Pa bi šli na medicinsko fakulteto, ne pa zaključili s šolanjem po srednji elektro.
Pa ne mi rečt, da ni šlo zaradi financ. Študij je zaenkrat še brezplačen.
Boljša polovica prihaja iz kmečke družine, starša nista imela niti OŠ končane.
Pe je vseeno končala MF. Pa med študijem ves čas tudi delala, pa domov denar pošiljala.
Moja mama je pa zdravnica. Je bila tudi med najbolje plačanimi v Sloveniji.
Pa mi je rekla: "Lahko greš študirat karkoli, samo na MF ne."
Hvala, mama!
Točno to. Poznam nekaj dohtarjev. Te so velik manj doma kot policaji. Same neke ambulante, pa dežurstva, pa delo na intervenciji. Res da za eno dežurstvo od petka do nedelje potegne eno dobro policajsko plačo, ampak tudi mentalno zdravje nekaj velja, da maš cajt za sebe. Če že dohtar, potem specializirat kako levo smer, ki jih kronično primankuje. Recimo revmatolog. 5-10 pacientov na dan pa 5k plače. Al pa privat dermatolog ali kej takega. Vse ostalo je strel v koleno. No da o kakih stomatologih ne govorimo. Zlatarji
No tole je vseeno en neobjektiven pogled. Vecina na MF ne more zraven delat in denarja domov posiljat. Kot prvo so predavanja in vaje cez cel dan kot drugo pa je to studij ki zahteva angaziranost studenta. Lahko da zena prihaja iz genialne druzine in je njej to uspevalo vecini pac ne. In za studij kjer je literatura za posamezen predmet 500+ eur tezko reces da je brezplacen.Pa bi šli na medicinsko fakulteto, ne pa zaključili s šolanjem po srednji elektro.
Pa ne mi rečt, da ni šlo zaradi financ. Študij je zaenkrat še brezplačen.
Boljša polovica prihaja iz kmečke družine, starša nista imela niti OŠ končane.
Pe je vseeno končala MF. Pa med študijem ves čas tudi delala, pa domov denar pošiljala.
Moja mama je pa zdravnica. Je bila tudi med najbolje plačanimi v Sloveniji.
Pa mi je rekla: "Lahko greš študirat karkoli, samo na MF ne."
Hvala, mama!
Opozoriti gre, da že dolgo ne moreš kaj posebej pametnega početi v zdravstvu kot zdravnik brez specializacije. Tistih 6 let študija na MF moraš kar lepo pomnožiti z 2.Vse skupaj sem naredil več faksa kot znese MF (z vsemi odiplomskimi). Če bi danes za nazaj gledal bi verjetno šel raje na MF. Sicer sem imel takrat 4 točke premalo ampak za elektro faks jih nisem rabil ker ni bilo vpisa.
Tvoja mama ti je odsvetovala ker ve kako se dela v zdravstvu pa ni hotela da njen sin tudi tak postane. Saj ne da bi vse v isti koš metal , je tudi ogromno vrhunskih in predanih zdravnikov. Ampak na žalost tudi še veliko več pokvarjenih in lenih ki izničijo ves napredek tistih ki se trudijo.
Ali oporekaš temu, da človek svoj težko prigarani denar porabi za pošten dopust?Zdajle recimo imam problem s poslabšanjem stanja suhega očesa. Klical sem oftalmologa, ki mu nosim denar že 25 let, za samoplačniški termin, in dal mi je datum v začetku septembra. Ta, na primer, se je belega kruha že najedel...
Torej ne boš šel k njemu na pregled?[Edit: morda se nisva razumela: da ne dela poslovno nisem pisal v kontekstu, da ne dela za dobiček, pač pa v smislu, da se tako resnega biznisa ne dela.]
Samoplačniško je 3 mesece in ti je preveč, koliko bi pa čakal na ZZZS sponzoriran pregled?Čakaj, kako naj človek s težavo z očesom čaka 3 mesece?
Samoplačniško je 3 mesece in ti je preveč, koliko bi pa čakal na ZZZS sponzoriran pregled?
A čez ZZZS pa ne poveš nobene? Ali pa da bi jim recimo šel težit za povrnitev stroškov?
Definitivno je preveč, ker gre za akutno težavo, človek božji. In preveč je, ker s tem terminom nima ZZZS prav nič.Samoplačniško je 3 mesece in ti je preveč, koliko bi pa čakal na ZZZS sponzoriran pregled?
Si me narobe razumel.Definitivno je preveč, ker gre za akutno težavo, človek božji. In preveč je, ker s tem terminom nima ZZZS prav nič.
Po eni strani mu vsa čast, če mu tako uspe priti do penzije, brez da bi se mu kaj dosti poznalo. 100 komadov je očitno premalo denarja. Zaradi bogatije zaprto, smo temu včasih rekli.A zaj bi mogo ta "tvoj" delat nadure zato da boš ti srecn al kaj. Pac ma ded delovnik, ki se ga drži. Eni ne živijo, da delajo ampak delajo, da živijo.