Petrol

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Koliko pa potem po tvoje na teden (mesec, leto) dodatno zasluži Petrol s čokolado, ki jo ponudijo pri blagajni? Stavim, da je znesek veliko manjši kot minus v blagajni, ki ga povzroči negativna reklama. Sicer pa kot sem napisal enako vsiljujejo tudi na OMV-ju, tako da pravzaprav neke resne alternative ni.
Simpl izračun. Na Petrolovi strani piše da imajo več kot 300 črpalk in povprečno (verjetno povprečje vseh kupcev na bencinskih servisih na črpalko) 1262 kupcev na črpalko...in računaj, oni ponujajo, pa da rečmo povprečno prpričajo na vsakemu petrolu 10 strank da kupijo čokolado za 2 EUR in to znese: 300x20EUR na dan = 6000 EUR na dan * 365 = 2.190.000,00 EUR prometa s turjenjem čokolade na leto....pa smo samo pri čokoladah...ajde pa da še odštejemo na max vse storške,dobave, pa bom verjetno premalo rekel da jim npr. samo od tega ke ti mora prodajalec rečti Gospod a boste še čokolado....ostane 500.000,00 eur....to pa že je neki.

Nazadnje urejeno:

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik gringo512 pravi:
Se pravi logika je naslednja ... zaradi krize mi manj trošijo, oni (banke, petroli, zavarovalnice, štacune, ...) imajo manj prometa in če bodo zdej oni TEČNI bomo mi spet več kupoval ?
hysterical-1.gif

Edini efekt je v tem da naredijo še mene TEČNEGA ker kupim itak tisto kar RABIM in ne tistega kar mi VSILJUJEJO

Točno tako, jaz imam pri blagajni že pripravljeno "ne,hvala"! Iz principa ne vzamem nič, že zaradi tega ker če hočem čokolado to vem že prej in jo vzamem na polici
wink-1.gif

Lp.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Koliko pa potem po tvoje na teden (mesec, leto) dodatno zasluži Petrol s čokolado, ki jo ponudijo pri blagajni? Stavim, da je znesek veliko manjši kot minus v blagajni, ki ga povzroči negativna reklama. Sicer pa kot sem napisal enako vsiljujejo tudi na OMV-ju, tako da pravzaprav neke resne alternative ni.
Simpl izračun. Na Petrolovi strani piše da imajo več kot 300 črpalk in povprečno (verjetno povprečje vseh kupcev na bencinskih servisih na črpalko) 1262 kupcev na črpalko...in računaj, oni ponujajo, pa da rečmo povprečno prpričajo na vsakemu petrolu 10 strank da kupijo čokolado za 2 EUR in to znese: 300x20EUR na dan = 6000 EUR na dan * 365 = 2.190.000,00 EUR prometa s turjenjem čokolade na leto....pa smo samo pri čokoladah...ajde pa da še odštejemo na max vse storške,dobave, pa bom verjetno premalo rekel da jim npr. samo od tega ke ti mora prodajalec rečti Gospod a boste še čokolado....ostane 500.000,00 eur....to pa že je neki.

Če pa jim zaradi tega pobegne samo 1 stranka na pumpo, je to potem recimo: 1 tank na teden po 70€ in znese 1.092.000€. Pa jih sigurno pobegne več (ali pa samo nergajo, kar je pri nas bolj verjetno
tongue-1.gif
).

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:

He, jaz imam pa službeno magno in mi nočejo dati pik
evil.gif
. Vsaj to.

Bi pa vseeno rekel, da tista računica ni tako visoka. Jaz tudi mislim, da folk tako ali tako že navleče na pult cel kup žvečilnih in čokolad in so jim tiste točke bolj kot ne v breme. No, če se kdo najde v tistem nesrečnem katalogu, tudi prav... A letos ne bo nobenega BMWja???

Jernej

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:

Če pa jim zaradi tega pobegne samo 1 stranka na pumpo, je to potem recimo: 1 tank na teden po 70€ in znese 1.092.000€. Pa jih sigurno pobegne več (ali pa samo nergajo, kar je pri nas bolj verjetno
tongue-1.gif
).

Prihodek ni enako dobiček !! Čisti dobiček od prodaje par čokoladic preseže čisti dobiček od prodaje tanka goriva in na koncu, ko na Petrolu potegnejo črto jim ostane več.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vem, da imajo na čokoladi večji % dobička, ampak podal sem račun, če samo ena stranka pobegne. Zdaj pa računaj če pobegne 10 strank kot si dal primer za 10 čokolad.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.654
4.381
113
No bom za OMW rekel ko tankam z službenim Rutexom (gorivo in cestnine).
Gospod boste čokoladico?

