Pixmania = nateg?

mat1j4

Pripravnik
24. jan 2011
31
0
6
Izgleda, da se je le nekaj premaknilo. Dobil sem sporočilo, da so prejeli plačilo in da je blago odposlano. Ampak brez pojasnila ali opravičila, kot da ne bi vmes preteklo toliko časa.

Zankrat kaže, da bom prejel naročeno. Čeprav kode za sledenje na DPD strani ne najde.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kodo ti bo našel šele po tem, ko bo DPD robo zares prevzel.

Oni številko seveda imajo, ker so robo zapakirali in na paket nalepili DPD-jevo nalepko s številko paketa. V DPD-ju jo boš videl naslednji dan.

BTW: ne vem zakaj se za take nakupe ne poslužujete kartic (če jih imate). Zadeva gre bliskovito in brez zatikanja.

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
Upam, da se zgodba ne bo nadaljevala s sago o DPD. Jaz sem imel z njimi štalo....

Pridem domov, v nabiralniku listek o tem, da so me iskali (seveda sem bil na šihtu, poklical me ni nihče, kljub temu da je bila na paketu moja mobilna številka). No, na koncu se izkaže, da je paket pri sosedu. Menda je dostavljalec rekel "A lahko pri vas pustim, se mi ne da še enkrat vozit"...

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
In zakaj je štala, če je paket pustil pri sosedu?
confused-1.gif

Meni se zdi to dosti bolj enostavno, kot da se loviš potem po telefonih in iščeš termin, ki ustreza obema, da prevzameš paket.

mat1j4

Pripravnik
24. jan 2011
31
0
6
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
BTW: ne vem zakaj se za take nakupe ne poslužujete kartic (če jih imate). Zadeva gre bliskovito in brez zatikanja.
Da jim dam še številko kartice? Je že brez tega dovolj problemov. Poleg tega karticam ne zaupam. Sem imel dosedaj z njimi že dovolj slabih izkušenj. Imam raje klasične in preverjene metode kot je nakazilo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Eh...

Če si tako nezaupljiv pač uporabljaš "internetne" kartice za enkratno uporabo...kar pomeni, da pred nakupum generiraš naključno številko kartice, ki potem več ne velja, ko se opravi nakup.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik mat1j4 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Da jim dam še številko kartice? Je že brez tega dovolj problemov. Poleg tega karticam ne zaupam. Sem imel dosedaj z njimi že dovolj slabih izkušenj. Imam raje klasične in preverjene metode kot je nakazilo.
Nakazilo izvedeš na bančnem okencu in plačaš z gotovino?

mat1j4

Pripravnik
24. jan 2011
31
0
6
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Eh...

Če si tako nezaupljiv pač uporabljaš "internetne" kartice za enkratno uporabo...kar pomeni, da pred nakupum generiraš naključno številko kartice, ki potem več ne velja, ko se opravi nakup.

Tega pa še ne poznam. Lahko poveš kaj več? Katera banka to ponuja?

mat1j4

Pripravnik
24. jan 2011
31
0
6
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik mat1j4 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Ne, preko elektronskega bančništva. Ker svoji banki zaupam. Ne zaupam pa kar tako podatkov kartice eni firmi, ker ne vem niti, kako jih bodo hranili. Namreč dovolj je, da 3 številke pridejo v napačne roke (št. kartice, exp. date in CVV2) in sr4nje je lahko tu.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
jst mam sicer dobre izkušnje z pixmanio (ajde sem samo 1x naroču en dvb-t ključ), je pa tako, da zihr ne bom več pri njej nabaljal, ker je takih negativnih zgodb preveč po netu.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik mat1j4 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik mat1j4 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Ne, preko elektronskega bančništva. Ker svoji banki zaupam. Ne zaupam pa kar tako podatkov kartice eni firmi, ker ne vem niti, kako jih bodo hranili. Namreč dovolj je, da 3 številke pridejo v napačne roke (št. kartice, exp. date in CVV2) in sr4nje je lahko tu.

spletni trgovec številke tvoje kartice NE vidi
wink-1.gif

mat1j4

Pripravnik
24. jan 2011
31
0
6
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik mat1j4 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik mat1j4 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

spletni trgovec številke tvoje kartice NE vidi
wink-1.gif
Seveda ne, jo vidi pa ponudnik plačilnih storitev. V tem primeru je to "Bibit Internet Payments". In hitro preverjanje tega imena na Googlu vrne med drugim tole:

Povezava 1
Povezava 2

Zame to pač ni podjetje, ki bi mu zaupal takorekoč brezpogojen dostop do mojih denarnih sredstev. Izjema so zgoraj omenjene virtualne kartice za 1x uporabo.

Skratka, malo previdnosti ne škodi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mat1j4 pravi:
Po novem res ne vidijo.
3D ali SecureCode ali kak pač imenujejo.
Gre preko web strani tvoje banke.
Čeprav je meni na NLB nekaj zaštekalo...

Zakaj ni od začetka tako je dobro vprašanje...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Mene pa jezi tale 3D bullshit, primer: Vsak ki registrira obrt, dobi kartico obrtnik. Tak kartica je tudi predplačniška Visa Electron. Pa dobiš zraven kalkulator za generiranje teh enkratnih gesel? Ne.

En lep dan so kar uvedli ta 3D shit in kartice so čez noč postale skoraj neuporabne, ker nisi imel s čim generirati kode. Jaz sem na srečo imel čitalec, marsikdo pa zagotovo ne. Pa tudi paypal je ne zahteva.

Tipična na horuk nepremišljena zadeva.