Phoenix tears - konopljino olje (mast) "zdravilo"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Že ja, ampak če izhajamo iz tega, da je "uradna" medicina rekla, da ni več pomoči, ja kaj pa ima človek za zgubiti? Četudi se gre o veliko denarja, denar je le denar, konec koncev in je nadomestljiv.

Razumem takšne ljudi in verjamem, da bi tudi sam iskal vsako rešilno biljko, ali pa metek.

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Že ja, ampak če izhajamo iz tega, da je "uradna" medicina rekla, da ni več pomoči, ja kaj pa ima človek za zgubiti? Četudi se gre o veliko denarja, denar je le denar, konec koncev in je nadomestljiv.

Razumem takšne ljudi in verjamem, da bi tudi sam iskal vsako rešilno biljko, ali pa metek.

jap, ker gre za sorodstvo (širša familija, kot sem rekel) sem jim tudi jaz tako svetoval......cena pa? pa kaj je še denar važen v takih trenutkih? No kolikor sem slišal je nekje okoli 500€ za trimesečno kuro........
Res pa je škoda, da ni nikogar, ki bi lahko na primeru potrdil, da gre za nateg ali pa vsaj kakšno delno izboljšanje, vis samo nekaj ugibamo in debatiramo, no po eni strani pa hvala bogu, da nimamo izkušenj s tem.

B81

22. jul 2007
36.898
10.467
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Sicer pa če bi bilo kaj takšnega sploh možno, bi mu to že v klasičnem zdravstvu naredili. Ker če neka stvar zares deluje, potem se uporablja tudi tam.

Koliko uradnih testov pa je bilo narejenih s tem zvarkom?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Verjetno toliko, kot ima on dokazano ozdravelih rakavih ljudi - nič.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Pri vseh takšnih "čudežnih ozdravitvah" je treba upoštevati princip zdrave pameti: če je nekaj predobro da bi bilo res, potem navadno ni.
Sicer pa če bi bilo kaj takšnega sploh možno, bi mu to že v klasičnem zdravstvu naredili. Ker če neka stvar zares deluje, potem se uporablja tudi tam.

Klasično zdravstvo je biznis. Tudi, če bi tabletko ki pozdravi raka izumili, kakšna je možnost da bi prišla na trg. Če farmacevti z različnimi kemoterapijami služijo in raznimi stroji. Ti moraš imeti odjemalca na dolgi rok ne pa, da eno ušivo tabletko daš in potem te ne rabi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Farmacija in zdravstvo sta dva čisto različna pojma. Farmacija je čisti biznis, zdravstvo pa vsaj pri nas gre še iz državne blagajne in je posledično vsem v interesu čim manjša poraba denarja. Tako da lahko kar pozabiš na vse te razne teorije zarot glede namernih odvisnosti od zdravil in podobno. Čudežne tabletke pa žal še ni in je verjetno tudi še dolgo ne bo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
enkrat sem bral, da naj bi na koprski tržnici začeli prodajati konopljine izdelke. lahko bi tam preverili.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
, zdravstvo pa vsaj pri nas gre še iz državne blagajne in je posledično vsem v interesu čim manjša poraba denarja.
Aaaaaaaaaa........ zato so tak učinkoviti?

Primer (z "uradne" televizije): pacientu ne odobrijo pripomočka za N evrov, raje vsake dve leti za 2xN evrov odpravljajo posledice prejšnje odločitve.

Še en primer: nekaj tisoč (ali milijon? se ne spomnim) škode, ker se jim ni zdelo vredni investirat precej manjši denar v problem na začetku. (neka okvara oči, ženska)

Ja, ful so učinkoviti. Tak kot vlada...

Pa soryy za intermezzo.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
PS: 500 EUR pa res ni neka vsota.

PPS: Nad Lorenzotom je uradna medicina tudi dvignila roke.

