pezdir o varčevanju

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
Ima pa manj poletov kot je bilo prireditev na stadionu.
aplauz.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Točno se ve kdo ga je kupil in nakup forsiral.
Točno se ve kdo je dal kredite "tajkunom" in tudi cerkvi, ki je želela met prste v mrmeladi
Točno se ve, kdo je podpisan na raznih papirjih za TEŠ 6 npr. preprodaja rač. opreme ko je šlo 600k€ povsem v luft takoj
...

Zrihtajte ta keš nazaj, zahtevajte odgovornost podpisanih na teh papirjih pa bo, vlada pa nima trenutno nič pri temu, tudi varčevalni ukrepi ne pa tudi sindikati ne.

Falcon je biu 24mio€, kar niti ni toliko. Je pa seveda žalostno, ker je takih nakupov še xyz in potem se nabere miljarda, ki manjka. Kako jih "boste" dobil nazaj pa vprašanje...Falcon npr. je vreden 5mio€, da se proda.
smirk-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
misi..mal objektivnosti, pa odprte oči.

zoki je lj dal stadion. prostor za množice, za druženje, šport. nateg zadaj naj se razišče.
zoki je dal lj potopne kante. danes se sprehoditi čez center v primerjavi z začetkom 90-ih je ko dan in noč. spet je nekaj anredil za rajo. a je kaj pobasal v žep. dejmo raziskat.
itd...

zdej pa, če je zoki dal raji 100 mio dobrobita in je spotoma vzel 50 mio nagrad, je to zame rugače kot nateg s falconom, patrio, natom, celotnim parlamentom.
te 4 zgodbe zasenčijo po 'nagradah' zokija 100 krat, po profitu za rajo pa...ne vidim nič.

pa ne zagovarjam zokija, se z njegovo zgodbo ne ukvarjam. zame je nekdo, ki je bil ob pravem času na pravem mestu s pravimi vezami.

aja, lahko priemrjamo 20 let prejšnjih županov, njihove stroške in dosežke. lahko celo damo primerjavo s kanglerjem, pa z unim jarcem al kaj je v ajdvovščini, mogoče s šroti..kaj praviš..da o kranjčanu, al tržičanu ne govorimo.

Dej mi 100 jurjev, da jih obračam zate. 50 jih boš dobil nazaj, ostalih 50 pa ne. Ampak ker si tak fajni človek, boš seveda potrpel, saj če te nategnem za 50 jurjev je še vedno boljše kot da te kdo drug za 90 ane? Pa ne bit hud no, sej sem ti ja vrnil 50 jurjev in en lep nasmešek zraven, še moj prjatu si lahk, ti častim enga odojka zapovrh
grin1.gif

Aja pa Cerkev je svoje cajte pobirala desetino. Torej 10% davka.... je ne prebavljam kot institucijo, ampak ti bi jo pa očitno moral imet zeloooooo rad, sej bi ti pobrala samo 10%
zmaga.gif

A ti veš za Zokijevo stanje na Cipru in drugih oazah? Za vse njegove firme v neposredni in posredni lasti? da veš kolikorat večji nategi so ostali? Ker bogibogi revež Zoki ma 300jurjev minusa URADNO
uf-1.gif

Objektivnost my ass, owce dejansko podpirate striženje, raje mate očitne goljufe ki vam dajo drobtinico z mize pa ste ful zadovoljni, no jaz se s tem NE strinjam. Če bi bile Stožice samo na račun LJ se bi mi gladko jebalo, naj pač tistih 60 in nekaj % plačuje spomenik svojemu kavboju, še svoje parcele mu naj dajo da jih bo potem žegnal v zazidljive in prodajal za xxx-krat večji denar naprej (zanimikvo, edina finančna "konstrukcija" ki jo je sposoben dejansko skupaj spravit ta opjevani "manager" s fake nasmeškom). Ampak Stožice so nasedla zadeva, ki nikoli ne bo delala pozitivno in bo (je že) obremenila tudi davkoplačevalce izven LJ, tle pa se neha, jaz nimam od stožic 0 ama res čisto 0 (občasno zbirališče za horde podivjanih navijačev) in res raje vidim da gre denar drugam - recimo šolam in vrtcem, katere recimo Jankovič ignorira razen tiste kjer ima svoje podložnike preko katerih lahko perejo denar (mal za šolo velik za Ciper oz. ne glih direktno še Ciper ker je treba malo zabrisat sledi za sabo).

