Pred kakšnim mesecem se mi je začelo pojavljati opozorilo "Diesel additive minimum level". Prizge se kaksno minuto po tem, ko vzgem avto. Malo sem bral po googlu in pravijo, da je to nek dodatek za gorivo, ki "cisti" izpuh in da ni nic hudega, ce tega ni. Tudi tehnicni je prestal brez tezav s tem opozorilom. No, vceraj pa se mi je pojavilo novo opozorilo "Anti pollution fault" in avto ne gre preko 2.500 obratov. Manual ne pove nic, razen tega, da peljem avto na servis. Po googlanju sem prisel do nekaj tem, kjer ta dva opozorila povezujejo skupaj.
Zanima me torej, kje bi dobil ta diesel additiv (menda je na uradnem servisu 200eur), da mi ga moj mehanik nalije. Menda je treba se resetirat senzor, ki ta aditiv dozira. Kar pa se tice antipollution fault napake in tega, da motor ne gre cez 2.500 obratov, pa mi ni jasno. Ima kdo izkusnje s tem? Avto ima 130.000 prevozenih in je redno servisiran.
hvala
Zanima me torej, kje bi dobil ta diesel additiv (menda je na uradnem servisu 200eur), da mi ga moj mehanik nalije. Menda je treba se resetirat senzor, ki ta aditiv dozira. Kar pa se tice antipollution fault napake in tega, da motor ne gre cez 2.500 obratov, pa mi ni jasno. Ima kdo izkusnje s tem? Avto ima 130.000 prevozenih in je redno servisiran.
hvala