1,6THP, imam ga od decembra, prevoženih 10.000 km. Oprema premium, dodatno BT telefonija (deluje kot je treba), panoramska steklena streha in perla bela barva.
Pred 3008 sem bil zagrizen pristaš limuzin in nasprotnik vsega kar je vsaj na daleč smrdelo po enoprostorcu ali terencu. Potem pa sem bolj kot ne iz firbca šel na testno vožnjo s tem avtom in bil takoj prepričan. Čeprav je res, da je avto precej občutljiv na zorni kot iz katerega gledaš, ker je iz določenih prav grd, pa vse odtehta ko si enkrat v njemu. Malo se poigraš z nastavitvijo sedeža in volana in lahko najdeš res dober položaj. Za se peljat je zelo udoben, preglednost naprej je povečini dobra, edino včasih zmoti A stebriček, ker je precej položen. Avtomatske luči, avtomatska ročna zavora - ko se enkrat navadiš je v drugih avtih, ki tega nimajo prav težko. Zmogljivosti so dobre, je marsikdo presenečen ko ga lahko s tako "kanto" stegneš. Poraba po mestu in kratke relacije je dobrih 8l, na relacijo pa okrog 7 (npr. MB- Poreč, tempomat na 130, je bila povprečna poraba 6,8l / 100 km). Presenetila me je tudi zelo dobra zvočna izolacija za tako ceno. Modularni prtljažnik je čista zmaga, čeprav je spodaj malo ozek. Problemov do sedaj nisem imel nobenih (če izvzamem sosedsko nevoščljivost (zvita tablica) in debilnost nekega osebka, ki mi je šel krast zadnji brisalec in pri tem še cel mehanizem zvil). Skratka, še po 5 mesecih sem zelo pozitivno presenečen nad vozilom in bi ga mirno priporočal komurkoli.
Sem imel en vikend na testu tudi 1.6 HDI, pa je bil prav presenetljivo živ za svojih 109 KM, ampak vseeno je pa razlika precej opazna. Imel pa je ta testni še HUD, ki iam sicer na začetku wow efekt, ampak se da brez njega komot živet, ker so "normalni" instrumenti lepi (so pa stikala za HUD huda
) in pa grip control, s katerim nekega hudega efekta nisem opazil, si pa potem obvezan imeti 16 colska platišča in M+S gume, kar na avtu zgleda zelo balonasto in premajhno.
Kar pri mojemu pogrešam so še sprednji parkirni senzorji, pa JBL ozvočenje bi bilo tudi dobrodošlo (sicer serijsko ni zanič, ni pa tudi ne vem kaj). Aja, pa pločevinasta zaščita spredaj in zadaj, ker pač lepo zgleda. Meni se zdi avto tudi precej občutljiv na barvo - priporočal bi črno ali pa perla belo. Pa po možnosti 18" felne
Če te še kaj zanima kar vprašaj...