Plača po učinku

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
Citat:
Torej je bolje imeti zasanjanega sefa, ki pojma nima kdo dela kdo pa zabusava v sluzbi?
ne, to ni bolje se strinjam....

napisal sem, da je to razmišljanje o kontroli že v štartu napačno....delavci, so "slika" svojega šefa....vsi zaposleni so pša slika lastnika....vse kar šefa moti pri svojih zaposlenih, naj sebe pogleda v ogledalo
evil.gif

če je vodja pozitivno naravnan, so tudi delavci....v bistvu vse se zažne pri vodji....kamor delavce vodja vodi tja bojo šli
wink-1.gif
....
tako da ja, če klima ni OK, vodja ni OK
cool-1.gif

ampak ja, mi smo še daleč od takega razmišljanja....
bonk.gif

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
Citat:
orej mora biti po tvoje šefu vseeno, če mu nek prodajnik proda 10 enot produkta X, drugi prodajnik pa 110 enot produkta X, pa po tvoje bi morala biti oba prodajnika enako plačana? Da se boš lažje odločal še opredelimo sam produkt ... recimo, da imajo na enoto X 25% dodane vrednosti in, da je prodajna vrednost ene enote X enaka 250€
ko bojo delavci hodili v službo z veseljem in sploh pa vedeli zakaj hodijo....ne bo razlik ozoroma bodo minimalne....
cool-1.gif

zakaj je delavec kriv, če ne dela dobro? kdo ga je pa sprejel v slžbo....
bonk.gif

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
Citat:
Nemci imajo lep pregovor: "Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser." Torej zaupanje je dobro, kontrola pa še boljša.

sam ne mi o nemcih...za nič na svetu nebi živel v tej "mrtvi" državi.....sami zombiji hodijo po cesti
bonk.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Poglej recimo šolstvo. Boš rekel se učitelja recimo v OŠ ne da oceniti.

In imaš na drugi strani rezultate nacionalnega preverjanja, ki kažejo neko odstopanje v več letih zapovrstjo, glede na druge šole, narediš anketo zadovoljstva pri starših, vidiš na koliko projektov se je prijavil, je kdaj pripravljen "potegniti" kakšno uro, naredi še kaj izven "opisa del in nalog",....

In ja enostavno lahko daš nekomu potem na koncu nekaj% zraven, drugemu pa vzameš. Oziroma bi mu moral dati čas, da se popravi, če se v določenem roku nič ne spremeni, ga enostavno napotiš na zavod...

Ampak... to so sanje...

Starši ne bod/(m)o nikoli zadovoljni. Absurd meriti zadovoljstvo staršev.

Rezultati nacionalnega preverjanja kot osnova? Absurd.

Ne starši ne bodo nikoli zadovoljni. Se strinjam. Ampak nek rezultat dobiš. Sploh če je večletni, ti lahko precej dobro pokaže dejansko stanje. Enako je pri nacionalnem preverjanju. Ni merilo, sploh ne enoletni. Če pa vzameš povprečje večjega števila ljudi pa da recimo dobiš še kakšne rezultate iz srednje šole, lahko pa skoraj do popolnosti "poloviš" problematične učitelje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nisem vsega bral... trgovski potniki imajo ponavadi tako plačano.
ena osnova, potem pa določen % glede na prodano.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
Po moje - daj osnovo kot je v JS za enak obseg dela (kljub splošnemu prepričanju sem sigurna, da je za en drek), če ga lahko zagotoviš. Potem pa variabilni del - če doseže tisto normo, pa od vsakega izdelka od norme gor pa še malo več. Vse pošteno plačaš in ni hudič, da boš dobil enega, ki ti bo delal. Itak imaš pa preskusno dobo ali pa najprej eno leto za določen čas in če bo po tem času še zmeraj ves lev, se pa zahvališ za sodelovanje. Namreč utopično je pričakovati, da boš dobil maherja od prvega dne dalje (sploh če ga obereš direkt iz šole), prve mesece se sprašuješ, kaj ti je bilo sploh tega treba, da imaš zdaj več dela kot prej. Po enem letu pa že vidiš kam gre trend, a bo vedno lev ali pa še kaj bo iz njega.

Kako so tisti procenti plačani je pa tudi stvar dogovora - večji regres, večji potni, večja malica; zna pa biti, da bo samo večja bruto plača zelo nestimulativna, ker se pol takoj da državi

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
resolver kaj nimam pojma? zadevo sem dal kot primer... in vem da je tudi razlika med koderjem pa programerjem:) drugače pa če so merila ocenjevanja nejasna pride hitro do notranjih konfliktov v podjetju!

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Mene bolj skrbijo tisti, ki jih vsak popoldne začne glava bolet pa utrujen, pa zaspan, pa.... V bistvu kmal ugotoviš, da bi pri nas vsi delali ene 6,7 ur za jurja al pa mal čez in to je to, potem pa šlus v Portorož v alayo na cocktail.
smirk-1.gif

Nimam prodaje, recimo da je "proizvodnja" in se na ure ne obnese. Toliko po komadu potem pa zaradi mene, če 16 ur packaš al pa narediš v dveh urah. Jasno, da tistega s 16 urami dolgo nihče ne bo gledal.

Schumi bols da dela 6-7 ur efektivno kot pa 8 ur in se vleče kot megla...eni majo dve leve roke,pa v 8 urah nardijo toliko kot nekdo drug v 4-5 urah. Je fer da je slednji manj plačan? Mislm da ni.