Plačevanje položnic,sistemi?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Najceneje je prek banke ali poste,potem ali je se ceneje ce imas na trajniku, zanima me pa ce lahko placujes na kaksen nacin razen osebno kaksni zavarovalnici ali mobitelu poloznice,da ti na tak nacin nebi zrl dnar?

Recimo kako sem gledal na zadevo, ce dvignem denar na bankomatu in osebno placam racun na mobitelu mi noben nobene provizije ne zre, ce pa placam preko poloznice mi pa banka zre provizijo,zato me zanima ce se lahko mobitelu nakaze kako denar brez provizije?

Te trajnik pride se ceneje al je isto kot nakazilo in ti zrejo provizijo?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
če se ne motim ima delavska hranilnica najnižjo provizijo na okencu. Drugače položnice plačujem preko probanke (tiste ki so pisane name) ker imam pbrezplačno
cheer.gif
drugače pa druge položnice preko prospleta za 0,30 provizije za položnico!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Nejceneje Sparkasse Net.Stik - provizija ob plačilu čez splet 0,00€
smile-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Običajno je trajnik najceneši, preko bančnega okenca je pa najdražje.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
A je provizija vedno ko nekam prek spletne banke recimo nakazujes nekomu denar, al je to odvisno od poloznice?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
če nakažeš fizični osebi vem da imajo pri NLB prenos med osebami, kateri je brezplačen. Za ostale banke ne vem, če imajo kaj podobnega.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Pri bank@net je mislim da 29 centov za nakazilo na isto banko, drugače je nekje okrog 70 centov
rolleyes-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
če nakažeš fizični osebi vem da imajo pri NLB prenos med osebami, kateri je brezplačen. Za ostale banke ne vem, če imajo kaj podobnega.
Prenos med osebami, ki imajo odprte račune pri NLB.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Pri bank@net je mislim da 29 centov za nakazilo na isto banko, drugače je nekje okrog 70 centov
rolleyes-1.gif

Nakazilo na isto banko (pri NKBM) je brez provizije, na druge banke pa znaša 0,32 eur za posebno položnico in 0,69 eur za plačilni nalog.

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Kolikor vem je pri Sparkasse nakazilo na isto ali pa na katerokoli banko brezplačno, tako kot plačevanje položnic in dvigovanje na poljubnih avtomatih tudi po državah EU(nisem prepričan če po vseh). Brazplačen je tudi bonus račun in pa mastercard. Kako dolgo bo pa brezplačno pa ne vem.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
Od kje to?

Men so rekl za Mastercard da moram plačat 7 eur/letno.

Plačilo položnic 10 centov, preliliv na isto banko pa zastonj.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Kolikor vem je pri Sparkasse nakazilo na isto ali pa na katerokoli banko brezplačno, tako kot plačevanje položnic in dvigovanje na poljubnih avtomatih tudi po državah EU(nisem prepričan če po vseh). Brazplačen je tudi bonus račun in pa mastercard. Kako dolgo bo pa brezplačno pa ne vem.

Plačilo položnic, prenosi ter master card so brezplačni v okviru Udobnega plus računa. Bonus račun je za vse brezplačen pravtako dvig na bankomatih v Evro območju (cela SLO in države, ki imajo €). Pri ostalih računih je prek spletne banke pri Sparkasse prenos ipd. cirka 10 centov.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Imaš verjetno študentski paket, ki tudi limita nima. Oziroma mogoče do 125€. Jaz imam tale Udobni plus paket.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik ermej pravi:

Zastonj ni nic.

To kar ne placas provizije pri placevanju preko neta Banka dobi noter pri visjem mesecnem strosku vodenja racuna.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Najceneje je prek banke ali poste,potem ali je se ceneje ce imas na trajniku, zanima me pa ce lahko placujes na kaksen nacin razen osebno kaksni zavarovalnici ali mobitelu poloznice,da ti na tak nacin nebi zrl dnar?

Recimo kako sem gledal na zadevo, ce dvignem denar na bankomatu in osebno placam racun na mobitelu mi noben nobene provizije ne zre, ce pa placam preko poloznice mi pa banka zre provizijo,zato me zanima ce se lahko mobitelu nakaze kako denar brez provizije?

Cas je pac denar. Vso fijakanje od bankomata do mobitela in cakanje te pride drazje kot 2 klika na internetu.

Ce pa ti denar kaj pomeni pa moras tudi trajnike nadzorovat, drugace te lahko hitro opeharijo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

Cas je pac denar. Vso fijakanje od bankomata do mobitela in cakanje te pride drazje kot 2 klika na internetu.

Ce pa ti denar kaj pomeni pa moras tudi trajnike nadzorovat, drugace te lahko hitro opeharijo.

Že že, ampak če to pravimo za vse smo ob ze nekaj cekinov, pa ceprav malo, ampak se hitro razvadis in brez pomisleka meces denar cez okno.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
plačilo položnic preko spleta na Raiffeisen banki stane 0,21€, interni prenosi pa so zastojn...

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:

Zastonj ni nic.

To kar ne placas provizije pri placevanju preko neta Banka dobi noter pri visjem mesecnem strosku vodenja racuna.

Se strinjam, da je vodenja računa malce dražje kot recimo pri NLB.
Ampak poglejmo malo bolj podrobno recimo za obdobje 5 let:
NLB
Prijava v klik je 20€
Mesečno vodenje računa je (Osnovni transakcijski račun): 1,96€
Uporaba klika je: 0,65€
Se pravi fiksno je na mesec: 2,61€
Plačilo položnice: 0,33€

Sparkasse
Prijava v klik je zastonj, certifikat prvo leto zastonj, nato naslednja 4 leta 4,17€ = 16,68
Vodenje računa, netstik, mastercard, bonus račun(plus paket): 3,15€
Plačilo položnice: 0€
dvig na kateremkoli bankomatu: 0€

Mesečno imam za plačati 10 položnic, recimo 2x dvignem na tujem bankomatu(tujine sploh ne štejem), 1x nakažem denar

Pa vzamimo samo položnice

NLB
10*0,33€+2,61€ = 5,91€

Sparkase
10*0€ + 3,15€ = 3,15€

V enem letu je to 33,12€ razlike, v petih 169,42€. Dvigov na bankomatih po EU in tujih po SLO, nakazil,mastercarda,... sploh nisem upošteval. Da ne omenim kako so na NLB "prijazni", vsaj pri nas, jaz sem jih že zato imel poln kufer.

Sej ne rečem pomoje bojo prej ko slej tudi obračunavali, ampak zaenkrat je tako

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska

Komitenti NLB še niso ovrednotili vrednosti svojih živcev.

Kadarkoli jih bodo skenslali bo prepozno.

Očitno KBC niso dovolj za=bani.