Peugeot 307sw

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Pred kakšnim mesecem se mi je začelo pojavljati opozorilo "Diesel additive minimum level". Prizge se kaksno minuto po tem, ko vzgem avto. Malo sem bral po googlu in pravijo, da je to nek dodatek za gorivo, ki "cisti" izpuh in da ni nic hudega, ce tega ni. Tudi tehnicni je prestal brez tezav s tem opozorilom. No, vceraj pa se mi je pojavilo novo opozorilo "Anti pollution fault" in avto ne gre preko 2.500 obratov. Manual ne pove nic, razen tega, da peljem avto na servis. Po googlanju sem prisel do nekaj tem, kjer ta dva opozorila povezujejo skupaj.

Zanima me torej, kje bi dobil ta diesel additiv (menda je na uradnem servisu 200eur), da mi ga moj mehanik nalije. Menda je treba se resetirat senzor, ki ta aditiv dozira. Kar pa se tice antipollution fault napake in tega, da motor ne gre cez 2.500 obratov, pa mi ni jasno. Ima kdo izkusnje s tem? Avto ima 130.000 prevozenih in je redno servisiran.

hvala

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Tudi jaz sem imel antipolution fault že 2x pa nisem na forumu našel nič pametnega, po telefonskih klicih na par servisov sem dobil samo odgovor na avtovleko in na servis, razen pri Rodexu kjer mi je majster takoj po telefonu povedal da je zapacan filter za nafto in da se pripeljem brez skrbi. No v glavnem na servis in naj ti zamenjajo filter za nafto pa boš videl če je boljše. Aja vedno pa se mi je to pojavilo po tankanju na petrolu kjer drugače res res redko tankam.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Najbrž maš dizla. Omenjena tekočina se mislim da uporablja za čiščenje FAP filtra trdnih delcev. če tekočine ni, se je filter najbrž preveč 'zapacal' in avto je padel v safe mode.,..

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ja...filter trdih delcev je zapacan oz. se ga menja na 160.000. Ravno toliko nekje jih imam sedaj. Cena za vse skupaj pride 600 eur, tko da je kar huda. A kdo ve, kaj točno ta zadeva dela? Ker če samo "čisti" izpuh, mi ga mehanik lahko kar ven vrze.....al ne?

Hvala

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Zadeva čisti trde delce iz izpušnih plinov, mehanik ti ga sicer lahko odstrani, vendar bo motorni računalnik javljal napako in avto ne bo pravilno deloval. Sicer pa je na poti do menjave še več možnosti. Prva je ta, da se filter sname, skuša očistit, nazaj montira in izvede prisilno regeneracijo s testerjem. Če stvar še vedno ne dela, sta dve možnosti - menjava z novim ali pa remapping računalnika (programska odstranitev DPF filtra ter postvbrizgovanja), slednje delam tudi sam (za stranke, ki se odločijo, da je nov filter predrag.). Vsekakor pa je najprej vredno poizkusit filter očistiti.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Aha...to je ze bolje
smile-1.gif

Dej mi prvo svetuj, kako se ocisti ta filter? A to kar spihas al kako? Imam mehanika, ki bi mi lahko to uredil. Ce pa ne bo delovalo, pa povej iz kje si in kaksna je cena tega remappinga.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Kako se pa potem na tehničnih zmeniš, glede na to, da pobje z AMZS niso več v biznisu?

lp

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik disco pravi:
Aha...to je ze bolje
smile-1.gif

Dej mi prvo svetuj, kako se ocisti ta filter? A to kar spihas al kako? Imam mehanika, ki bi mi lahko to uredil. Ce pa ne bo delovalo, pa povej iz kje si in kaksna je cena tega remappinga.

Sčisti se ponavadi s paro (vistokotlačni čistilci), lahko se uporabi tudi kakšne kemikalije ipd., čeprav para načeloma zadostuje, da je po čiščenju prisilna regeneracija filtra uspešna.

Aja - pozabil sem omeniti - če se opravi remapping, je nujno DPF zamenjati s praznim loncem oz. sam DPF navrtati.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Kako se pa potem na tehničnih zmeniš, glede na to, da pobje z AMZS niso več v biznisu?

lp

Nič se ne rabiš menit, ker so izpusti plinov še vedno enaki, le trdi delci so prisotni, katerih na tehničnih pregledih itak ne merijo.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Aha..sej men to nič ne pomeni. Ti samo povej, magari na privat, kolk stane in iz kje si, da če mi tole domače čiščenje ne bo uspelo, da teb pripeljem