Plača inženirja

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Ker vas je na forumu verjetno kar nekaj me zanima koliko je vaša plača ( neto brez dodatkov) če ni skrivnost. Pa dopišite še delovno dobo in smer ( strojna, elektro, gradbena, kemija, farmacija...)

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.526
2.283
113
Pred leti ko sem še delal v inženiringu. Vodja projektov. Strojne inštalacije in podobne zadeve.
cca 1500€ + sluzben avto + sluzben telefon
vse tudi za privat potrebe brez bonitete

I

Izbrisan uporabnik 474

Če delam v Sloveniji - 1.5k€.
Če delam v AT - 2.5k€ (plačano stanovanje + plačani potni stroški/svoj avto).
Če delam na terenu - 3k€+.

Stopnja izobrazbe - 5, elektrotehnik elektronik - načrtovanje in programiranje tovarniških obratov, zagoni

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Plače strojnikov v Slo so porazne.
Vzgojiteljica v vrtcu zasluži več in gre ob 15 domov..

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.158
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

Torej strojniki zaslužijo jurja netto?? Potem smo glede delovne sile že kar konkurenčni kitajcem...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

Torej strojniki zaslužijo jurja netto?? Potem smo glede delovne sile že kar konkurenčni kitajcem...

Nekje tam se konča... ostalo so mogoče pa kakšni stroški. http://www.strojnistvo.com/forum/viewtopic.php?t=11073

Včasih so bile v ljubljani malo večje plače(na vrhu konjukture sem že vohal 1500€(vse skupaj), sedaj se pa vse ven seli oz. se zapira. Se razumem, zakaj bi komu pošteno plačal, če ti je še 10 drugih je na voljo.

Drugač v taki prvi firmi je bilo pa tko 600€ za pripravništvo, potem pa 800€... potem je bilo pa že, ja le kaj bi pa ti rad... se si plačan po kolektivni pogodbi. Vip-ovci pa prehitevali po levi in desni.

Citat:
Da vam čisto na kratko opišem situacijo v eni vodilnih SLO podjetij v avtomobilski industriji. Delo Ing. Str. se deli v dve smeri: operativna dela v proizvodnji (tehnologi, vodje oddelokov) in zaledna četa (cad/cam, razvojniki, kakovostniki,...). Pri zaledni četi je značilno, da se dobi dobro plačo takoj na začetku in skoraj taka ostane do penzije - znanja so standardna in zamenjava človeka je kratkoročna. pri operativnih delih pa je drugače. Strojniki brez izkušenj se običajno morajo najprej izkazati kot operaterji, orodjarji ali vzdrževalci - plača minamalna. od karakterja človeka je odvisno koliko vložka bo dal kljub minimalni plači. Sposobne se potegne na delovno mesto tehnologa - plača cca.800 eur in nihče nikoli ne ponuja več. Sistemi napredovanja ne funkcionirajo. Ko tak človek dobi boljšo službo (običajno odtehtajo finance), se z njim pričnejo pogovori: le kaj je narobe???!!! Tu se začne dvigovanje plač do 1.200 eur. Od tu sposobni napredujejo v vodje oddelkov. Plača max 1.500 eur. delo od jutra do mraka. vsi vikendi na telefonu. 80-120 e-mailov dnevno. družina na drugem mestu (žal). dokler človek ne zboli...

V glavnem keine Zukunft.

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
univ.dipl.ing.grad, 10 let delovne dobe, vodja projektov. neto brez dodatkov 1300 EUR. pred leti je bilo že blizu 1500, potem pa so zaradi recesije celi firmi znižali plačo za 10% z obljubo, da se bo nekoč vrnila nazaj.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.526
2.283
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
jaz sedaj ko iščem se mi zdi, da je bolj problem, da ni dela, ne samo, da je slabo plačano.

Ja prjatu v građevini ni nekega povpraševanja po vodstvenem kadru - delovodja, vodja gradbišča, vodje projektov iz raznih branž... - to je vse passe, pa niso bile to slabo plačane službe včasih.

A vidiš kje kak gradbeni žerjav v Ljubljani? Jaz tudi ne.

