Philips 42PFL8684H vs. 42PFL8404H?

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
make us an offer we can not refuse
wink-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kdorkoli bo kupil 8684H vam želim vso srečo pri uveljavljanju garancije, popravila, če že pride do tega.
lp

korodani

Pripravnik
12. apr 2009
147
0
16
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Jao, zakaj nisem bumbar kliknil za nakup! Cena je bila res noro ugodna!

LP,
PIC

Če se ti je tista cena zdela sexy, potem kontaktiraj softija in boš dobil še bolj sexy ceno
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kdorkoli bo kupil 8684H vam želim vso srečo pri uveljavljanju garancije, popravila, če že pride do tega.
lp
Zakaj? Vsal aparat, ki se prodaja pri nas mora imeti veljavno garancijo in za vse veljajo enaki pogoji.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Če izdelek ni predviden za naš trg in ga neka spletna trgovina privleče iz bog-ve-kje je za garancijo odgorna trgovina. Verjamem da bo uradni serviser enostavno rekel, "tega pa pri nas ne popravljamo".

Enako je z nekaterimi HP-jevimi Pavilion prenosniki (prejšna HP linija). Ti niso namenjeni našemu trgu in tudi garancijska popravila se delajo v tujini. Vnedar jih marsikatera spletna trgovina prodaja po zelo nizki ceni in včasih neobičajno granacijo 6 mesecev. Na ta račun sem slišal mnogo očitkov čez HP, češ kaka šalabajzerska firma je to, ki nima niti servisa zagotovljenega za vse izdelke. Ja seveda nima če pa niti uradno ni prodajala tega izdelka. Kupci so si sami krivi da kupujejo vprašljiovo robo preko xy posrednikov.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Berem tuje forume, tist nizozemski blog... pa mi je vedno manj jasno, zato prosim da nekdo preveri in jasno napiše preden se zaženem v nakup. Btw pri majdicu (electronic4you) je 998eur.

Televizor priklopim preko LAN kabla na router, na katerega imam priklopljen tudi PC z WinXP. Na disku PCja imam filme. Ali lahko direkt s pcja predvajam divx filme in jih gledam na TVju ali ne? Kaj pa HD filme (recimo HD s partisa)? Za slike in mp3 tako ali tako verjetno ni problema. Ne bi namrec rad vlacil se kakih kablov, sploh pa na pcju nimam hdmi izhoda, preko vga pa ce se ne motim hd tako ali tako ne gre.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
prejšnji vikend sem testrial samsungovo 7serijo z led osvetlitvijo, ki naj bi ravno tako preko usb in lan kabla predvajala vse možne formate. Med njimi tudi mkv. No pa smo hitro pristali na realnih tleh, da tko lepo kot je na papirju pa le ni. Recimo mkv-jev od national geographica sploh ni hotla predvajat, ostale mkv-je filme s partisa pa je predvajala vendar brez zvoka. Je vrglo opozorilo, da pač ne podpira tega audia. Mislim pa da je bil problem v dts zvoku. Vob in divx pa je delalo.
Torej, če že tv ne zna predvajat tega audia, se pozanimaj, če ga zna vsaj preko optike spravit naprej na receiver. Jst za samsunga žal nisem mogel tega testirat.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Lan tv je samo za Mpeg2 sistem, torej DVD format. Ostalo ne dela. Lan je bolj , kot ne za Net TV...

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
V teoriji dela, v praksi pa bolj bogo. Jaz imam 8404h TV doma in seveda sem probal to zadevo. Problem je ker ta TV ima DLNA 1.0 standart in ne 1.5. Kar pomeni, da MPEG2 filme predvaja gladko divx pa se zatika.

Da se zadeva rešit z TVersity streaming serverjem, kateri uporablja Transcoding. Tukaj sem nekaj napisal o tem TVju.

HD vsebine pa ne predvaja. Sicer ne vem kakšnje koristi bi bilo da ti HD vsebino predvaja, zvok pa prihaja iz dveh zvočnikov.
Samsung baje predvaja vse živo preko DLNA tudi mkv datoteke, samo DTS zvoka pa ne.

Rabiš pa pri obeh TVjih DLNA server poglej . Windows Media Player 12 je tudi lahko DLNA server.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
V teoriji dela, v praksi pa bolj bogo. Jaz imam 8404h TV doma in seveda sem probal to zadevo. Problem je ker ta TV ima DLNA 1.0 standart in ne 1.5. Kar pomeni, da MPEG2 filme predvaja gladko divx pa se zatika.
Je to sw zadeva? Misliš, da se bo z nadgradnjo to lahko izboljšalo?

Tv nameravam kupit predvsem za SD preko TotalTV, zanimiv feature mi je netTV (precej gledam video po youtube) in seveda gledanje filmov z neta. Torej divx in seveda HD; ker divx sploh pri raznih akcijskih scenah precej zmanjka. Kaj pa bi bila najboljša rešitev za gledanje tovrstnih vsebin? Poleg nakupa HD playerja z vgrajenim diskom seveda...

Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
HD vsebine pa ne predvaja. Sicer ne vem kakšnje koristi bi bilo da ti HD vsebino predvaja, zvok pa prihaja iz dveh zvočnikov.
Samsung baje predvaja vse živo preko DLNA tudi mkv datoteke, samo DTS zvoka pa ne.
Dobra slika?
smile-1.gif
Za zvok bom tako ali tako preko SPDIF priklopil na ojačevalec z Dolby Prologic 5.1.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
SD slika je boljša od Sonya 40w4000 katerega sem imel na testu. Mislim da s sw-jem se to ne bo dalo zrihtat.
NetTV ni ravno nekaj. saj moraš imet že v naprej pripravljene strani katere potem izbereš kot ikone.
Sicer lahko tudi napišeš internet naslov not, samo preko pilota gre to bolj popčasi. Strani se tudi bolj dolgo odpirajo.

Zato jaz najrajši uporabljam kar media center zvezan z TVjem preko HDMI vhoda. Če bi še enkrat sestavljal MC bi si nabavil tole.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ravno to je tisto kar me bega. Če dodaš zraven media center koliko je potem sploh smiseln nakup serije 8? Če uporabljaš MC, kaj ima potem sploh več od 7 ali 5 ali celo kakšnega 200mhz LGja. Pustimo zdaj ambilight, ki mi zaradi živo oranžnih sten tako ali tako ne bo prišel toliko do izraza kot bi moral.

Pa še malo off-topic. Kakšna bi bila min. konfiguracija za kolikortoliko spodoben MC. Predvsem za predvajanje HD vsebin in filmov z youtube.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
da te malo popravim. prologic je raztegovanje 2 kanalnega analognega zvoka na 5.1. 5.1 pa je dolby digital in dts.
720p danes predvaja vsako računalo. 1080p pa že moraš malo pazit kaj kupiš. za točne konfiguracije imaš lep guide napisan v forumu od htpc.com

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Ne vem če je sploh kaka prednost razen ambilighta. Če po resnici povem, če bi zdaj še enkrat kupoval bi kupil Samsunga. Jaz sem bolj gledav na to da ima DVB-C tuner, kar ga Samsungi zdaj tudi že imajo.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Ambilight je dovolj velika prednost, da kupiš Philips. Vreden je svojega denarja.