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ima pa manj poletov kot je bilo prireditev na stadionu.
aplauz.gif

Hehe, verjetno ker je strošek v hangarju manjši kot pa izguba vsake prireditve v Stožicah
tongue-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
khem

meni, ki imam otroke, mi pa ni vseeno ali je učiteljiva zadovoljna ali ni. ali se potrudi ali ji "dol visi" ker itak ji vsak zbije par % plače... seveda vsi vi, ki ste studentki oz veliki JJ loverji tega ne kapirate...

ne podpiram stožic zaradi dolgov ki so ostali zadaj. drugače pa rabimo še več "stožic" da se začne kaj premikat.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja "projekti" se rabijo, sam zapravljati denar, katerega nimaš in to v šasu krize za gradnjo spomenikov??

Kaj bi bilo šele, če bi osovražena cerkev zgradila ene verski objekt (stožice) in pustila za sabo tako razdejanje.
bonk.gif

Lahko, da se splača vzet puf, da se nekaj dela...samo mamo veliko več stvari za narest, kot pa eno športno dvorano, ki porabe štroma ne prinese nazaj. Cestno infrastrukturo tudi postaviš in potem služiš od nje, isto želežniške tire ali pa zradiš bolnico in študenske domove...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
khem

meni, ki imam otroke, mi pa ni vseeno ali je učiteljiva zadovoljna ali ni. ali se potrudi ali ji "dol visi" ker itak ji vsak zbije par % plače... seveda vsi vi, ki ste studentki oz veliki JJ loverji tega ne kapirate...

ne podpiram stožic zaradi dolgov ki so ostali zadaj. drugače pa rabimo še več "stožic" da se začne kaj premikat.

Aja, sedaj pa se bomo bali ennih labilnih ljudi ki zarad -10% ne bojo hoteli opravljati svojega dela kot se zagre???? [cenzura] no mi smo v prejšnji firmi podpisali 30% znižanje plač!!!!! 30% zato, da bi rešili podjetje (ki so ga itak črpali vodilni in svetovalci z raznimi 20.000eur svetovalnimi pogodbami), pa kljub slabi volji tega nismo smeli navzven kazat oz. je bilo pointless - pač tak biznis in stranke. Če kdo ni hotel podpisat pa je lahko šel kamorkoli, je dobil knjižico brez komplikacij. Jaz sem podpisal -30%, potem pa sem itak šel drugam, saj kljub vsemu ni zadostovalo, ker je bla firma že pregloboko v pufih - seveda zaradi dolgoletnih napačnih strateških odločitev vodilnih (oz. stricev iz ozadja).
ŠE nekaj, ma zanima koliko se je POTRUDIL šolnik ko je napredoval po razredih gor in si izplačeval stimulacije, bi morali res delat ko nori in biti zadovoljni z nasmeški na obrazih, če bi se pol toliko potrudili zaradi stimulacije kot pa jamrajo zaradi -10%!
Mater da se je treba bat koliko bojo pa zdaj bogi ljudje slabše delali ker bojo ob 10% ma nagnat jih ven, ker če očitno sam na denar gledajo in taki NIKOLI ne delajo dobro.
Pa Pavijankoviæ s svojimi podložniki (nastavljenimi kot ravnatelji ali drugo vodstvo) terorizira šole in učitelje/ice, ki so s starši skupaj zelo nejevoljni zaradi tega, a tega se pa ne bojiš ane
rolleyes-1.gif

Kolk Stožic bi pa ti še imel? Koliko neplačanih podizvajalcev bi pa ti še lahko nategnil? Kje bi dobil denar za očitno zgubo delajoče projekte ki nikoli ne bodo povrnili vložka? Kje bi si denar sploh izposojal? Pri Gadafiju? aja ups, ga ni več, no sej pol pa zihr ma kakšen Hugo Chavez na tone zlata.... mogoče še kakšen poševnooki rdečkar?

Fak ej pa ljudje mate dostop do informacij, svobodni ste v razmišljanju, a v glavah pa bolj omejeni kot čreda opranoglavih Severnokorejcev, in žalostno da samo zaradi enga človeka....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Lahko, da se splača vzet puf, da se nekaj dela...samo mamo veliko več stvari za narest, kot pa eno športno dvorano, ki porabe štroma ne prinese nazaj. Cestno infrastrukturo tudi postaviš in potem služiš od nje, isto želežniške tire ali pa zradiš bolnico in študenske domove...
Malo mešaš državne in mestne projekte. Stadion stoji in deluje, mnogi državni projekti pa so se vlekli leta in leta (nekateri še vedno niso dokončani). Planirali, nadzirali, koordinirali, inšpicirali so jih tisti, ki bodo sedaj stavkali.

