Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
gr69 še tebi:
ker so se odločili, da se "posebne šole" delno ukinejo (oziroma se večina otrok s posebnimi poterbami vključi v redno izobraževanje) je pač potreba po učni pomoči v šolah zrastla. in čeboš ti imel otroka ki bo potreboval učno pomoč (upam da nikoli) me zanima če boš zadovoljen, ker bo učiteljica po liniji najmanjšega odpora zadevo speljala... pač tolko dnara tolko muzike... ker ne boš verjel, ob pravem pristopu (in seveda pravem učitelju) se otroku vsaka ura pozna. ampak tebi in snečkotu to razlagat...
Ah joj - zdaj mene tlačiš v isti koš kot Snečkota!?!?
Še enkrat preberi kaj sem zapisal - bom pa za vsak slučaj dodal, da ne bo nesporazuma.
Strinjam se samo, da je tega "relativno" (razmerje vsi učenci / učna pomoč vs vsi učenci / (učna pomoč + prejšnje "posbene šole") preveč in da bi morali pregledati ali so dejansko vse odločbe upravične. Nekako namreč na vodi čutim, da je vsaj del teh odločb izdanih po liniji najmanjšega odpora in odločba izdanih bolj kot ne zaradi tega "da ja ne bom jaz kaj kriv(a) in kaj narobe odločila, saj me starši pritiskajo", ker imajo starši žal vse preveč vpliva na odločanje. Poznam sicer "obratni" primer, kjer so vsi v "sistemu" (učitelje, psiholog, ...) "odločili", da je otroku potrebna dodatna učna pomoč in "posebni program" - samo, kaj ko se starši niso strinjali z odločbo in otroka pustil v rednem programu. Kaj je to pomenilo za tega otrok (predvsem za njega!), ostale otroke v razredu in učiteljico (skozi 3 leta - prva triada, potem sem ga "izgubil") se pa ne da opisati. Hint: učiteljica porabila kar lepo število ur (ki se niso nikjer vodile), energije in živcev, da ga je "spravila skozi" (beri: naučila tisto, kar so minimalne zahteve) - žal deloma tudi na račun drugih otrok v razredu in lastnega zdravja.
In samo iz tega razloga pravim, da bi bilo potrebno "pregledati" odločbe in izločiti tiste, ki so neupravičene.
Dokler pa to ni narejeno pa ni "pardona" => izdana odločba = obveznost učne pomoči => plačilo za izvršeno učno pomoč - vse ostalo je hinavstvo "vlade" in igranje na karto etike učiteljev (kajti če le-ti kaj dajo nase, bodo takemu otroku itak pomagali kolikor se da - glej zgornji odstavek).
In ja - ne želte si, da vam bodo otroke učile izgoreli in nemotivirani pedagogi.