Phoenix tears - konopljino olje (mast) "zdravilo"

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Nikjer na Alterju nisem zasledil....sicer je zadeva že malo starejša (2011).
Torej v širši družini imamo primer raka, uradna medicina je dvignila roke in po priporočilu znanca sem si ogledal tale film: http://www.phoenixtears.si
Imamo tudi možnost stvar nabavit. Kaj pravite? Ja ali ne? V filmu je vse idealno opisano.....zadnje čase smo brali kar nekaj na to temo v slovenskih medijih, pa tudi na Hrvaškem, Češka je do neke mere legalizirala marihuano, dobi se celo na recept v lekarnah....
Ima kdo kakšno izkušnjo?
Hvala za mnenja.....

Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Imaš možnost nabavit, ti pa sprašuješ kaj si misli alter? Da to vpraša nekdo, ki pride na novo še razumem, ampak ti nisi ravno nov. Točno veš kako bo tekla tema!

Odgovor na vprašanje, ne, jaz nimam neposrednih izkušenj in do konca življenja mi bo žal, da sem na tole dobesedno pozabil, ko je umiral družinski prijatelj pred par leti. Če lahko stvar nabaviš (pa da veš da je prava stvar, ne ponaredek), to stori. Če nič drugega boš nekomu pomagal obvladovati bolečino. Čudežnih zdravil pa žal ni (no, mogoče, ampak tale smola še ni to). Če si se pozanimal, potem veš, da se priporoča 90 dni. Ima človek toliko časa? Če se zgodi čudež pa .... (in če prav razumem ste v fazi, ko upate na čudež)

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Ne ga srat no. Primerjaš konkreten izvleček iz konkretne rastline s homeopatskim pripravkom?

(nego bade, evo ti ga na, kaj sem rekel?)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Ok začnimo na začetku. Če je uradna medicina dvignila roke jih ni zastonj in to (žal, z vsem spoštovanjem) pomeni da se v 99.99% ne motijo.

Alternativne metode bodo tisti 0.01% možnosti povečale za natanko 0%!

Konopljino olje sicer lahko kupiš v vsakem bolje založenem merkatorju/šparu/... ker je pač eno od vrsti rastlinskega olja. Za solato meni ni ok ker ima premočan okus.

Konoplja kot industrijska konoplja se tudi pri nas legalno goji in prideluje se prej omenjeno olje pa tudi druge proizvode (konopljina vlakna). Sila koristna rastlina.

Indijska konoplja se od navadne konoplje loči po deležu/razmerju kanabinoidov ki je pri indijski konoplji (&hibridih) precej višji. To je pa tudi vse.

Kar se tiče THCja se ta veže na receptorje v možganih kjer deluje psihoaktivno.

Uporaba konoplje v farmacevtske namene je torej povezana z psihoaktivnimi spremembami v telesu. Po domače povedano, zmerni odmerki delno ohromijo živčevje oz. dojemanje dražljajev kar deluje protibolečinsko (je torej analgetik). Enako funkcijo ima recimo v medicini opij (ki je tudi osnova za heroin).

Torej kar se tiče terapevtskih namenov lahko piješ navadno olje industijske konoplje in je to to, če želiš še analgetični učinek pač skadiš še en joint ali dva. Kaj to pomaga pri zdravljenju raka v zadnji fazi? Ne pomaga!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Ne ga srat no. Primerjaš konkreten izvleček iz konkretne rastline s homeopatskim pripravkom?

Omenjena maža žal ne more pomagati takšnem bolniku (vprašanje če sploh ima kakšen zdravilni učinek). Tako da je zadeva kar primerljiva, če ne kar ekvivalentna homeopatiji.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Kristus
uf-1.gif

Ne sanja se ti o čem govoriš, a ne da ne. Saj bo ...
nahrung002.gif

Aja, da ne bi slučajno kdo mešal izvlečka in olja iz semen konoplje. Čemu služi ta primerjava ve samo Utiševalec (vsaj upam), ampak med ljudmi je dovolj zmede tudi brez tega. Olje iz semena ni zdravilno, oziroma je toliko kot vsaka druga zdrava hrana, nič več. Izvleček iz zeli je druga pesem.

Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:

Omenjena maža žal ne more pomagati takšnem bolniku (vprašanje če sploh ima kakšen zdravilni učinek). Tako da je zadeva kar primerljiva, če ne kar ekvivalentna homeopatiji.

In to veš po čem? Tudi tebi ni čisto jasno o čem teče beseda, a ne da ja
priden.gif

Sicer pa saj je vseeno, fant (bade) se bo odločil kakor se bo, jaz pa zagotovo ne bom špilal odvetnika tej smoli. So mi pa zanimivi odzivi zagovornikov "realnosti". Predvidljivi sicer, ampak me vedno znova presenetijo globine argumentov. Utiševalec mi je definitivno polepšal vikend. In dal upanje in voljo za iskanje onkraj. Hvala
nahrung002.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
No sej lahko lepo znastveno razložiš kje se motim?

