Placa

kane

Gay(lord) Fucker
11. avg 2007
1.224
0
36
35
Fufn
Ne vem,ce sem ravno zadel temo,se se malo lovim.

No,v torek je bila plača,delam v Rotomatiki na Jesenicah,vsi sodelavci so jo ze dobili,a moj racun je se vedno prazen
confused-1.gif

A ima to kaj veze studentski servis?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Ponavadi kadrovska kaj zajebe, ker ponavadi jih je en kup dijakov čez poletje. Saj jim ne moreš zamerit, ker je preveč folka naenkrat, pa za pol se jih sploh ne ve kje delajo v takih velikih firmah.

Drugače je lahko pa tudi servis. Jaz sem imel e-servis al nekaj tazga in se je lahko preko interneta pogledalo a je firma nakazala,

Jaz sem v podobni firmi dobival 20. ko sem prek servisa delal. Čene pa šefa vprašaj.

Nazadnje urejeno:

Drugizvezdnik

Pripravnik
20. jul 2007
432
0
16
Imajo kar nekaj časa da plačajo račun študentskemu servisu. Naj vsaj pofaksirajo napotnico pa se zmeni da ti študentski servis založi. Če to naredijo do 12h ali do 14h (ne vem točno) je še isti dan nakazano.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Akontacijo da servis šele, ko podjetje 3 mesece zaporedoma plača v roku in se s tem izkaže kot zaupanja vredno....

Če imate različne servise je možno,da so oni dobili akontacijo, ti pa ne, in boš dobil nakazano šele, ko vaše podjetje plača,... če pa imate istega pa le pokliči in vprašaj, ker potem gre pa po vsej verjetnosti za napako.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik kane pravi:
Ne vem,ce sem ravno zadel temo,se se malo lovim.

No,v torek je bila plača,delam v Rotomatiki na Jesenicah,vsi sodelavci so jo ze dobili,a moj racun je se vedno prazen
confused-1.gif

A ima to kaj veze studentski servis?
Študenti običajno ne dobijo istočasno plačo kot redno zaposleni delavci, ampak takrat ko nehajo delati ali če jim napotnica prej poteče.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Študenti običajno ne dobijo istočasno plačo kot redno zaposleni delavci, ampak takrat ko nehajo delati ali če jim napotnica prej poteče.

Strinjam se z prvim delom tvoje trditve, drugi del je pa brca v temo.
Pogosto študentje ne dobijo plačila istočasno kot redni delavci, saj to računovodstvu ni najbolj všeč (v največji gužvi bi si dajali dodatno delo). V podjetju se pač pozanimaj, kdaj se plačuje študentom i v kolikor bi plačilo že moral prejeti "raziskuj" naprej.

Pri nas (prejšnja firma) smo redno zaposleni dobivali petega v mesecu, študentje pa nekje med 10 in 12.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
...ampak takrat ko nehajo delati ali če jim napotnica prej poteče.

1. ko nehajo delati... po 3 letih študentskega dela naprimer?
2. če jim napotnica poteče... Niti ne, sedaj obstajajo permanentne napotnice, pa tudi pri navadnih ponavadi napotnica poteče po ene treh mesecih...

Mislim, da ti je sedaj bolj jasno
wink-1.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
jaz delam v eni večji firmi, ki pa ima stvari urejene tako, da tistim študentom ki delajo daljše obdobje plačujejo isti dan kot redno zaposlenim - 15 v mesecu (včasih dobim 1 ali 2 dni kasneje ker pač servis zadrži denar na svojem računu)...ostali študenti (1,2 meseca čez poletje pa dobijo nakazano konec meseca)

podjetje ima 8 dni časa da plača račun, ki ga servis izstavi.......

kane

Gay(lord) Fucker
11. avg 2007
1.224
0
36
35
Fufn
No,sem vprasal sefa,kako je s placo,je rekel,da je podjetje ze nakazalo,in da naj poklicem studentski servis.Sem poklical,in so rekli,da bo 20. denar =)

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mitja pravi:
jaz delam v eni večji firmi, ki pa ima stvari urejene tako, da tistim študentom ki delajo daljše obdobje plačujejo isti dan kot redno zaposlenim - 15 v mesecu (včasih dobim 1 ali 2 dni kasneje ker pač servis zadrži denar na svojem računu)...ostali študenti (1,2 meseca čez poletje pa dobijo nakazano konec meseca)

podjetje ima 8 dni časa da plača račun, ki ga servis izstavi.......

Potem pač proces izplačevanja za tebe začnejo prej kot za ostale...

Plača:
- Obračun plače in dodatkov (glede na prisotnost, poslovno odsotnost, dopuste, bolniške)
- Nakazilo plače
- Izvedljivo v enem dnevu
Študentsko delo:
- Obračun študentskega dela (oddelane ure * urna postavka)
- Podjetje pošlje izpolnjeno napotnico na ŠS (pošta 1 dan; preko spleta 0 dni)
- ŠS Podjetju pripravi in pošlje račun (priprava in pošta 1-2 dni)
- Podjetje mora plačati račun v 8 dneg (recimo 1 dan, če plača takoj)
- ŠS denar "takoj" nakaže naprej (min. 1 dan)
Seštevek: min 4-6 dni pri resnih podjetjih oziroma do 14 dni pri malo manj resnih.

In tako pride do razlike sredina meseca/konec meseca...