Fantje.......meni je bilo vse jasno v momentu, ko sem videl, da je USA ukinila zdravila iz prave konoplje l. 38 ker se niso dala patentirat in posledični ni bilo profita. Naj si misli vsakdo kar hoče. Naj se le ne prodaja konopljino olje iz semen za kaj drugega. Sicer je tudi zelo ugodno, a ne zdravilno. Za prave izvlečke kanabisa vedo tisti, ki so jih bili primorani izkusiti, ker so jih medicinci pustili na cedilu.
Le zakaj obstaja taka barikada med uradno medicino in naravno medicino? Tu ne gre za homeopatijo ali katerokoli drugo alternativo. Tu gre za naravo samo, ki je dala kanabis. Ker le ta lahko zraste praktično na vsakem zelniku ali v vsakem teglcu ga je treba demonizirat. Smo po domače povedano v qurcu, ker nas tako jahajo farmacevtske družbe, da ne vidimo več prek postavljene ograje.
To je to.
Ne bit slepi in še naprej iskat teorije zarote. Zarota je samo ena in sicer ta, da je kanabis kot zdravilo prepovedan in razglašen za škodljivo drogo. Kajenje naprimer je najmanj propagirana oblika uživanja kanabisa za zdravljenje. Preprosto večino učinka skurimo. Zato se uporablja izvleček cele rastline in to v odmerkih, ki so daleč od zadetosti.
Žal mi je, da se o tem ne da razpravljat z zdravniki. Prav nemogoče je. Po eni strani so to posvečeni ljudje, ki pa imajo oprane glave, največkrat z denarjem. No, verjetno se tudi kdaj da pogovarjat o tem, ko pošten zdravnik uvidi, da ne more več pomagat s kemijo in potem pod mizo usmeri pacienta še k temu, kot "last resort". Jbg, tako to je.
Razumem, da se diskutira o mejnih oblikah alternativnih metod. Samo ne pa zahtevat razlage za stvaritev narave - kanabis. Ameriška administracija na 10 let ponavlja kvazi raziskave, ki vsakič potrjujejo kanabis, kot škodljivo drogo. Le zakaj? In le zakaj imajo kvazi program za medicinsko konopljo? Zato, da imajo legalne poskusne zajčke. Ker pa zdravilo lahko zraste tebi in meni na balkonu ne bo še dolgo nič iz tega. Imamo pa nekaj naprednih držav vseeno. Najbližja sta Avstrija in Češka. Le zakaj?
In še to....izdelki iz industrijske konoplje niso zdravila - so pa odličen primer, kaj ta rastlina vseeno zmore. Pravzaprav je to super rastlina, če pogledaš kaj vse daje. Le zakaj polja v prekmurju ali savinjski dolini niso prekrita s konopljo. A se kdo kdaj vpraša, kakšna gospodarska vrednost je v tem? In zakaj nam ne raste povsod, kjer nimamo več ne pese ne žita ne hmelja?
Pa kdo nas ima za norca