Peugeot 1.2 puretech mlinček kuri olje

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.428
1.480
113
Kako dolgo obstaja ze 1.2 puretech? Oce ga ma 8,5 let. Kdo pa to servisira pri pooblascencu? Noben. Oce ga je 5 let tam, od takrat pa z racunom pri drugem mehanikuz zelo dobrem. Dvomim, da bi njemu karkoli popravljali, ce se kaj zgodi. Pa pije olje zelo lepo.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.428
1.480
113
Niti ne ve, preverja in doliva pac.

Ko sem ga po sili razmer vozil nekaj casa po avtocesti (moj bil na servisu) in dejansko sploh se nismo vedeli, da avto pije olje (po besedah mehanika je stalna praksa lokalnega Peugeot servisa, da zamolci pitje olja ob menjavi le tega), mi je slsredi voznje vrgel ven nizek nivo olja. Po spominu je takrat mehanik dolol 2 litra. Ali celo vec, nevem vec tocno.

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.567
2.639
113
Filter/mrežica v karterju.
Saj je lahko, da je proizvajalec rekel kontrolo ob menjavi jermena! Dvomim, da je na dvigalu to umetnost!
Če se pa naredi, je pa druga zgodba. Kot pri švicarskem mercedesu!

Še KIA se servisira pri pooblaščencu. Zaradi bodočnosti. In gleda se na olje.
Ko je izven garancije so pa taki domači.
Pa olje se tudi kontrolira. Če ne drugače pa ob prižigu kontrolne lučke.

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.646
514
113
evo smo pomerili širino jermena na 2019 opel crossland 36.000 prevoženih, prvi lastnik orodje gre normalno gor, nič napihnjen nič nič
olja ne pije, zanimivo (najbrž ga nima časa).
Avto se vozi na relacijo kak mesec vsako leto, ostali del leta le do trgovine in nazaj večinoma
vse bp

kljub temu bom zamenjal jermen s tesnili in očistil mrežico na oljni črpalki, da bo lastnik mirno spal
gor gre Vaico set V22-0886 kjer je vse potrebno, tesnila, olje, ol.filter, jermen, napenjalec...

• Všeč mi je
Reactions: novaa

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.840
1.138
113
evo smo pomerili širino jermena na 2019 opel crossland 36.000 prevoženih, prvi lastnik orodje gre normalno gor, nič napihnjen nič nič
Avto se vozi na relacijo kak mesec vsako leto, ostali del leta le do trgovine in nazaj večinoma
vse bp

kljub temu bom zamenjal jermen s tesnili in očistil mrežico na oljni črpalki, da bo lastnik mirno spal
gor gre Vaico set V22-0886 kjer je vse potrebno, tesnila, olje, ol.filter, jermen, napenjalec...
Poročaj če boš kaj vlaken našel na košku....

• Všeč mi je
Reactions: novaa in Hondi

igi

Guru
13. okt 2007
5.714
1.296
113
Celje
S Peugeot servisi imam res slabe izkušnje. Gledajo vse skozi denar in ne bodo niti minute naredili mimo tega kar priznava in predpiše proizvajalec, ker "nekdo mora plačati".

Čisto konkreten primer Peugeot Celeia: V garanciji so mi 3x menjali sedalno prevleko sedeža (razpokana). Po zadnji menjavi prevleka ni bila več napeta, ampak "prevelika". Ob prevzemu je bilo rečeno "se bo usedlo v parih dneh". Ker se to seveda ni zgodilo sem peljal nazaj. In sedaj neskončni izgovori, da oni nimajo kaj narediti, da tako pač je, da storitve ne morejo ponovno uveljavljati pri proizvajalcu, ker prevleka je sedaj nepoškodovana in za njih primer zaključen. Da verjetno se je s časoma posedla podložna pena, ampak to pa je sedaj že izven garancije...

Pred posegom je bila prevleka lepo napeta a napokana. Po menjavi pa "prevelika".
Ampak kot omenjeno, menda ne morem nič in tako pač je. Pač šalabajzerji kaj naj druga rečem.
Poslušam pa kolege, ki vozijo bolj zveneče znamke in vidim, da se podobni izpadi najdejo povsod.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.829
1.957
113
Filter/mrežica v karterju.
Saj je lahko, da je proizvajalec rekel kontrolo ob menjavi jermena! Dvomim, da je na dvigalu to umetnost!
Če se pa naredi, je pa druga zgodba. Kot pri švicarskem mercedesu!

Še KIA se servisira pri pooblaščencu. Zaradi bodočnosti. In gleda se na olje.
Ko je izven garancije so pa taki domači.
Pa olje se tudi kontrolira. Če ne drugače pa ob prižigu kontrolne lučke.

Samo Stelantis ima 2 leti garancije, Kia pa 7.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.021
4.581
113
Evo 7 let.
Screenshot_20250414_104324_YouTube.jpg

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.567
2.639
113
vse bp

Kje?