Phoenix tears - konopljino olje (mast) "zdravilo"

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
To pa ja. Ampak do deregulacije (malo verjetno) pa so pravila, in ta pravila konec koncev ščitijo tudi tebe kot pridelovalca in na koncu uporabnika.

Pa nepotrebna birokracija je v osnovi zahteva po dovoljenju (vse drugo izhaja iz te). Torej, doseži deregulacijo, jaz sem na tvoji strani
priden.gif

Nazadnje urejeno:

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
če bi premogli vsaj malo človečnosti, bi to olje dovoljevali oz. predpisali in zagotovili vsaj rakavim bolnikom, bolnikom z MS in takim, ki imajo življensko nevarne bolezni in bi želeli to probati. Ravno za prosti trg to po moje ni. Pod nekim strogim nadzorom bi bila legalizacija verjetno smiselna. Konec koncev poglejte kam drvi družba kjer so kao droge prepovedane? Ali bi lahko bilo bistveno slabše?
confused-1.gif

B81

22. jul 2007
36.898
10.467
113
Sicer bi se marihuana lahko enako prepovedovala otrokom, kot alkohol in cigarete, ampak to je v domeni staršev. Niti ene stvari proti legalizaciji ne vidim. Alkohol te drži dlje kot joint, cigaret se navadiš in začneš kadit redno...ekonomsko gledano je alkohol dražji itd...

aja btw, ne kadim tega (sem pred 15 leti poskusil, pa me ni pritegnilo)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Argumenta za ni, to, da se reče da je boljše kot alkohol/čiki, ni argument. Da je to dvoje dovoljeno pač izhaja iz tega, ker nima nihče podpore prepovedati. Se pa lepo, postopoma, krči tudi to dvoje. Čez kake 50, 100 let bo pa pomoje tudi že prepovedano.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Skoraj vsak, ki ga poznam, da redno kadi, ni ravno neko gonilo razvoja... Nisem proti temu ampak se da tudi brez.

Po drugi strani je pa res zanimivo, da so dovoljene žganice tudi do 60-70%, ki pa pri ljudeh vzbujajo nasilje, povzročajo cirozo jeter, celic itd.

Kar se pa konopljinega olja tiče (tega s thc-jem) mi pa manjkajo neki dokazi, da to res učinkuje. Govori se o nekaterih, ki so si pozdravili raka ampak ni pa nikjer dokumentiranega primera (izvidi before/after). vsaj jaz ga nisem našel. Prodaja se pa za velike denarje. Obupani ljudje pa vse kupijo, ko jim smrt trka na vrata...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Konopljino olje se za drag denar prodaja, ker za izdelavo potrebuješ veliko osnovnega materiala - konoplje. Nekaj še vzame predelovalec in je cena taka kot je. Osebno v neke hude zdravilne učinke ne verjamem, verjamem pa da marsikomu olajša bolečino ker pač zadane

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika

Vpliv na zdravje
Alfa-linolenska kislina, ki sodi v skupino esencialnih maščobnih kislin in jo najdemo v konopljinem olju, uravnava nivo holesterola v krvi.

Esencialne maščobne kisline - Konopljino olje vsebuje esencialni maščobni kislini: linolno (omega 6) in alfa-linolensko (omega 3), ki ju človek ne more sintetizirati in ju mora dobiti s hrano.

Ker je konopljino olje bogat vir tudi ostalih esencialnih maščobnih kislin, ga za prehrano priporoča vse več strokovnjakov. Več o esencialnih maščobnih kislinah.

Alfa-linolenska kislina - Prispeva k vzdrževanju normalnega nivoja holesterola v krvi.

Esencialne maščobne kisline

Ugodno vpliva na čisto drugo kot na raka.Vse ostalo so pobožne želje nekaterih ki ne razumejo da je to olje vseeno industrijske konoplje brez učinkov ker nima nobenih sestavin razen zgoraj omenjeno.

B81

22. jul 2007
36.898
10.467
113
Ti ne veš o čem teče tale tema. Konopljino olje se kupi v trgovini, konopljina smola (Phoenix tears) pa je ilegalna in baje lajša bolečine.

B81

22. jul 2007
36.898
10.467
113
No ja...po prebranem na forumu se rabi 10+ rastlin, vsaka lahko da okoli 50 gramov suhe, okoli pol kile suhe snovi se rabi za nekje 3 mesečno kuro, ki bi jo naj rakavi uživali...strošek tako ni večji od mogoče 200 eur.

Večina cene je strah pred policijo in provizije dilerjev.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Po @jest5 je to tako samo placebo. Res ti pomaga samo pilula, ki ti jo predpiše certificiran dohtar.
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.922
-8.638
113
Blaži bolečino in slabost, ker si bolj ali manj zadet.
Ostalo je res placebo.

btw, v piluli, ki ti jo bo predpisal dohtar, bodo le tiste snovi(ja lahko tudi iz travce), ki dejansko kaj pomagajo, brez ostalega balasta.