Potem ti je jasno kje smo.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.526
2.283
113
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Pred leti ko sem še delal v inženiringu. Vodja projektov. Strojne inštalacije in podobne zadeve.
cca 1500€ + sluzben avto + sluzben telefon
vse tudi za privat potrebe brez bonitete

Da še sam sebe pocitiram - sem pozabil dodat, da v dobrih časih se je dobilo še % od RVC-ja, če si bil dober in si se znal spogajat.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
je pa tako, da delodajalci izkoriščajo "krizo"

Ko mi je kdo 2007 ponujal jurja + stroške sem se mu lepo zahvalu. Kaki manjši privatniki res niso dobil folka, ker je bilo treba delat pri njih.....

Zdej pa imamo kar imamo.... imam občutek, da so nekje 800-900€ pripravljeni dajat + ene 200€ za stroške, ko si v polni obremenitvi. To je pa že nekje tam, ker so večje firme v periferiji že od zmeraj.

V helli, ki ni nevem kak pojem za dobro firmo... se mi je pa zdela ena tehnična in stabilna, vidim tudi da so jih kr velik pometali ven, kar sledim na linkedin.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
A ti sprašuješ za ing. ali univ.dipl.ing.? Za ing. v javnem sektorju je bolj bogo dobrih 1000€ bruto.

I

Izbrisan uporabnik 474

Dokler bo izobrazba = plača, je še 1000€ bruto preveč...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In hkrati nikakva
wink-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
ksz... oglas od danes...

Tole jst ovrednotim na 1500€ (neto) + 200-300€ stroškov + kak bombonček

Ko bi prišel tja, bi pa potne računal.... a bodo 60€ ali 120€ morali (pre)več plačati.
hysterical-1.gif

Vsak dan se z ene 5-10 ljudmi, cel dan jebat...

Citat:
5344 – Komercialni inženir - kalkulant (m/ž)

Strojegradnja, okolica Ljubljane

Naš naročnik je veliko uspešno podjetje s tradicijo, ki proizvaja stroje in naprave. Uspešno jih prodaja na trgih centralne Evrope, povpraševanje po njihovih rešitvah pa se je povečalo tudi na drugih trgih. Tim sodelavcev v komerciali želijo okrepiti s sodelavcema za pripravo ponudb in izdelavo kalkulacij.

Vaša glavna naloga bo izdelava kalkulacij in priprava ponudb in ponudbene dokumentacije v slovenskem, večinoma pa v angleškem ali nemškem jeziku. Ker gre za proizvodnjo unikatnih strojev in naprav, so kalkulacije specifične in torej od kupca do kupca različne. Zato bo ključno razumevanje uporabniške zahteve (pogosto bo to tuje podjetje) in preverjanje posameznih elementov zahtev z internimi in eksternimi strokovnjaki za določeno področje. Vaša temeljna naloga bo medoddelčna koordinacija za pridobivanje nujno potrebnih informacij. Če bo potrebno, boste sami opravili tudi določene izmere oz. ocenili vrednosti, ki jih tehnična rešitev, ki ste jo dobili kot osnovo za kalkulacijo, ni vnaprej predpisala. Kalkulacije boste izdelovali v exelu, ponudbe pa v kompleksnih, lepo oblikovanih wordowih dokumentih. Vsebinsko boste korektnost ponudbe preverili s projektnim vodjem, pravni del s pravnikom podjetja, komercialni del pa z vodjem oddelka. Poleg cenovne kalkulacije boste skrbeli tudi za izračun dobavnih rokov in vgraditev varovalk, ki zmanjšujejo komercialna tveganja oddane ponudbe. Istočasno boste izdelovali do deset različnih kalkulacij za različne potencialne kupce.

Če ste univ. dipl. strojnik ali univ. dipl. ekonomist, imate vsaj dve leti delovnih izkušenj na področju izdelave zahtevnih, obsežnih strojnih kalkulacij in ponudb, ki vsebujejo tudi 100 strani ali več, dobro obvladate telefonsko komunikacijo v tujem jeziku (prednost angleščina in nemščina hkrati), odlično obvladate excel in word, morda tudi MS Project, imate občutek za vsebino in vrednost številk, logiko, ste ekstrovertirani samoiniciativni koordinator, ste izjemno vztrajni in vedno izvrtate ustrezno informacijo, radi delate v izjemno mladem timu, potem vas vabimo, da nam pošljete vaše predstavitveno pismo in življenjepis z navedbo šifre delovnega mesta 5344 na elektronski naslov kadrovsko svetovalnega podjetja TRESCON (prijave@trescon.si). Zagotavljamo zaupnost.
- See more at: http://www.strojnistvo.com/komercialni-inzenir-kalkulant-m-z.html#sthash.6fTFQbxx.dpuf

Nazadnje urejeno: