Piti veliko tekocine

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Najbolj pomembno je, da čimveč spiješ zjutraj. Tekom noči 6-8 ur ne zaužiješ nobene tekočine, medtem ko ledvice praktično normalno delajo.

Jest pa pijem tud ponoč
smile-1.gif
resno, flaška zraven pojstle pa cuknem če sem žejen

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Jest pa pijem tud ponoč
smile-1.gif
resno, flaška zraven pojstle pa cuknem če sem žejen

Itak, med športnimi aktivnostmi pa se je sploh treba hidrirat!
wink-1.gif

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Pohvalno, moraš pa se zavedati, da ni vsaka tekočina isto kot voda. Napitki, kot so črni, zeleni čaj in kava, ter alkohol povzročajo dehidracijo. Tako, da je meni osebno razlog za pitje piva žeja malo mimo. Itak pa vsak zase najbolje ve, kaj mu odgovarja. Kot je napisal nekdo pred mano, je najbolj merodajno spremljanje barve urina.

Sam spijem v povprečju med 2 in 4 litre vode (poleg čaja, kave in alkohola) na dan, odvisno od dneva in splošnega počutja.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
A seveda, kava je itak odvajalo, za alkohol pa vemo, kako smo žejni, ko se zbudimo naslednji dan, po prepiti noči, žeja in glavobol =)

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Če zadosti oz. preveč piješ (kar ne škodi pomojem, itak telo izloči odvečno vodo) se vidi tudi ko opravljaš malo potrebo. Če je zelo rumeno in motno potem pijemo premalo, če je samo prozorno pa preveč oz. zadosti. Samo ko to opazimo ali pa če opazimo, da smo žejni, je že malo pozno. Pametno je vedeti tudi, da, ko smo lačni, je dostikrat to samo pomanjkanje tekočine in ne hrane in pa, ko boli glava isto. Če nas boli glava, je največkrat potrebno spiti čim več vode in ZELO pomaga.
Pretirano pitje vode izpira telo in zato pride do pretiranega izpiranja rudnin, soli, vodotopnih vitaminov.....Se pravi da naredimo več škode kot koristi....

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Če zadosti oz. preveč piješ (kar ne škodi pomojem, itak telo izloči odvečno vodo) se vidi tudi ko opravljaš malo potrebo. Če je zelo rumeno in motno potem pijemo premalo, če je samo prozorno pa preveč oz. zadosti. Samo ko to opazimo ali pa če opazimo, da smo žejni, je že malo pozno. Pametno je vedeti tudi, da, ko smo lačni, je dostikrat to samo pomanjkanje tekočine in ne hrane in pa, ko boli glava isto. Če nas boli glava, je največkrat potrebno spiti čim več vode in ZELO pomaga.
Pretirano pitje vode izpira telo in zato pride do pretiranega izpiranja rudnin, soli, vodotopnih vitaminov.....Se pravi da naredimo več škode kot koristi....

Zato pa paše košček suhe salame ali pa slani arašidi ob pivu, ko se ornk našportam
wink-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
A seveda, kava je itak odvajalo, za alkohol pa vemo, kako smo žejni, ko se zbudimo naslednji dan, po prepiti noči, žeja in glavobol =)

alkohol je "naravni" blokator ADH, in posledicno skoraj nekontrolirano odvajas vodo med "festo". Zjutraj pa si zejen kot apno saj se povratno podrazi center za zejo ki zeli nadomestit izgubljeno tekocino.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:

alkohol je "naravni" blokator ADH, in posledicno skoraj nekontrolirano odvajas vodo med "festo". Zjutraj pa si zejen kot apno saj se povratno podrazi center za zejo ki zeli nadomestit izgubljeno tekocino.

Dobro povedano
zmaga.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Meni je en zdravilec ali kaj je, pribil da pitje vod z okusi, razne zale, oaze pa to kao niso 'voda' ki bi štela v to dnevno kvoto, da je najbolje piti čisto vodo brez dodatkov. Je na tem kaj resnice ali je to bullshit ? Ker vodo brez okusa mi je pa res brezveze kupovat ( delam po gradbiščih, pipe niso opcija )

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Vazen je vnos tekocine. Voda z okusom je pac voda z malo sladkorja da je bolj pitna.

Bottom line, zdravilec ga biksa...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ql, ker peska na bajtah res ne manjka, da bi ga moral še sam proizvajat začet.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Mimogrede nekdo naj lopne s kladivom po glavi avtorja radijske reklame za Oazo. Voda ok, reklama gnus. Klokloklokloklo... ahhh.. samo še zadovoljni RIIIIIIIIIIIIIG na koncu manjka. Mislim, debili.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ena nevmesna. Kaj pomaga za zelodec ce pojes "pokvarjeno" suho salamo? Kamilica? Boli, pa cist Sem napihnjen. Vem da je salama, ker sem to isto nazadnje jedel 2 tedna nazaj, ko sem imel iste probleme, samo takrat nisem posumil salame.
bonk.gif
Bom ocitno zarad juh, caja in prepecenca 2-3 dni spet prisilno shujsal 2kg.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ledvični kamni bolijo ko svinja. Moja bivša je skp padla od bolečin, ko jih je dobila. Pa pila je ZELO malo tekočine čez dan.

Če nebi vedel s prve roke kako je to, nebi verjel. Ko pa se znajdeš v rešilcu zaradi tega, pa nekako vidiš da res boli huj kot če bi si prevrtu roko s svedrom
crazy1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Medicinsko oglje vzameš v primeru hude driske se mi zdi, da ti veže tiste pokvarjene pizdarije nase
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

jest tud recimo veliko spijem. pijem ponavadi vodo iz pipe, in mi je res najboljša za odžejat! al pa radenska orng mrzla. Pijem pa vodo tudi ponoči (doma). Zdej si sploh ne predstavljam, da grem spat brez 0,5l vode. Ponoči in zjutraj se lepo zbujam, ko ratam žejen in vsakič ene 2-3 požirke in nazaj dremat.

Glede mačka po prekrokani noči; ne vem, kako eni zdržijo celo jutro, predno vstanejo in grejo pit. Jest mam že ob 7h jezik trd k kamen, pa ustnice vse posušene... Eni pa spijo do 12h preden dajo vase prvi deci tekočine.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Sam spijem cca 4l na dan vode, pac se navads na balone v sluzbi pa se pozitivno je da ne pijes cocacole in podobno *ranje od pijac.

Ampak imam pa po vecini skoz filing da imam suha usta, nevem zakaj, se da to scim povezat?