Pica iz pirinega testa v piceriji?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Se to da dobiti kje? Ne brezglutenska, ampak iz 100% pirinega testa? Ne gre za trendovstvo, razlog je zdravstvene narave. Bi pa informacijo rabil najkasneje do sobote...
 

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Se to da dobiti kje? Ne brezglutenska, ampak iz 100% pirinega testa? Ne gre za trendovstvo, razlog je zdravstvene narave. Bi pa informacijo rabil najkasneje do sobote...

Če se prav spomnim sem jo enkrat jedel v pizzeriji Azur v Ljubljani.

Sicer ne grem pogostov v Ljubljano, če pa pridem jih pa rad obiščem. Kvalitetna hrana in korektna postrezba.
 

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
V Azurju so imeli iz konopljevega testa če se ne motim, za pirino se pa ne spomnim.
 

Zenga

Pripravnik
2. nov 2011
118
0
16
Pizerija Laterna na Vicu bi znala imet - jaz vcasih vzamem pirino strucko. Ne vem pa kaksna je struktura in koliko odstotkov je cesa v tej strucki. Je pa okusno.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Huda pizzerija...
2534718-Capture.JPG
 

Priponke

  • 2534718-Capture.JPG
    2534718-Capture.JPG
    67,7 KB · Ogledi: 697

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Hja, nič ne bo s tole pirino pico...očitno je za povprečnega picopeka v SLO pirino testo še prevelik izziv... Vinje pa niti nisem klical, nekak ne paše v kontekst prijetnega večera v dvoje...
smile-1.gif
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
po moje ni tak problem v kuharjih, ampak, če gre za kake alergije, je problem, da bi potem za take pice potrebovali dokaj ločen del pulta in še kaj. Ker pa to potem vse stane in je tolk več dela, pa sem jim zaenkrat še ne splača. Kako gre trend zdravja in alergij, pa bodo kmal imel po 2 kuhinji:(
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ne, pri tem ne gre za alergije, le za intoleranco na pšenico. Ni fora v glutenu, ampak v pšenici kot takšni. In glede na to, da so pekovske stvari iz 100% pirine moke v velikem porastu, me čudi, da pice pa ne pripravljajo v nobeni piceriji. Pa sploh ni fora v tem, da ne bi bila OK ali pa da bi bila težka za pripravo. Doma jo na žaru in pica kamnu pripravim skor takšno, kot v piceriji.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Ne, pri tem ne gre za alergije, le za intoleranco na pšenico. Ni fora v glutenu, ampak v pšenici kot takšni. In glede na to, da so pekovske stvari iz 100% pirine moke v velikem porastu, me čudi, da pice pa ne pripravljajo v nobeni piceriji. Pa sploh ni fora v tem, da ne bi bila OK ali pa da bi bila težka za pripravo. Doma jo na žaru in pica kamnu pripravim skor takšno, kot v piceriji.

Pira je vrsta pšenice, obrni kakor hočeš intolerance na pšenico nimaš če nisi "alergičen" tudi na piro!
grims-1.gif


Pa od "ostale" pšenice dobiš v povprečni zahodnjaški hrani vsaj dve vrsti. Prva je navadna pšenica ki je genetsko potomka pire in sta si precej blizu, druga je pa "durum" pšenica ki je že zgodovinsko ločena veja.

Tako da če bi od vse pšenice ne bil alergičen samo na piro je tole vsaj malo čudno. Mogoče bi moral samo polnozrnato moko kupit pa bi bilo ok, ker večina (oz. vsa kar sem jst videl, je pa res da nisem ravno pek) pirine moke je polnozrnata.
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Ne, pri tem ne gre za alergije, le za intoleranco na pšenico. Ni fora v glutenu, ampak v pšenici kot takšni. In glede na to, da so pekovske stvari iz 100% pirine moke v velikem porastu, me čudi, da pice pa ne pripravljajo v nobeni piceriji. Pa sploh ni fora v tem, da ne bi bila OK ali pa da bi bila težka za pripravo. Doma jo na žaru in pica kamnu pripravim skor takšno, kot v piceriji.

Pira je vrsta pšenice, obrni kakor hočeš intolerance na pšenico nimaš če nisi "alergičen" tudi na piro!
grims-1.gif


Pa od "ostale" pšenice dobiš v povprečni zahodnjaški hrani vsaj dve vrsti. Prva je navadna pšenica ki je genetsko potomka pire in sta si precej blizu, druga je pa "durum" pšenica ki je že zgodovinsko ločena veja.

Tako da če bi od vse pšenice ne bil alergičen samo na piro je tole vsaj malo čudno. Mogoče bi moral samo polnozrnato moko kupit pa bi bilo ok, ker večina (oz. vsa kar sem jst videl, je pa res da nisem ravno pek) pirine moke je polnozrnata.

smile-1.gif
Tole zgodbo o enačenju pire in pšenice (čemur ne oporekam...ja, zadevi sta si sorodni) žena posluša redno s v raznih pekarnah v supermarketih in od določenih Google gurujev. Realnost pa je nekje drugje. Pri uživanju pšenice (polnozrnate ali pa ne) ima določene reakcije, ki jih pri uživanju pire nima. Zaradi tega je pšenico v zadnjih treh letih popolnoma zamenjala s piro in težav ni več. In verjemi, da ni edina...
 

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Poizkusi DaMattia v Trzinu, vem da imajo v ponudbi iz pirinega testa, ker sem jo že sam parkrat jedel, ne vem pa, če je brez drugih primesi.
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Poizkusi DaMattia v Trzinu, vem da imajo v ponudbi iz pirinega testa, ker sem jo že sam parkrat jedel, ne vem pa, če je brez drugih primesi.

Super...na njih sem pozabil. So bili eni prvih, ki so ponujali pirine testenine, tako da možno, da imajo pirino pico. Preverim...