pivo z 32 % alkohola :)

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:

Pijem Laško po tistem, ko sem bil na eksurziji v Unionu in je povedal, da imajo lastni vodnjak zadi na dvorišču eee ja
crazy1.gif

No ja, svoje zajetje imajo res (zastonj voda), s čimer se jaz na njihovem mestu ne bi ravno hvalil (točno na sredini mesta), kjer je voda sigurno najčistejša
tongue-1.gif
.

To pa pove še nekaj o drugih njihovih proizvodih razen pivu (npr. Zala)
grims-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.103
-8.777
113
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:

Pijem Laško po tistem, ko sem bil na eksurziji v Unionu in je povedal, da imajo lastni vodnjak zadi na dvorišču eee ja
crazy1.gif

No ja, svoje zajetje imajo res (zastonj voda), s čimer se jaz na njihovem mestu ne bi ravno hvalil (točno na sredini mesta), kjer je voda sigurno najčistejša
tongue-1.gif
.

grims-1.gif
Razen tega, da je njihova voda občutno čistejša kot v marsikaterem vodovodu.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Vidim, da vecina vas se ni poskusla belgijskih piv z 8, 10 ali 12%
nahrung002.gif

Brez skrbi, da nekateri belgijska piva dobro poznamo. Si privoščim kadar je le prilika. Je pa res, da večinoma niso lagerji in zame ne pašejo ravno v kategorijo običajnega piva. Od močnih lagerjev mi je recimo dober škotski tennents super (9% alkota).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
tongue-1.gif
.

grims-1.gif

Na tvojo žalost je voda zajeta sredi LJ mnogo bolj čista kot recimo voda zajeta sredi prekmurskih ravnic. V ljubljansko vodo namreč težko zaidejo fekalije, umetna gnojila, škropiva ipd.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
To je pirček - se strinjam z evrokremom
smile-1.gif

10% vol. alc

809393-bieren-quadrupel.png

Priponke

• 809393-bieren-quadrupel.png
    809393-bieren-quadrupel.png
    220,6 KB · Ogledi: 217
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
sploh če neposredno nad "vodnjakom" popravljaš vlake.
Tisti so tudi zelo ekološki.

Voda v prekmurju ima pa tudi svoje pomanjkljivosti seveda.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne moreš primerjat popravljanja vlakov, kjer se sem pa tja seveda kaj pocedi po tleh, z načrtnim zalivanjem z drekom in strupi. Načeloma voda direktno pod unionom ni prav posebno onesnažena. To seveda ne pomeni, da kje drugje ni boljše vode.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
voda za pivovarno union se črpa iz več kot 30m globokih vodnjakov, ki črpajo vodo iz dna ljubljanskega polja, ki se delno napaja iz Save. vmes je nekaj plasti gline, ki uspešno zadržijo eventuelno površinsko onesnaženje, ki bi se zgodilo neposredno nad zajemom

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Najmočnejšega sem pil tega:

IMG_0008.JPG

Po dveh velikih laških in eni litrski piksni tega faxe piva postane že kar zanimivo.

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Še bolj priznano je Westvletern...prav tako trapistovsko pivo, ki je pa varejeno res v zelo omejenih količinah. Kupi se ga lahko le v samostanu kjer ga varijo, pa še to s predhodno rezervacijo (seveda spet v omejenih količinah).

Je pa tudi Rochefort eden izmed boljših. Poskusi Tripel Karmaliet če so ti všeč bolj sladka piva.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.103
-8.777
113
Citat:
Uporabnik LaUros pravi:
Sem glih hotu napisat enako.

Belgijska piva (Chimay, Delirium) imajo okoli 10% alko, so pitna in dobra. Pa se v Sloveniji se jih po novem dobi!

Ravno zadnjic sem spil enga Chimay Blue, 0,75, matr je dober. Dam sem pa prinesel se en Delirium bozicno edicijo, prav tako 0.75...
Kje v Slo?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Najmočnejšega sem pil tega:

IMG_0008.JPG

Po dveh velikih laških in eni litrski piksni tega faxe piva postane že kar zanimivo.
Prehitel si me , sem že hotel piksno poskenirat, pivo je lepo teklo,liter je bil ravno za tri ne žejne, itak smo prej pili union.
Sem pa opazil da je tvoja pol literska , moja je liter.....