Piti veliko tekocine

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Sam spijem cca 4l na dan vode, pac se navads na balone v sluzbi pa se pozitivno je da ne pijes cocacole in podobno *ranje od pijac.

Ampak imam pa po vecini skoz filing da imam suha usta, nevem zakaj, se da to scim povezat?

diabetes?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
dihas na usta, pogosto zamasen (oz slabo prehoden) nos mogoce?

Ne, diham normalno cez nos.

@Yanos: Diabetes? Ne da bi vedel, pac normalno zdravje. Sicer stiskanje in spikanje v srcu veckrat tedensko, sam to baje ni nic.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nič ne skrbi...povsem normaln pojav ko več piješ.

Tudi jaz popijem 3 in več litrov vode na dan.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Kako službo maš? Si precej gobčen? isti ki dost goflajo (imajo govore) delajo dost požirkov. To sem porajtal n predavanjih.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kdo ti je pa rekel da špikanje ni nič ? In koliko časa te že špika ?

Spika me ze dobro leto, skoraj vsak dan, opazam da pomojem zarad sekiranja, pa stiska tud. Pri 25ih sem sel k doktrci ker sem imel eno zenico razsirjeno pa je rekla da je to pogost pojav pri teh letih da bo v pol leta mimo, pa je bilo sele po treh letih mimo.

Na TVju je doktor reku da tako spikanje ni nic, da to pogosto mesamo z srcem in da ko je zadeva resna da se sesedes.

Sej redko imam tudi neke vrste hiperventilacijo pa je spet doktorca rekla da je to zarad premal gibanja, kajenja,alkohola itd.
Pritisk je pa glih na meji da ni prenizek.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
KSZ

Joj ljudje, dejte pit dovolj. Sploh ne veste kakšno škodo si delate s tem, ko spijete 5 kav pa 2dl soka, en pir pa pol litra vode. To je totalno premalo! Kava dehidrira telo, izsuši usta.... Js morm obvezno ob vsaki kavi spit 2dl navadne vode (gaziranih pijač ne pijem... razen 1x na pol leta, ajde to ni nč... drugač mi tud mehurčki sami po seb niso všeč), čez dan pa minimalno liter in pol, drgač se slabo počutim. Če kdo pozab pit, mu svetujem naj si nalije v litersko steklenico vodo in naj jo pije dopoldne po malo, en deci pa en deci...
Poleti pa itak sadje in pit navadno vodo... se človek tud takoj boljše počut
wink-1.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
med delom spijem 1,5 l čaja (črni zeleni sadni). Bi rekel, da ca 2l na dan zagotovo spijem in to že leta. Dobro mi sede tekočina.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Odkar sem dehidriral na maturantskem izletu in moral na infuzijo v ambulanto, se vedno trudim piti zadosti. Na tistem maturancu so potem vsi pili ko zmežani od takrat naprej.
grin1.gif

Edini problem imam, če delam kaj, kar mi čisto okupira možgane (npr. 2 dni pred izpitom, deadline na šihtu...)...pozabim, da sem žejen in ne pijem skoraj nič.

Za žejo pa je najboljša voda.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Dehidriral sem, ker sem dobil vozniško 1 teden pred maturancem. In sem na 35 stopinj brez klime cele dneve vozil, švical in nič pil. Ladja in alko žur ter drugi dan nič pitne vode je bil potem samo pika na i.
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

sam sem se tudi navadil čim več pit. Med službo recimo da mi rata 2litra.
Dobro mi je zato, ker me potem večkrat na wc pritisne in me tako prisili, da se odlepim od pc-ja in se sprehodim po stopnicah do wc-ja.
Ko grem na wc ne smrdi za menoj, kot za nekaterim in voda ni grdo rumena.

Ob fizičnih naporih je pa potrebno veliko pit pa tudi kak OH pojest:) Sem izkusil na lastni koži pred kratkim, ko sem se začel trest, da sem komaj hodil in zeblo me je kot da je -20. Po litru vode, 1japki, nekaj keksov sem prišel za silo k sebi.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Jaz spijem dnevno 3 litre vode, v 3 mesecih 14 kg dol.

Pa jedel si tudi kaj manj?

Seveda po nepotrebnem sem se včasih basal a sploh veš kolk je to 4000 kalorij no tolk sem jih jaz zaužil. Nikoli pa ne manj, kot 3000 kalorij. Že 200g čokolada ima 1000 kalorij, kaj šele cola 4 litre dnevno, doma sem jo imel vedno nad 50 litrov, pa da ne govorim o kg salami (svinjina LIDL), pa da ne govorim o 300 g kruha/dan (BEL) in o 15 čokoladah, piškotih.....
Ampak to je šele začetek, saj bom brez težav prišel na kakšnih 80kg potem pa bom videl.

In kaj danes jem, nobenih sladkarij, nobenih sladkanih pijač, nobenega alkohola, nobene kave, nobenih mastnih jedi, olje sem zamenjal za olivno, nobenih salam, nobenih paštet ala hrenovk, nobene majoneze niti ajvarja niti kečapa. Pri nobenmu obroku ne jem kruha v glavnem jem tako hrano, kot športniki ciljam bolj na tiste, ki se ukvarjajo s fitnesom.

Evo za večerjo sem pojedu dva kuhana jajca + čebula, dodal olivno + domač kis (iz primorske)+ malo soli in to je to. Za večerjo jem več ali manj samo Beljakovine.