Sorry, ampak v JAVNIH prostorih nima Tito kaj početi.
Sorry, ampak v JAVNIH prostorih nima Tito kaj početi.
današnji ekonomisti...ker nimam pojma kako so obdavceni razni dodatki in ostalo, me je bolj zanimalo celotno izplacilo, neto plus ostalo na minimalcu.
Ma kaj mora sam kupovat pasje konzerve ... valjda ne a ... shirano pseto pa to ... (preveč laufa po terenu za migranti) .......Enega od teh višjih policistov vodnika službenega psa poznam. Ne prinese ostale mesece niti približno tega domov, kot decembra.....Vidite sam bruto plače in juhu gremo kozlat.
Prvi moment z ono sliko sem pomislil, da je Goering v okvirju ... najverjetneje sem že opran od Discovery dokumentarcev o 2.sv.vojni ... Lahko pa za workarround sliko VonBrauna v SS uniformi ... občudovalec raketne tehnologije za na Luno kao izgovor. ....... isto kot da ima nekdo križ na steni v državni pisarni..... Zaradi mene Ma lahko Dolfeta..
Če sem prav videl na FB je policijski sindikat zahteval enake izpiske plač za RTV, UKC,... - za enih pet javnih ustanovZdaj je čas da se razkrije vse politične delavce na RTV SLO.
A moram al dovoliš al boš kaj tretjega prdnil?Kwa pa tebe trese?
Hitr 3x zalizat titovo sliko pa na balkon odpet od-vardara-pa-do-triglava.
Tole je malo čudno, ker je 3230 bruto točno 2000 neto. Nekaj v tem primeru ni bilo obremenjeno z enakimi prispevki, ali pa je zraven še prevoz in hrana.Zanimalo ga je kok dobi na racun. Vem kaj je bruto in kaj neto ker morem to placevat.
Ta isti je dobil na tej listi cca 3600, neto izplacilo pa 2400
Po čem sklepaš o netu za 3230 bruto?Tole je malo čudno, ker je 3230 bruto točno 2000 neto. Nekaj v tem primeru ni bilo obremenjeno z enakimi prispevki, ali pa je zraven še prevoz in hrana.
Če sem prav videl na FB je policijski sindikat zahteval enake izpiske plač za RTV, UKC,... - za enih pet javnih ustanov
Pustimo času čas.
Tole je malo čudno, ker je 3230 bruto točno 2000 neto. Nekaj v tem primeru ni bilo obremenjeno z enakimi prispevki, ali pa je zraven še prevoz in hrana.
avtorske pogodbe?za RTV so bili objavljeni dodatki ali celo plače novembra/decembra (ne vem točno), prav tako poimensko, pa nihče ni v luft skakal.
Tudi korona dodatek je le en izmed dodatkov na plačo in se računa in obdavčuje tako kot vsi ostali dodatki, recimo za popoldansko delo, nočno delo,...današnji ekonomisti...
VSI dodatki, nadure, ipd je obdavčeno popolnoma enako kot redno delo.
izjema je le korona dodatek, po kriznem zakonu
in
regres,
poslovna uspešnost,
razne nagrade,
...
Kaj po čem? Po tem kar mi je računovodstvo navedlo v izračun, ko sem razmišljal o zaposlitvi enega delavca na doo.Po čem sklepaš o netu za 3230 bruto?
korona dodatek ni eden...Tudi korona dodatek je le en izmed dodatkov na plačo in se računa in obdavčuje tako kot vsi ostali dodatki, recimo za popoldansko delo, nočno delo,...
Majhna posebnost so nadure, ki se sicer obdavčujejo enako kot vsa istala plača, prav tako se plačajo vsi prispevki od nadur, NE gredo pa te nadure v osnovo za penzijo, čeprav je od nadur plačan prispevek za ZPIZ.
Res se ne obdavčujejo regresi, poslovna uspešnost,... vendar le do neke meje. Nad to mejo se plačajo prispevki ekanko kot pri plači.