Je imel vzdrževane družinske člane?Kaj po čem? Po tem kar mi je računovodstvo navedlo v izračun, ko sem razmišljal o zaposlitvi enega delavca na doo.
Je imel vzdrževane družinske člane?Kaj po čem? Po tem kar mi je računovodstvo navedlo v izračun, ko sem razmišljal o zaposlitvi enega delavca na doo.
A teh 200€ dobijo tudi tisti v javnem sektorju?korona dodatek ni eden...
pomladanski in decembrskih 200€ ...
200 eur v drzavnih podjetjih niso dobili. To je bilo samo za gospodarstvo.korona dodatek ni eden...
pomladanski in decembrskih 200€ ...
točno tako, edina razlika je še, da je izražen v % in je lahko precejkrat višji od 200€No, torej pri policajih NE govorimo o 200€ korona neto dodatku, ampak o dodatku za delo v nevarnih razmerah, al kako se že to imenuje (in je popularno imenovak "korona dodatek").
Ta dodatek pa je obdavčen enako kot preostanek plače.
Odštejejo se prispevki in dohodnina.
Kaj mene brigajo vzdrzevani druzinski clani. Vedno se dela neka znanost iz bruto place, pa je v resnici vse jasno. Naklofas zeleno neto cifro v tabelo in dobis bruto. Seveda ob predvidenih prispevkih za ZPIZ. Olajsave in delovne dobe so za te pogovore nepomembne, govorimo o temu, koliko zasluzijo policaji.Je imel vzdrževane družinske člane?
Ja, ampak je alter policaj napisal neto placo od enega..pa se mi je zdela previsoka na bruto. In ce se pogovarjamo o tem, ali so policaji placani prevec...pac izhajamo iz bruto zneskov. Ne bomo zdaj pri 8000 objavljenih zneskih studirali koliko otrok ima kdo. Iz seznama je lepo razvidno, da ima policaj z ene 10let delovne dobe in povprecnimi dodatki nekje 1500 neto. Plus prevoz in hrana. To je podatek, o katerem se da debatirat. Uradniki z 20let dobe pa imajo 2200 neto, sefi pa ene 2.700. In to je to. In to brez korona dodatkov.Pri pogovoru o neto plači te pač morajo brigat vzdrževani družinski člani. Ker en dobi 1500 na račun, drug pa precej precej manj, pa mata oba isto plačo.... Ups
Tko da bruto plača ni nobena znanost, neto pa že.
Za uniformo ne vem, uradniki imajo vsi 2jurja ali vec. Vsi vodje sektorjev in visje. Se pravi vsi sekretarji in kar nekaj podsekretarjev.Ne ne.... vecina sefov izven korone ne pride cez 2k neto... majo sicer visoke razrede (kar se pozna tud pr “korona” dodatku ampak so brez ostalih dodatkov... pust zdej direktorje uprav ki so se malo visje z razredi
pa še dohodke iz drugih naslovovNaj objavijo še plačilne liste poslancev in vlade, z vsemi dodatki(sejnine, članstvo v odborih, komisijah, poslansko pisarno...).
Napisal je neto plačo, ker je bil vprašan po neto plači. In moj odgovor je letel na vprašanje, ki je bilo napačno zastavljeno. Pišem pa to zato, ker smo imel tud pri nas v kolektivu pred nekaj leti debate o plačah, tko ob pivu in se je enmu fuknjenmu sodelavcu zadogajal, ko je slišal plačo drugega. Celo do šefa je šel. Na konc smo pogruntal, da ima ta fukjnjeni celo višji bruto od prvega. Bolj mu govoriš, da je on tisti z višjo plačo, bolj tolče, da njega bruto ne zanima.Ja, ampak je alter policaj napisal neto placo od enega..pa se mi je zdela previsoka na bruto. In ce se pogovarjamo o tem, ali so policaji placani prevec...pac izhajamo iz bruto zneskov. Ne bomo zdaj pri 8000 objavljenih zneskih studirali koliko otrok ima kdo. Iz seznama je lepo razvidno, da ima policaj z ene 10let delovne dobe in povprecnimi dodatki nekje 1500 neto. Plus prevoz in hrana. To je podatek, o katerem se da debatirat. Uradniki z 20let dobe pa imajo 2200 neto, sefi pa ene 2.700. In to je to. In to brez korona dodatkov.
recimo od NZS in podobno a nepa še dohodke iz drugih naslovov
recimo od NZS in podobno a ne
to seveda ni res, podsekretaska placa se zacne pri 43 razredu sekretarska pa pri 45 razredu. noben od teh razredov ne pride bliuzu 2000 eur neto. lestvico si na netu poisciZa uniformo ne vem, uradniki imajo vsi 2jurja ali vec. Vsi vodje sektorjev in visje. Se pravi vsi sekretarji in kar nekaj podsekretarjev.