Dokler ni bilo stadiona, so novinarji ob vsaki nogometni tekmi za Bežigradom kritizirali stanje objekta. Ob vsakem dogodku v Tivoliju so kritizirali stanje dvorane. Tuji glasbeniki in skupine niso hodili k nam, ker ni bilo dvorane.

Sedaj je to rešeno. Te dni je v Stožicah svetovno prvenstvo v hokeju, tekme so razprodane.
cheer.gif

Država in šport pa takole:
Denarja za slovensko hišo na OI v Londonu ni

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Lej, karkoli bo Jankovič naredil, bodo šli v luft. Prej, ko se ni NIČ delalo, razen praznenje MESTNEGA proračuna, ki so ga za višje interese še oklestili, ni bilo prav, sedaj, ko je bilo kaj narejeno, ni prav. Ne moreš zmagat tukaj.
Največ imajo o tem itak povedat tisti, ki s tem proračunom nimajo nič, še več tisti, ki živijo izven Ljubljane in hodijo delat v Ljubljano, torej za mesto čista zalega, glede na to, da mestu, razen zgage, ne prinesejo niti centa (dohodnina gre v občino stalnega naslova).

Še dobro, da je sedaj prišel na oblast cvetober slovenskega poštenja, pokončne drže in obraz napredka. Edino, kar nas loči od neverjetnega napredka, razcveta in blaginje, so notranji sovražniki, strici iz ozadja, murgeljski kar koli že...

Veseli me, da ta cvetober določene svoje dosežke pripisuje drugim, verjetno zato, da ljudem ne bi zaslepili pogleda s svojo svetostjo. Nekje sem prebral, da so celo za tajkunizacijo zaslužni ti možje v črnem, nekje iz sence. Še dobro, da je tvorec tega dosežka slovenske ekonomije in bančništva že pokojni, da se ne more pritoževat. Mah, nima smisla, me bo za klevete kdo še treščil po betici. Ban tko al tko pričakujem, ker si upam po velikanih razvoja udrihati in zagovarjati kradljivce in uničevalce ubogega skromnega delavca.

Proletarci vseh dežel se zdi parola, ki je spet popularna,

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.075
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
In kakšna je dvorana? Taka da se ne vidi na celoto hokejske ploskve! Zakaj nihče ne pove za koliko se je podražilo življenje v Ljubljani? Kaj pomagajo fasade katere so že zbledele, promenade......, bistvo je da razen gostiln še vedno v središču ni ne trgovin ne kaj drugega. Vse je v BTCju in ostalih centrih!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
bistvo je da razen gostiln še vedno v središču ni ne trgovin ne kaj drugega. Vse je v BTCju in ostalih centrih!
Si prepričan?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a sem rekel, da se z zokijem ne ukvarjam.
a pa se zavedas, da stozice lj in slovenija rabita. zaradi hord, ki gledajo sport. zaradi tega, ker ene tujce mal tezko gostis na plečniku, v tivoliju itd.

kruha in iger..sej poznaš.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
khem

Aja, sedaj pa se bomo bali ennih labilnih ljudi ki zarad -10% ne bojo hoteli opravljati svojega dela kot se zagre???? [cenzura] no mi smo v prejšnji firmi podpisali 30% znižanje plač!!!!! 30% zato, da bi rešili podjetje (ki so ga itak črpali vodilni in svetovalci z raznimi 20.000eur svetovalnimi pogodbami), pa kljub slabi volji tega nismo smeli navzven kazat oz. je bilo pointless - pač tak biznis in stranke. Če kdo ni hotel podpisat pa je lahko šel kamorkoli, je dobil knjižico brez komplikacij. Jaz sem podpisal -30%, potem pa sem itak šel drugam, saj kljub vsemu ni zadostovalo, ker je bla firma že pregloboko v pufih - seveda zaradi dolgoletnih napačnih strateških odločitev vodilnih (oz. stricev iz ozadja).
ŠE nekaj, ma zanima koliko se je POTRUDIL šolnik ko je napredoval po razredih gor in si izplačeval stimulacije, bi morali res delat ko nori in biti zadovoljni z nasmeški na obrazih, če bi se pol toliko potrudili zaradi stimulacije kot pa jamrajo zaradi -10%!
Mater da se je treba bat koliko bojo pa zdaj bogi ljudje slabše delali ker bojo ob 10% ma nagnat jih ven, ker če očitno sam na denar gledajo in taki NIKOLI ne delajo dobro.
Pa Pavijankoviæ s svojimi podložniki (nastavljenimi kot ravnatelji ali drugo vodstvo) terorizira šole in učitelje/ice, ki so s starši skupaj zelo nejevoljni zaradi tega, a tega se pa ne bojiš ane
rolleyes-1.gif

