Photoshop ali podobno

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Živjo!
Kdo se ukvarja s tem in bi mi bil pripravljen popravt ene dve fotki.. Al pa povedat, kako se doriše lase:) Hvala:)

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Po liniji najmanjšega odpora:
- s clone stamp toolom pač prekopiraš najbolj primerne obstoječe lase. Če gre za podaljševanje le teh.
- če bi pa "plešcu" rad dorisal lase, pa jih bo treba kopirat s kake druge fotke.

btw, dorisovanje las ne šteje pod "popravljanje" fotk. Razen če bi res rad dodal le en pramen ali dva. Popravljanje fotk pomeni nastavljanje barv, odstranjevanje kakega odvečnega mozoljčka in rdečih oči zaradi flasha, obrezovanje slike ipd...

To je približno tako, kot bi imel malo popraskan avto, pa ga dal "popraviti". Dorisovanje las je pa približno kot da bi na avto dodal še spojler, lite feltne, auspuh in/ali sharkyja...
wink-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Verjamem, me pa zanima, kako bi potem imenoval oblikovanje slik pred objavo v modnem časopisu?
grims-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Verjamem, me pa zanima, kako bi potem imenoval oblikovanje slik pred objavo v modnem časopisu?
grims-1.gif

Resnično modnem časopisu? Npr Haute Couture Magazine, Haute Magazine, Numero, Marie Claire, French revue?
To kar imajo oni na naslovnicah lahko resnično rečeš popravljanje fotk, saj gre ponavadi le za poenostavljanje linij in oblik.

Ampak domnevam, da nisi imel tega v mislih. Modne revije na katere ti misliš - Vogue, Elle, Cosmopolitan, Vanity Fair... gredo pa pogosto čez vse meje dobrega okusa - to ni več popravljanje, to je preoblikovanje, transformacija modelov. Zadnji primer je recimo ravno VF in Lady Gaga na naslovnici... žalostno.