PPPS: Konopljo so sposobni dobiti osnovnošolci, tak da to tudi ne bi smel biti problem.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Fantje.......meni je bilo vse jasno v momentu, ko sem videl, da je USA ukinila zdravila iz prave konoplje l. 38 ker se niso dala patentirat in posledični ni bilo profita. Naj si misli vsakdo kar hoče. Naj se le ne prodaja konopljino olje iz semen za kaj drugega. Sicer je tudi zelo ugodno, a ne zdravilno. Za prave izvlečke kanabisa vedo tisti, ki so jih bili primorani izkusiti, ker so jih medicinci pustili na cedilu.
Le zakaj obstaja taka barikada med uradno medicino in naravno medicino? Tu ne gre za homeopatijo ali katerokoli drugo alternativo. Tu gre za naravo samo, ki je dala kanabis. Ker le ta lahko zraste praktično na vsakem zelniku ali v vsakem teglcu ga je treba demonizirat. Smo po domače povedano v qurcu, ker nas tako jahajo farmacevtske družbe, da ne vidimo več prek postavljene ograje.
To je to.
Ne bit slepi in še naprej iskat teorije zarote. Zarota je samo ena in sicer ta, da je kanabis kot zdravilo prepovedan in razglašen za škodljivo drogo. Kajenje naprimer je najmanj propagirana oblika uživanja kanabisa za zdravljenje. Preprosto večino učinka skurimo. Zato se uporablja izvleček cele rastline in to v odmerkih, ki so daleč od zadetosti.
Žal mi je, da se o tem ne da razpravljat z zdravniki. Prav nemogoče je. Po eni strani so to posvečeni ljudje, ki pa imajo oprane glave, največkrat z denarjem. No, verjetno se tudi kdaj da pogovarjat o tem, ko pošten zdravnik uvidi, da ne more več pomagat s kemijo in potem pod mizo usmeri pacienta še k temu, kot "last resort". Jbg, tako to je.
Razumem, da se diskutira o mejnih oblikah alternativnih metod. Samo ne pa zahtevat razlage za stvaritev narave - kanabis. Ameriška administracija na 10 let ponavlja kvazi raziskave, ki vsakič potrjujejo kanabis, kot škodljivo drogo. Le zakaj? In le zakaj imajo kvazi program za medicinsko konopljo? Zato, da imajo legalne poskusne zajčke. Ker pa zdravilo lahko zraste tebi in meni na balkonu ne bo še dolgo nič iz tega. Imamo pa nekaj naprednih držav vseeno. Najbližja sta Avstrija in Češka. Le zakaj?

In še to....izdelki iz industrijske konoplje niso zdravila - so pa odličen primer, kaj ta rastlina vseeno zmore. Pravzaprav je to super rastlina, če pogledaš kaj vse daje. Le zakaj polja v prekmurju ali savinjski dolini niso prekrita s konopljo. A se kdo kdaj vpraša, kakšna gospodarska vrednost je v tem? In zakaj nam ne raste povsod, kjer nimamo več ne pese ne žita ne hmelja?

Pa kdo nas ima za norca
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
PPPS: A ni pogovor o drogah prepovedan? Zadnjič se je en ful razburjal.... eh, verjetno je levak
wink-1.gif

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kar je res je res...direktno tok da boli marsikoga! So rekli strici no money no shaking in prepovedali tadevo.
No se bom držal žara naprej.
cheer.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Še enkrat: če neka stvar zares deluje, se jo bo masovno uporabljajo - ne glede na to, ali se da patentirati ali ne. Zdravi ljudje so nižji strošek za državo, zato jim ni problem za take raziskave dajati tudi nepovratna sredstva, saj bo končna bilanca pozitivna.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.922
-8.638
113
Bom raje Janšo, da te bo bolj strah
smirk-1.gif

Twinman je napisal en lep kupček neumnosti. Se mi trenutno ne da iti igrice "moj ata ima pa večjega" in prepričevati prepričane.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Še enkrat: če neka stvar zares deluje, se jo bo masovno uporabljajo - ne glede na to, ali se da patentirati ali ne. Zdravi ljudje so nižji strošek za državo, zato jim ni problem za take raziskave dajati tudi nepovratna sredstva, saj bo končna bilanca pozitivna.

Ni stvar v patentu, temveč v legalnosti. Pripravki iz konoplje so že dolgo znano odlično sredstvo proti hudim bolečinam pri rakavih bolnikih, so pa žal nelegalni.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Legalnost je samo ena točka v zakonu, to je najmanjši problem. Saj tudi substance, ki jih lekarne držijo v sefih, so menda že na meji legalnosti, pa se jih vseeno da dobiti na recept.