Ker sumim da nekdo olje navadne jedilne konoplje prodaja po ceni 20x ker kao zdravi raka. In to je nateg.

Če pa kdo prodaja olje "zadete" konoplje pa ... hm! V semenih je delež THCja mislim da skoraj enak ne glede na vrsto. Torej olje je enako pri navadni ali pa pri "zadeti" konoplji. Zadelo ne bo pa nobeno ker ga je premalo.

A je sedaj kaj drugega v igri?!
rolleyes-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
... ne bom špilal odvetnika tej smoli. So mi pa zanimivi ...

Konopljina smola? To je po domače hašiš, smo kdaj skadili samo na zdravje pa ni bogvekaj vplivalo!
cheer.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Jaz sem povedal svoje mnenje. Primer je analogen tistemu iz prej omenjene teme in če je klasična medicina že "obupala", se bo najverjetneje žal tudi končal enako. Argumente zakaj razne maže, napitki in homeopatski zvarki pri terminalno bolanem rakavem bolniku ne bodo pomagali pa so tudi navedeni v tisti temi, zato je nesmiselno da se tukaj še enkrat prepiramo o enakih stvareh.

Pa še o THCju... to je prepovedana droga in če jo neka stvar vsebuje se tudi ta stvar smatra kot droga - posledično je ne smeš prodajati (vsaj legalno ne). Bottom line: ta maža najverjetneje sploh ne vsebuje THCja (razen mogoče v vzorcih, kar pa itak nima učinka). Sicer pa so za blaženje morebitnih simptomov na voljo zdravila, ki imajo bistveno boljši učinek z manj stranskimi učinki kot THC.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Poglej film, da boš vedel o čem je govora. In ne ni govora o jedilnem olju.

Znanstveno? Tako kot ti? Ne, hvala
nahrung002.gif

Prav, kratek povzetek; možakar del rastline (dejansko ne vem koliko
redface-1.gif
) od cveta navzdol obdela s topili in potem ta topila odpari. Ostane en tak črn gravž, ki izgleda kot .. no, bitumen ..., zato temu pravim smola. Tukaj ni semen, ni stiskanja in ni olja v klasičnem pomenu. Menda obstaja tudi postopek, po katerem v tej smoli ni toliko klorofila in je svetlejše barve, ampak ne vem kako se to naredi.
Kdor prodaja olje iz semen kot zdravilo je navaden prevarant. Zakaj je to olje drago ko žefran pa meni ni jasno (trg?!). No,pravzaprav je, ker naši pridelovalci pridelajo in predvsem pospravijo manj kot tono semena na hektar. Koliko dobijo iz tega olja pa lahko izračunaš. In ja, tudi olje iz semen bolj žlahtnih sort vsebuje aktivno snov bolj ko ne v sledovih ...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Mogoče se bo končalo tako, mogoče ne. V tem primeru vsaj ne bo mučenja s transportom (če se prav spomnim)..

To o drogi imaš seveda prav, z vsemi (legalnimi posledicami). Da pa zaradi tega zadeva ne bi bila prava pa je rahlo smešno. Posušeno zel lahko dobiš na skoraj vsakem koraku, pa da bi bil problem priti do poštenega izdelka? V končni fazi ga lahko skuha sam, recept ima ...

THC ima hujše stranske učinke od uradne artiljerije proti raku in protibolečinske terapije? To je pa nekaj novega zame. Plus vem da protibolečinska ni tako sama po sebi umevna, ko si ljudje mislijo/te. Precej je odvisno od zdravnika, med njimi pa so sadisti in sadistke. Vem na primeru prijatelja ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Poglej film, da boš vedel o čem je govora. In ne ni govora o jedilnem olju.

Znanstveno? Tako kot ti? Ne, hvala
nahrung002.gif

Prav, kratek povzetek; možakar del rastline (dejansko ne vem koliko
redface-1.gif
) od cveta navzdol obdela s topili in potem ta topila odpari. Ostane en tak črn gravž, ki izgleda kot .. no, bitumen ..., zato temu pravim smola. Tukaj ni semen, ni stiskanja in ni olja v klasičnem pomenu. Menda obstaja tudi postopek, po katerem v tej smoli ni toliko klorofila in je svetlejše barve, ampak ne vem kako se to naredi.
Kdor prodaja olje iz semen kot zdravilo je navaden prevarant. Zakaj je to olje drago ko žefran pa meni ni jasno (trg?!). No,pravzaprav je, ker naši pridelovalci pridelajo in predvsem pospravijo manj kot tono semena na hektar. Koliko dobijo iz tega olja pa lahko izračunaš. In ja, tudi olje iz semen bolj žlahtnih sort vsebuje aktivno snov bolj ko ne v sledovih ...