Kolk Stožic bi pa ti še imel? Koliko neplačanih podizvajalcev bi pa ti še lahko nategnil? Kje bi dobil denar za očitno zgubo delajoče projekte ki nikoli ne bodo povrnili vložka? Kje bi si denar sploh izposojal? Pri Gadafiju? aja ups, ga ni več, no sej pol pa zihr ma kakšen Hugo Chavez na tone zlata.... mogoče še kakšen poševnooki rdečkar?

Fak ej pa ljudje mate dostop do informacij, svobodni ste v razmišljanju, a v glavah pa bolj omejeni kot čreda opranoglavih Severnokorejcev, in žalostno da samo zaradi enga človeka....

da ilustiram

najprej si bil vlečni konj v firmi
potem vlečni bik
na koncu osel
in potem gnoj, ki je šel ven.

slikovito opisano stanje, ko delaš, lastnik izčrpava, ti podpišeš -30 on še bolj cuza in ti poklekneš.

da pa bi bili carji, pa ko ste dobil papirje rekli stop sranju..pa vsi rekli adijo..bi pa vodilni malce razmislili o izčrpavanju

ampak to ne gre.
smo na področju bikov in oslov

btw
a vas je v firmi 30, al 300..bilo

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
Mis omejeni ste tisti, ki podpišete -30 pa še kar delate. torej ste bili PREPLAČANI! ali pa sistem: noben mi ne more tolk mal plačat kukr jst lahk mal nardim...
Jankoviæ mi ni vseč! ni mi všeč njegov sistem dela (mal meni malo tebi pa malo u projekt...) ampak bodimo realni NAREDIL JE NEKAJ! NAREDIL JE štožice. kolikor podizvajalcev so nategnili (khem, zakaj že imamo OZS, katera bi se mogla za člane boriti in poskrbeti da dobijo delo plačano) so. določeni so dobili vse poplačano (se spomnite Leka transporta?)...

ampak DELALO SE JE! delalo se je na veliko!

kaj se sedaj dela?

kaj ti pomaga -10 -20 ali pa -90% če pa ta denar ne bo šel v projekte itd. ampak samo da bodo svoje riti zaščitl... pa kakšno patrijo poplačal... zanimivo a ne, pri vas -30 ni pomagalo je še vseen šlo vse niz brdo...

in ja, meni ni vseeno kdo mi otroka vzgaja, uči itd. in še nekaj, večina učiteljev je za doseganje visokih PLač razredov morala narediti OGROMNO! ogromno krožkov, dodatnih dejavnosti itd itd... seveda pa populistično vsi mislite da so kar talali plače kot službo pezdirjevi ženi...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
MIS:

SAm res ste bili heroji, da ste še 30% svoje plače dal tistim, ki so vas cuzal. Pravi cankarjanski slovenčki, srečni, ko vas nekdo po betici tepe. Zakaj niste takega lopova z mizo vret odnesli pred vrata in ga zbrcali?

Kaj bi zdaj rad? Zlato zvezdo za poniglavost al za neumnost?

PS: še dobro, da so bili krivi strici iz ozadja, hahahaha.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Jankoviæ mi ni vseč! ni mi všeč njegov sistem dela (mal meni malo tebi pa malo u projekt...) ampak bodimo realni NAREDIL JE NEKAJ! NAREDIL JE štožice. kolikor podizvajalcev so nategnili (khem, zakaj že imamo OZS, katera bi se mogla za člane boriti in poskrbeti da dobijo delo plačano) so. določeni so dobili vse poplačano (se spomnite Leka transporta?)...

ampak DELALO SE JE! delalo se je na veliko!

kaj se sedaj dela?

Ok, ko bom gradil hišo, mi prideš delat, kajne? realno gledano, NAREDIL BOM NEKAJ!!! NAREDIL bom hišo!!! ti sicer ne boš dobil nič plačano, ampak določeni drugi izvajalci pa bodo!

važno, DA SE BO DELALO!!

fak, kar ne morem verjeti, s kakšnimi butalci živim v isti državi...
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj butci?

a dodana vrednost ni to, da pridejo skupine, da se folk zabava. a to ni dodana vrednost?

zakaj že mulce dajemo v krožke? da se ne drogirajo pri šipcih in ne posedajo po lokalih.
in to potem s stožicam pelješ dalje skozi najstniška leta.