Plačevanje položnic - redno ali z zamikom?

Ali položnice plačujete redno?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Plačevanje položnic z zamikom je butasto in kontraproduktivno. Ljudje naj raje vložijo svojo kreativnost v malce dodatnega dela in prinesejo notri tistih nekaj evrov, da bodo položnice plačevali lepo v roku.
Vedno ista napaka, pehanje za minimalnim prihrankom, namesto za večjim zaslužkom.
bonk.gif

Kaj je kontraproduktivnega v tem, da jih plačam vse naenkrat, namesto vsako posebej? Porabim manj časa, zamudnih obresti ni, firme dobijo denar od mene 1x na mesec (praktično vsak mesec na iste dneve), zakaj bi torej bilo kontraproduktivno?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Za položnice plačevat je enkrat na mesec čisto dovolj!

Torej, storitve pa lahko koristiš vsak dan?

Položnice se plačuje v roku, če je bila storitev opravljena v skladu z dogovorjenim. Če ne, se zadevo reklamira ali plača sorazmeren delež.

Naj dajo na izbiro par datumov, da vse dobim ob približno enakem času, pa en bo zamud. Ne pa, da ene pridejo z valuto okoli 10, druge pa okoli 25, in seveda še vse vmes. OK, torej plačujem okoli 22, pa so vse prišle in ne rabim 10x se prijavljat v spletno banko.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ah ja...fantje trajnik in cao, ena skrb manj
smile-1.gif

Absolutno ne. Hočem videt obračun in cifro, da je možnost reklamacije, potem šele plačam. Nobene avtomatike, imajo preveč kiksov vsi (trenutno recimo GEN-I plin že 2. mesec zapored preveč zaračunal, in to ne malo preveč).

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
smile-1.gif

Absolutno ne. Hočem videt obračun in cifro, da je možnost reklamacije, potem šele plačam. Nobene avtomatike, imajo preveč kiksov vsi (trenutno recimo GEN-I plin že 2. mesec zapored preveč zaračunal, in to ne malo preveč).

Se strinjam, preden plačam hočem videt, kaj bom plačal. Tako ali tako pa imaš recimo v Kliku shranjene vse podatke, tako da vpišeš novo referenco in znesek pa je zadeva plačana v 1 minuti. Pač, malo več dela kot s trajnikom ampak se mi zdi, da imaš boljši pregled.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.574
5.138
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Heh, skozi pogovore s sosedi v bloku ugotavljam, da praktično nihče več razen mene položnic ne plačuje redno
shocked-1.gif
Mogoče geografsko nismo povsem Balkan, smo pa po mentaliteti.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Plačevanje položnic z zamikom je butasto in kontraproduktivno. Ljudje naj raje vložijo svojo kreativnost v malce dodatnega dela in prinesejo notri tistih nekaj evrov, da bodo položnice plačevali lepo v roku.
Vedno ista napaka, pehanje za minimalnim prihrankom, namesto za večjim zaslužkom.
bonk.gif

Kaj je kontraproduktivnega v tem, da jih plačam vse naenkrat, namesto vsako posebej? Porabim manj časa, zamudnih obresti ni, firme dobijo denar od mene 1x na mesec (praktično vsak mesec na iste dneve), zakaj bi torej bilo kontraproduktivno?

Preberi si objavo avtorja teme.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.482
9.780
113
EU
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Plačujem okoli 18. Za večino je to vredu. Edino vzajemna ima nek svoj sistem in pošiljajo položnice konec meseca. Potem pa naslednji mesec dajo staro in novo skupaj. Plačam seveda obe, potem pa pride naslednji mesec položnica za 0eur.
bonk.gif
Ne mislim zaradi takih papekov dvakrat plačvat.

