Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Če en mulc dnevno kopira tone softvera, ki ga nikoli ne uporabi, to ni enako kraji pomaranč v štacuni. Upam, da to štekaš. Če ukrade pomaranče, ima prodajalec izgubo, če skopira softver, prodajalec tega ne občuti, ne direktno ne indirektno, ker mulc softvera nikoli ne bi kupil. Mogoče ga bo pa kupil, ko bo velik in bo imel več denarja.
Bi me razsvetlil, zakaj mulc zbira software? In zakaj misli, da mora imeti na compu ves plačljiv software, ki obstaja?
In zakaj mora imeti na diskih vso hollywoodsko produkcijo filmov zadnjih 45 let?
Veš, pred 35 leti smo zbirali sličice in frnikole. In s tem nismo nikogar prizadeli, kajti oboje smo kupovali. Potem smo to prerasli in vrgli stran, ali poklonili mnogo mlajšim mulcem.
Bo mulo, o katerem si govoril, to kdaj zbrisal, vrgel stran? Ali bo kopičil, kot kopičijo klošarji (če imajo svojo luknjo) plastične vrečke.
Kajti danes je važno, kajne, kopičiti, posedovati (tuja) avtorska dela. In ker je večina luzerjev in po dohodkih klošarjev, stvari kar vzamejo, kajne, predvsem, če so na spletu in to zastonj. Skratka, zbiralci, da te kap...
Citat:
Itak sem pa mnenja, da je intelektualna lastnina močno precenjena in povdarjana. Predvsem namenjena bogatenju odvetnikov, založb, uvajanju kontrole in spremljanju uporabnikov, najmanj pa podpori avtorjev. Skratka, bolj škodljiva kot ne.
Seveda, intelektualna lastnina je za luzerje, ki ne bodo nikoli v lajfu LEGALNO zaslužili več kot 800 evrov mesečno, škodljiva.
In od tega razmišljanja do razmišljanja, da je škodljiva pravzaprav tudi privatna lastnina, je le mahen korak. Vsem, ki imajo več kot 10.000 evrov keša in 300.000 evrov premoženja, vse vzeti in radeliti nesposobnim, kajne.
In kje si že videl, da nek kao avtor od nekega kao avtorskega dela živi lagodno tri mesece, ali bog ne daj tri leta? Dela naj, pesjan, tako kot mi luzerji in to 12 ur na dan, kajne? In če dobi mesečno več kot 800 €, mu tisto čez 800 € vzamemo, zaplenimo. Za splošno dobro, kajne? Hebo te tvoj novodobni komunizem!
Vsi enakopravni, vsi enako bogati (enako revni), kajne?