Plačevanje položnic - redno ali z zamikom?

Ali položnice plačujete redno?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem mislil, da boš rekel...

... Potem iz škatle izžrebam 3 in jih plačam, ostale zavržem. Tistim, ki pa pošiljajo opomine lepo pisno razložim, da naj nehajo, ker drugače bom njihove položnice zavrg takoj in ne bodo imeli možnosti za žrebanje....

Sorry za off, ampak ko sem začel brati, sem se spomnil na tole...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
do koliko zamudnih dni ni obresti?
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Preberi pogodbo, drobni tisk - ti si podpisal, nihče te ni silil
wink-1.gif

Te stvari v drobnem tisku se da lepo izpodbijati, sploh če gre za kakšne pomembnejše določbe.

Jaz bi se bolj zgovarjal, da to enostavno ni fer, da danes veliko ljudi po več mesecev ne dobi plač in položnic ne morejo sproti plačati, izvajalci pa zaradi tega nabijajo neke stroške, kar lahko pomeni, da dejansko služijo ob nesreči drugega. Ker če še 10 dni ne bi plačal, bi bil strošek še 10€ višji. Pa niso to niti obresti niti kakšna pogodbena kazen.

krko

Guru
5. sep 2010
2.790
1.479
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Jaz bi se bolj zgovarjal, da to enostavno ni fer, da danes veliko ljudi po več mesecev ne dobi plač in položnic ne morejo sproti plačati, izvajalci pa zaradi tega nabijajo neke stroške, kar lahko pomeni, da dejansko služijo ob nesreči drugega.
Fer? Pošteno bi bilo, da uporabnik ob zavedanju da ni zmožen plačevati storitev le-te odjavi.

Ponudniki mobilne telefonije niso socialne ustanove, temveč podjetja katera strmijo k čim večjemu dobičku.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Kaj se pizd.... klošar? Nisi plačal, ignoriral opomine in so ti nabili kazen oz. stroške. Stroški so pa 1000% navedeni v splošnih pogojih poslovanja, ki jih vsak, ki je kolikor toliko pameten, prebere, preden kaj podpiše. Splošni pogoji poslovanja niso drobni tisk, ki se ga da izpodbijati.
Če se ne motim, si ti neki nadebudni bodoči pravnik, tako da je izgovor na nepoznavanje splošnih pogojev čisto navaden B.S.
bonk.gif

Tisti, ki pa par mesecev ne dobijo plače, pa ne boš verjel, jih večina zna stopiti do upnika in se dogovoriti za odloženo plačilo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Sem mislil, da boš rekel...

... Potem iz škatle izžrebam 3 in jih plačam, ostale zavržem. Tistim, ki pa pošiljajo opomine lepo pisno razložim, da naj nehajo, ker drugače bom njihove položnice zavrg takoj in ne bodo imeli možnosti za žrebanje....

hysterical-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
Zadnjič se je moji slučajno zgodilo ,da ni imela na TR kritja ,ko so trgali trajnik za kartico ,pa sem ji isti dan ob 12;15 uri nakazal manjkajoči denar in glej ga zlomka ,čez 1 uro ji niso trgali zneska ampak 2,20 € za stroške opomina.Čeprav plačilni promet pomojem dela do kakšnih 17 ure.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.099
590
113
Odvisno kako imajo narejeno obdelavo. Če je samo zjutraj enkrat, potem boš dobil opomin ne glede če bo kdaj kasneje dovolj denarja na računu.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Jest bi pa vsakmu, ki zamudi placat zaracunaval obresti pa ne dva centa! Bi rad videl pametnjakovice, ki zamujajo po dva, tri tedne, a mislijo da oni na drugi strani pa nima placat materiala, delavcev, kruha itd.? Aja, sej to itak vsi delajo! Balkan! Ce nimas casa za ukucat poloznice pol tud nimas casa se tusirat, tekefonirat itd..

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.482
9.780
113
EU
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Jest bi pa vsakmu, ki zamudi placat zaracunaval obresti pa ne dva centa! Bi rad videl pametnjakovice, ki zamujajo po dva, tri tedne, a mislijo da oni na drugi strani pa nima placat materiala, delavcev, kruha itd.? Aja, sej to itak vsi delajo! Balkan! Ce nimas casa za ukucat poloznice pol tud nimas casa se tusirat, tekefonirat itd..