Vzajemna mi je odgovorila, da je plačilo po pogodbi za en mesec vnaprej. Ko ti pošljejo naslednjo, je pri njej pribitek opomina za prvo neplačano položnico. Tako jim vsakokrat plačaš še opomin
confused-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.071
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
smile-1.gif
Hvala enako, letno plačam ročno cca 5 položnic.
Imam poln k položnic za pravno osebo na katero ne moreš odprti trajnika, razen če je sedaj kako drugače? Upam da se tega in proklika tudi enkrat znebim v bližnji prihodnosti

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.545
113
zato imam drago doma...vse vodi, preveri in placuje. Pa trigger ma nastavljen da me opozori ce tekoci odhodki dosezejo 4/5 dohodkov...kar je redko ampak ce je treba zategnemo pas
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
bonk.gif

Preberi si objavo avtorja teme.

Ker avtor teme pri spraševanju ni definiral, kaj zanj pomeni "redno" sklepam, da "redno" pomeni "do roka plačila, navedenega na položnici". Če tega zamudiš za par dni, ni zamudnih obresti ... In se bolj splača (časovno) nabrat vse na kup in plačat vse naenkrat.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
smile-1.gif

Ko smo že pri GEN-I plin. Jaz od njih, za plin, sploh še nisem dobil položnice, pa sem pri njih od 1. novembra. Decembra sem dobil pisno obvestilo, da se opravičujejo itd., zadnjič pa sem jih klical in so rekli, da so še v pripravi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem dobil prejšnji teden obe za november in december, rok plačila seveda na isti dan. Očitno imajo dosti premalo osebja za takšen naval, kot so ga doživeli.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Meni se je pred dvema mesecema zgodilo, da sem enostavno pozabil plačati S!mobil položnico. Mi pošljejo opomin, sem mislil, da sem plačal in ignoriram. Mi pošljejo sms pred izključitvijo, meni nič jasno, sem bil prepričan, da so se zmotili. Mi odklopijo telefon, kličem njih in mi povejo za neplačano položnico. Jo lepo plačam, čez nekaj dni me nazaj priklopijo, 2 meseca kasneje pa šok - zaračunali stroške izklopa in stroške ponovnega vklopa, položnica pa namesto 17€, kar 44€.
bonk.gif
Me je kar glava zabolela. Pa kaj se to grejo? Kake stroške imajo oni, če pritisnejo tam en gumb in odblokirajo klice?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.178
493
83
Kaj je tu kriv simobil, če se sam delaš norca, ker se ti ne da preveriti, če si plačal
bonk.gif

Sicer pa plačam tisti dan ko dobim, par minut dela s Klikom.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

ko dobim račun, odprem spletno banko, vpišem položnico, vpišem datum plačila kot je zahtevan na računu - in sem brez skrbi. Računi so plačani točno na datum valute.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Plačujem okoli 18. Za večino je to vredu. Edino vzajemna ima nek svoj sistem in pošiljajo položnice konec meseca. Potem pa naslednji mesec dajo staro in novo skupaj. Plačam seveda obe, potem pa pride naslednji mesec položnica za 0eur.
bonk.gif
Ne mislim zaradi takih papekov dvakrat plačvat.

Vzajemna mi je odgovorila, da je plačilo po pogodbi za en mesec vnaprej. Ko ti pošljejo naslednjo, je pri njej pribitek opomina za prvo neplačano položnico. Tako jim vsakokrat plačaš še opomin
confused-1.gif

Po pravici povedano, pri nas letijo položnice v eno škatlo. Enkrat na mesec jih vzamem ven in plačam. Več se pa ne obremenjujem z njimi. Tako opazim, da vzajembna pošlje včasih 0 eur, včasih je pa dvojni znesek.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Čakaj malo ... oni lahko komot izklopijo storitve in me čez xy mesecev tožijo na plačilo položnice + obresti. Ne morejo pa nekih trapastih zneskov računat zraven. In to takšnih, ki nanesejo 2x več kot je vrednost položnice. Ima me, da bi jim nakazal teh 17€ kolkor dejansko koristim njihove storitve, glede ostalega pa šel do odvetnika. Da bom sedaj pizdunom plačeval dodatnih 27€, ker so me frajerji izklopili.
jezen.gif