Ja , če vam jo uspe na kartico prodat z veseljem !!!

Pol pa se še kateri zeleni muči in ga ne pusti zaključit računa !!!

Ah si med službo vzemem čas ,da jih malo ......

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
no ta, da bi kdo pobegnil zaradi ponujanja akcijskih artiklov je malo bosa. Sicer pa se pobegi dogajajo in so pač sestavni del posla.

@Nigel good point !!! Mogoče še dodaš "me ne zanima vaša dodatna poundba in kartice, samo račun prosim" oz. nekaj v tem smislu in sem prepričan, da bo vsak normalen prodajalec to razumel in upošteval.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Vem, da imajo na čokoladi večji % dobička, ampak podal sem račun, če samo ena stranka pobegne. Zdaj pa računaj če pobegne 10 strank kot si dal primer za 10 čokolad.

Pa jim verjetno ne pobegne, če pa jim....pa vsak dan naredi toliko in toliko ljudi izpit za avto in si kupijo avto pa so spet v igri....ne vem no, sam tankam 2x polni tank na mesec in če mi 2x na mesec reče če bom čokolado, še ne bom zamenjaj pumpe, sploh pa nisem vezan na eno, pač ko se prižge lučka, tankat pa naj bo to Petrol,Omv,Agip...kar je prvo ob cesti. Pač prodajalcu ne zamerim, on to mora rečt in verjetno ima tudi plan prodaje ipd., katerega morajo dosežti.....to naši kolegi iz tržnic poznajo že ohoho let....si pršu po solato pa te je vsakič vprašu mogoæe še kej
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

P:Gospod ali imate tus, spar, mercator,petrol, hofer in nevem se katero kartico?
Jaz: Sam NLB

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

A se je težko nasmehnit in reči "ne hvala"?

Jaz sem se že navadil pomoliti njihovo kartico ker vedno težijo,
pa je še vseeno treba reči ne za:
-a bi še kaj za pojesti
-a bi še kaj za spiti
-a že imate naš novi katalog za pike
-a zbirate nalepke za nože

preveč ne-jev

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mimogrede, Petrol in Gen-i sta med najugodnejšimi ponudniki el. energije. V načelu je Gen-i, nato Petrol, ko pa Petrol naredi -20% na zlate pike pa je daleč najugodnejši.
A imaš pri Gen-i tudi zaklenjeno oz. fiksirano ceno elektrike do junija 2014?
Plin pa je dražji, a zopet ne toliko. Pa ne pozabite dodati stroškov, ki jih zaračuna lastnik omrežja (fiksni del cene glede na porabo, meritev, pavšal za vzdrževanje omrežja...).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
Petrol nima več zlatih pik za cenejšo elektriko. Tako so pač dražji od Gen-ija. Ne vem, do kdaj ima GEN zaklenjeno ceno, a če bodo po tem dražji, bom pač šel k Petrolu.

Cene zemeljskega plina:
Petrol: 0,4448 (http://www.petrol.si/energija-za-dom/energija/zemeljski-plin/koncesije/domzale)
GENI: 0,3599 (http://www.poceniplin.si/poceni-plin/cenik)

Razlika v ceni je 19%. To se mi zdi kar malo več kot 'zopet ne toliko'.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa si že prestopil s plinom na Gen-i? Ne gre to kar v enem mesecu (pa to nisem rekel jaz).
Če še nisi oddal vloge za prestop je po 1.10 bojda prestopni rok 3 mesece...
Po novem letu pa je razlika manjša. sem pa vesel za Gen-i. Posledično so vsi dobavitelji znižali ceno plina. Pa še jo bodo oz. bodo stisnili Geoplin da ne lupi naprej.
Zlate pike (zopet info iz njihove strani) za popust bodo zopet v novembru.
Glede Petrola in Gen-i... Lastniška struktura, pa ti bo jasno kako se bodo gibale cene med dvema dobaviteljima... Razlika bo, ampak takšna zagotovo ne. Upam pa, da ne na račun Gen-i...

Nazadnje urejeno:

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

Jaz delam na OMV in redkim ponujam čokoladice in ostalo sranje, ker mi je glupo. Če pa sem slučajno v nočni smeni pa sem po vrhu še tečn in freh, ker mi grejo vsi na k*rac, ko hodijo ob 4h zjutraj po čike in gorivo za 10€.

Tak, da če kdo hoče hitro postrežbo naj pride na OMV
smile-1.gif