Pravilno, potem še pravijo kako v Sloveniji ni plačilne discipline
bonk.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Res je - plačilna disciplina se prične pri nas.
Poznam odgovorne v podjetjih, ki bi enostavno zboleli, če bi plačali na valuto - če ne potegnejo vsaj dva tedna, niso zdravi. A podjetje ima denar.

Nisem pa vedel, da je to tako razpaseno tudi med fizičnimi osebami. Nekaj je finančna stiska, to razumem - ampak, da se ne plača zaradi lenobe? Tega pa ne. Nihče ne bi plačal na valuto - vsi bi bili pa zelo glasni, če bi jim plača zamujala za dan ali dva.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
do koliko zamudnih dni ni obresti?
smile-1.gif

Nimam pojma. Več kot enih 10 dni nikoli nisem zadaj, za to ni nobeden nikoli zamiudnih prišteval naslednjemu računu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Res je - plačilna disciplina se prične pri nas.
Poznam odgovorne v podjetjih, ki bi enostavno zboleli, če bi plačali na valuto - če ne potegnejo vsaj dva tedna, niso zdravi. A podjetje ima denar.

Nisem pa vedel, da je to tako razpaseno tudi med fizičnimi osebami. Nekaj je finančna stiska, to razumem - ampak, da se ne plača zaradi lenobe? Tega pa ne. Nihče ne bi plačal na valuto - vsi bi bili pa zelo glasni, če bi jim plača zamujala za dan ali dva.

Če bi bile valute vsaj približno na kupu, bo to šlo. Če jih pa raztresejo v roku 2 tedno (da so ene položnice že na valuti, ko druge sploh še pridejo ne), pa jebiga. Sem pač len, priznam.
Vsa ta infrastrukturna podkjetja (plin, komunala, štrom, IKT, RTV, upravniki in poodbni) bi se itak lahko uskladila pa imela pošiljanje ob istih dnevih (pa recimo še z izbiro dneva v mesecu za valuto, kot nekateri imajo) pa bi bilo.
Ne pa, da ene položnice pridejo 2 v mesecu pa imajo valuto 10, ene pa šele pridejo okoli 18 v mesecu ...

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Če bi bile valute vsaj približno na kupu, bo to šlo. Če jih pa raztresejo v roku 2 tedno (da so ene položnice že na valuti, ko druge sploh še pridejo ne), pa jebiga. Sem pač len, priznam.
Vsa ta infrastrukturna podkjetja (plin, komunala, štrom, IKT, RTV, upravniki in poodbni) bi se itak lahko uskladila pa imela pošiljanje ob istih dnevih (pa recimo še z izbiro dneva v mesecu za valuto, kot nekateri imajo) pa bi bilo.
Ne pa, da ene položnice pridejo 2 v mesecu pa imajo valuto 10, ene pa šele pridejo okoli 18 v mesecu ...

To tudi mene moti. Ali pa, da dobiš položnico 12-ga z valuto 15-ga ipd... V Kranju recimo, trajnik za Domplan sploh ne moreš imeti drugače kot 28ga, ker so pač na komot in dobiš položnice šele okoli 20ga. Sam imam drugače trajnik za vse možne položnice, ker mi je to najlažje in mi načeloma ni treba misliti na nič drugega, kot le, da je 18ga in potem še 28ga (preklet Domplan) dovolj stanja na TRR.

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Berem kako eni udarjajo po tistih, ki prelagajo plačilo položnic in da zaradi tega nerednega plačevanja potem eni nimajo za plače uslužbencev... Vsi ti, ki nam nudijo usluge in mesečno pošiljajo položnice imajo dovolj sredstev za plače uslužbencev (mobilni operaterji, komnale, elektri,...). S tako izjavo si mogoče prizadel ravno kakega takega delavca, ki pošteno dela pri kaki firmi in že več mesecev ni dobil plače. Kljub delu ima komaj kaj za hrano za družino ali pa mu kdo da in tak mora prestavit kako položnico ali pa se drugače znajt.

lp