoretične verjetnosti, da se tu kaj spremeni. Slovenci smo prodane duše levemu hudiču......

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.703
2.426
113
Pomurje
Po svoje na nek način nepresenetljivo - dolga leta (desetletja) propagandnega antijanša pranja glav pač žal ima svoje posledice.
Samo to je pravilno tolmačenje?
Nobenega pranja glave ne rabiš, da razmišljaš kot ta podjetnik. Samo oči je treba odpreti in ušesa vklopit in ti je vse jasno.

No, tebi ni, tebi perejo glavo na "pravi" strani.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.791
10.001
113
40
MB
nič se spraševat, vse je po programu.

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

erikson

Guru
25. avg 2007
22.837
6.599
113
200+ zaposlenih. Vsak dodatni evro na strani stroškov se pozna. Tudi na višini oskrbnine.

Morda pa zaposlijo koga z ministrstva, znanega po nevidnem delu od doma.

dso tabor ljubljana.png

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.122
3.615
113
41
Lj
200+ zaposlenih. Vsak dodatni evro na strani stroškov se pozna. Tudi na višini oskrbnine.

Poglej priponko 96907

Lej če ti verjameš tem pokvarjencem da ti bodo po pravici povedali kam gre denar, potem res ne vem kaj. Vsi te domovi so 50+ let stari, že 10x zamortizirani, stroški delavcev so minimalni ker so večinoma vsi na minimalcih, razen vodstva ki najbrž pobere vsaj 50% stroškov dela. Stanovalci so natrpani v sobe po 2, 3 naenkrat, nobenega nadstandarda, kvečejmu podstandard. Vsak od jih pa plačuje bajne zneske, in sicer tam od 1000€ mesečno in naprej. Ni šans da tu ne delajo ogromnih profitov, samo se pokrade pač.

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj

erikson

Guru
25. avg 2007
22.837
6.599
113
Vsak ki je že kdaj imel sorodnike v teh domovih ve, kakšna mizerija je to. In zdaj bo še bolj, pa še upajo si računati bajne vsote za to, nobene moralnosti.
Vse poznam. Vem pa tudi, kako je na trgu s kadri in kakšni vse stroški so zadaj. Nepalci, kar sem jih videl pri južnih sosedih, so zelo pridni.