Konopljina smola je, sem že omenil, hašiš. Smola je pa v rastlini za zaščito pred nevarnostmi od zunaj. Smola je tudi glavni vir THCja (tudi vršički, cvet ki se ponavadi kadijo se kadijo zaradi tega ker je tam največji delež smole).

Hašiš je jasno že "kemično" pridelan (čeprav moj kolega vzrajno trdi da hašiš delajo tako, da nage ženske [device] tečejo po polju cvetoče konoplje in tisto kar se jim prime na kožo potem postrgajo in stopijo v kroglice).

Hašiš industrijske konoplje je možen, čeprav bi moralo biti v njem več THCja od dovoljenega tako da je res prepovedan.

Ampak pod črto, razen za pokadit in bit malo v rožicah tudi hašiš ni zdravilen!
zmaga.gif

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
No vsekakor ni bil moj namen sprožiti nekega prerekanja pro et contra, kot je to žal vedno bolj pogosto na Alterju....
Želel sem samo izvedeti ali ima kdo kakšno podobno izkušnjo z znanci, sorodniki, prijatelji kot jo opisujejo v filmu. Torej gospod v filmu je bil na smrtni postelji, poslali so ga domov umret, začel je jemati tole (imenujem jo mast - hašiševa smola, da ne bo zamenjave z konopljinim oljem iz Špara) stvar je jemal 90 dni, stanje se je začelo izboljševati in po treh mesecih je šel opravit CT v bolnico, kjer so lahko samo ugotovili, da raka več nima.....hmmm in tu je keč vsega skupaj, precej sem nezaupljiv do takšnih zgodbic (čeprav nikoli ne veš....), veliko je bilo nategov ipd....zato sem želel slišati kakšno možno izkušnjo še iz naših krajev.....
Stvar, ki jo bomo (bodo - sorodniki) nabavili je točno tale, ki je omenjena v filmu, zelo draga, odmerja pa se v velikosti riževih zrnc.
Vsekakor bomo poskušali še s tem in upam, da bom lahko čez tri mesece tukaj temo nadaljeval v bolj veselem slogu.
Hvala vseeno in ne se prerekat:)

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Ok, še 1x.

Tale ata dela vaš čudežni medicinski pripravek:

Tale "džanki" dela pa hashish za pokadit:

.. edina razika je da prvi na koncu pusti malo topil v njem zaradi česar se ne zgosti do konca, drugi pa posuši stvar da dobi čisti ekstrakt.

Kar se tiče cene se strinjam da je hashish, sploh kvaliteten, drag. (sej ko pogledaš postopek, koliko zelenja gre v nič da dobiš eno kuglo hasha je logično)

Kar se tiče zdravljenja ... a to se potem poje? Velikost riževega zrnca je za en ok špinel. Potem moraš bit kar fino zadet!
wink-1.gif

Glede izkušenj. Bob Marley je zagotovo skadil več kot pa cel alter pa mu ni nič pomagalo, umrl je od raka. Pa recimo na misel mi pride še Yellowman (reggae dancehall muzika) ki je tudi vedno bil bolj zadet kot pa ne in ga je od raka skoraj pobralo (no še vedno je živ, ampak zaradi sodobne medicine ko so mu odrezali pol face stran).

No sej glede na linkano temo ki že obstaja, če se boste vi in pa tisti ki se zdravi dobro počutili zaradi malo več upanja je tudi nekaj vredno.

B81

22. jul 2007
36.898
10.467
113
Isto mi pravil kolega za znanca, ki je imel raka.

Hja, če človek sliši, da ima pol leta življenja pred sabo, se mu kratkomalo jebe, kaj rečejo vsi ostali, če medicina odpove, to menda tudi ti razumeš.
Kaj je prav in kaj ne in kaj je legalno in kaj ni, je tu čisto vseeno.

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik bade25 pravi:
po treh mesecih je šel opravit CT v bolnico, kjer so lahko samo ugotovili, da raka več nima.....

Ti to resno?

Ja jaz to smrtno resno........opisujem tisto, kar sem videl v filmu (okoli 42:00), katerega link sem priložil.......zato pa sprašujem tu gori o morebitnih izkušnjah v naših krajih, ker film je iz Kanade.......poglej si ga....vsako mnenje me zanima....

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Pri vseh takšnih "čudežnih ozdravitvah" je treba upoštevati princip zdrave pameti: če je nekaj predobro da bi bilo res, potem navadno ni.
Sicer pa če bi bilo kaj takšnega sploh možno, bi mu to že v klasičnem zdravstvu naredili. Ker če neka stvar zares deluje, potem se uporablja tudi tam.