Philips LED 2016

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
Omejitev je v strojni opremi, po domače povedano čipovje ki je v tem TVju ne podpira tega kodeka, sam procesor je pa seveda prešvoh, da bi programsko dekodkiral 4k vsebino.

serija 8000 pa ima druge čipe, ki to podpirajo.

Bolj je zanimivo, da netflix ne dela v 4k, tam ni omejitev z kodeki....

2. okt 2007
3.777
2.264
113
Koliko je meni znano, bi naj osnovno čipovje bilo enako. Ker HEVC/H.265 4K video preko USB lepo deluje. In seveda tudi Netflix tekoče gre v 4K.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
Ker je bilo tukaj govora o android TV in rootanju...

Je kdo rootal android TV in dal gor torrent client, ter enostavno vse filme/serije/ipd vleče kar direktno preko TVja?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ker je bilo tukaj govora o android TV in rootanju...

Je kdo rootal android TV in dal gor torrent client, ter enostavno vse filme/serije/ipd vleče kar direktno preko TVja?
Le zakaj bi v obdobju Kodi to kdo sploh počel? Vzameš v roke daljinec, vklopiš TV, zaženeš Kodi, izbereš film/serijo (podnapisi se naložijo avtomatsko) in gledaš. Brez čakanja, brez iskanja podnapisov, brez...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Od kod pa dobiš film/serijo? ima kodi že vgrajen torrent client?
Kodi je lupina v katero naložiš razne dodatke po svojih željah in potrebah Na spletu in YouTube imaš za vsak dodatek podrobna navodila. Vsebine lahko gledaš preko oblačnih storitev (npr. megaupload...) ali torrent omrežja (ala. popcorntime).

Na moj TV se od video vsebin nič trajno ne shranjuje. Shranjeno imam le bazo priljubljenih serij/filmov in bazo že videnih. Če nek film pogledam le delno me naslednjič vpraša, če želim nadaljevati.
Videti je pa nekako takole:

Free-Download-Kodi-Offline-Installer-700x394.jpg

Imam pa Philips android TV serije 5500. Tudi 1080 p s 5.1 DD zvokom vsebine se predvajajo povsem tekoče.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
A, kul, zanimivo, katera KODI verzija pa je to, da vidim če imam pravo, ker sem naložil preko legalnega store-a.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Na google apps imaš vedno zadnjo delujočo verzijo, saj je to povsem legalna lupina za gledanje video vsebin, fotografij, poslušanje glasbe...
Ko si enkrat naložiš Kodi si moraš še dodatke. Pobrskaj po youtube za "Kodi setup" prispevki. Glej za prispevki, kjer omenjajo fusion. Če ti to ne bo všeč pa malce eksperimentiraj in poišči kaj drugega. Je pa pri teh dodatkih možnost, da kateri ne ponuja povsem legalnih vsebin, kot npr. tudi na torrent prenosih ni vse povsem legalno.

PS- na sliki, katero sem prilepil je Kodi z neko drugo preobleko kot bo tvoja po namestitvi. Preobleke lahko poljubno dodajaš in menjaš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
So primerne kvalitete filmi? Bluray 1080p podnapisi.net plugin ne dela al zakaj opensubtitles?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tole prek kodija je ok za serije, pa če nisi full frik za HD sliko in dober zvok.
Par filmov, ko sem probal, sem obupal. Ker sem se hecal z iskanjem strežnika, ker slika ni bila dobra, zvok še slabši...
po parih pokvajrenih večerih sem obupal.
raje si prek partisa na zalogo navlečem dol in pogledam, ko imam čas in dela vse v piko.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
sem opazil ja, to ni to.

Še vedno ja HDBits alfa in omega, kar se tiče HD robe, imajo tudi ogromno ponudbo blu-rayev, kar se išče
smile-1.gif

Škoda edino, da ne omogočajo uporabo android torrent clientov, da bi lahko imel kar TV kot seedbox, tako da bo potrebno malo preklapljanja kablov, itd
smile-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
tole prek kodija je ok za serije, pa če nisi full frik za HD sliko in dober zvok.
Par filmov, ko sem probal, sem obupal. Ker sem se hecal z iskanjem strežnika, ker slika ni bila dobra, zvok še slabši...
po parih pokvajrenih večerih sem obupal.
raje si prek partisa na zalogo navlečem dol in pogledam, ko imam čas in dela vse v piko.
Pri kakšnih starejših filmih je mogoče zares nemogoče najti kaj več kot SD kvaliteto. Material tam po letu 2010 pa je v večini vse v 1080p in z zvokom 5.1.
Je pa problem, da ima večina spletnih shramb možnost standardnih ali premium računov. S standardnim (brezplačnim) je večina HD vsebin nedostopnih (zaradi omejitev količine prenesenih podatkov). Sam sem zato odprl realdebrid račun (16€ za 180 dni) in lahko dnevno prenesem od 10 GB... podatkov iz nekaj deset oblačnih shramb. Tako gledam praktično ves material v HD 1080 p in DD5.1.

PS-če pa se kljub temu preferirajo torrenti potem pa je najoptimalnejša varianta nek NAS disk. Porabijo malo električne energije in so dostopni od koderkoli. Multimedijske vsebina na TV pa potem gledaš preko Kodi programa (Samba disk) ali DLNA (na nekaterih forumih omenjajo, da povzročajo podnapisi na Philips TV preko DLNA kar precej težav).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
To bi šlo, če bi gledal "ripe", kaj pa če bi želel pogledat blu-ray? Kodi zmožen predvajat? Če bi recimo imel na usb disku iso, bi ga mountal kot blu ray, nek player pa ga potem prebavil?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Glej nisem nikoli niti poskušal tega. Zdi se mi neumno prenašati 40 GB podatkov, da bom videl enako kot pri 4 GB. Če bi imel 3 m platno namesto 32" TV in bi oboje gledal s pol metra razdalje bi se še mogoče trudil
evil.gif

Če vpišeš v Google "Kodi BlueRay" dobiš kar precej potrditev, da je to možno predvajati. Nekateri pa imajo težave. Predlagam, da daš disk z ISO datoteko na disk. Disk vključiš v USB na TV . Poženeš Kodi in se prepričaš, če deluje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
To pa imaš prav ja, no jaz imam 55" pa gledam kdaj tudi iz ene 2m, predvsem 3D, pa me že pri half-SBS blu ray ripih moti da ni take kvalitete, kot je pri "normalnem" blu-rayu, zato kar te vlečem.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.487
9.788
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

že vsi Philips 2015 modeli imajo pravi Android gor, prihajajo pa pravkar novi modeli ... meni se ne zdi da bi naj štekal, je pa res da sem mogoče malo pristranski, ker delam za philips
grin1.gif

In kateri bodo novi modeli, naslednik PUS7150-ke npr? Kake so spremembe na AndroidTV-ju, prihajajo hecta ali octacore procesorji?

7601
shocked-1.gif
full hdr
šet jeder ima pa model 8601
v 2016 modelih ni več 3d in ne curved