PISALNI STROJ

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Imam en kr star pisalni stroj ala "Agatha Christie" in bi ga rad prodal, ker nimam kaj z njim.

Ne dam pa ga za drobiž, ker gre za starino.
Ve kdo na koga bi se obrnil, da bi ga prodal?

Hvala.
lp

B81

22. jul 2007
37.718
10.982
113
V službi mamo star računski stroj, ki zgleda kot ne vem kaj, številke so gor, pa jih premikaš sem in tja, zgleda pa skoraj kot pisalni stroj....ne vem, če ni 100 let star
smile-1.gif

približno takole izgleda, še malo večji je:

852431_pionera.jpg

Nazadnje urejeno:

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
V službi mamo star računski stroj, ki zgleda kot ne vem kaj, številke so gor, pa jih premikaš sem in tja, zgleda pa skoraj kot pisalni stroj....ne vem, če ni 100 let star
smile-1.gif

852431_pionera.jpg

Take strojčke smo uporabljali vse do prihoda kalkulatorjev. V Jugi so jih delali v Zagrebu, drugače pa verjetno kar po vsem svetu.
Služil je pa samo za množenje, dalo se je pa tudi deliti z njim, le znati si moral.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
554
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Hoof_Arted pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
smile-1.gif

852431_pionera.jpg

Take strojčke smo uporabljali vse do prihoda kalkulatorjev. V Jugi so jih delali v Zagrebu, drugače pa verjetno kar po vsem svetu.
Služil je pa samo za množenje, dalo se je pa tudi deliti z njim, le znati si moral.

O ja takega ima moja stara mama in ko znaš z njim delat... prekaša v hitrosti vse kalkulatorje
cheer.gif

Če se pravilno spomnnim tam naštimaš številke npr 234 in potem vrtiš ročko za toliko kot hočeš množit primer 234x4 naštimaš številke 234 in 4x zavrtiš ročko (zazvoni ko je 1x okoli) in dobiš rezultat. Maš pa še ene jezičke za decimalke...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pejt v kakšno starinarnico pa tam vprašaj...

http://starinarnica.net/ ali pa tukej mal poglej, mogoče je kje kej napisano...

ali pa google pa strinarnica al pa kej podobnega! Zihr majo kakšen forum.