Petrol

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.926
113
40
MB
ksz

vsi ki se v tej temi pizdite verjetno ne delate v prodaji ?
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj pa potem težijo tudi meni na domačem Petrolu, ko točno vejo, da nisem noben skrit kupec?

Poleg tega pa si ne predstavljam nekega dodatnega zaslužka s tem teženjem. Še namreč nisem videl, da bi kdo kupil ponujeno čokolado. Pa če prodajo zato 5 teh čokolad več na dan je to en velik nič, po drugi strani pa težiš strankam.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
P. si ne morš mislit kolk je na koncu mesca zaslužka na teh mejhnih zadevah. Dobr mogoče na kakem Petrolu res ne ampak drugje pa lih te pič. ustvarijo zaslužek.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
merkur ima iste fore.

vzamem neko zadevo , grem na blagajno,
prodajalka vpraša še kaj
rečem: ne hvala
prodajalka: mogoče kakšno svečo (JULIJA!!!) ali pa mogoče kakšne baterije

Mislim halo.. če nimaš čokoladic, pa zvečilk, ponujaj baterije...
bonk.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Vsak tak prodajalc, ki ponuja zraven še kaj ...(Petrol, Merkur in ostali trgovci) dela to po naročilu vodje ... on je pač v službi in izpolnjuje svoje delovne naloge, prav tako kot ti more blagajničarka ponudit kartico zvestobe
smile-1.gif
..čeprav je tudi njej to tečno, ampak mora ...

kot je bilo že omenjeno ... "skriti kupci" so dokaj pogosti in teh se ljudje kar bojijo, saj se njihovi rezultati lahko poznajo tudi pri plači ... tako da ponujajo, vse pač kar jim je bilo naročeno ....

Tako da tisti, ki se jezite, bodite malo strpni .. kot ste vi v svojih službah in delate po svojih pravilih, tako je tudi prodajalc na drugi strani pulta, ki samo dela kar mu je ukazano ... in ponuja dišeče smerike, rokavice in žarnice
smile-1.gif

V moji službi, so pri zadnjem skritem kupcu ravno blagajničarke dobile minus točke ... se bo treba poboljšat
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
@southpark... zato, ker tvoj ima kolega za salterjem od vsake prodane cokolade nekaj od tega. Ob koncu meseca se placa obracuna tudi na stevilo polnjenih cokoladic, ki jih proda pod svojo sifro na blagajni.

gringo512

Zelenc'
12. avg 2012
27
0
1
Sej jst popolnoma razumem, da tega prodajalci ne delajo samoiniciativno ampak jim vodje perejo možgane s tem ameriškim marketingom. Ampak vseeno, jaz imam dvakrat na teden opravka s petrolom, pol so tle še razno razni nakupi v najboljšem sosedu, pa vse kar spada zraven. In ta model VSILJEVANJA IN TEŽENJA se širi kot virus. Možno se je okužit na petrolu, banki, štacuni, povsod. Pri meni še nikoli niso NIČ DOSEGLI. Kot pravim, ko sem dobre volje se nasmejim, ko sem mal manj jih drkam v glavo, ko imam slab dan in neprespano noč mi grejo NA JETRA.

Apel na vodje Petrol pump, prišel sem kupit bencin, čigumije IN NEHITE me posiljevat z mlekom u akciji, kavo, smrekicami itd. Če bi to rabu bi v vsemu labirintu nakupovalnih polic preden prideš do blagajne to tudi kupu.

Primer iz prejšnjega tedna. Moji grem kupit neki paket parfum, mleko za telo in kaj vem kaj za rojstni dan, zapravim čez stotaka, pridem na blagajno in me tam posiljuje z nekim teranovim likerjem v akciji za ne vem 4 eure ?! Kaj ima veze zdej ta liker z mojim darilom. Pa rečeš ne hvala pa je še kar naprej tečna in ne neha. Prosim poračunaj mi parfum da plačam, se ti nasmehnem in grem zadovoljen iz štacune !!!!
hysterical-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
P. si ne morš mislit kolk je na koncu mesca zaslužka na teh mejhnih zadevah. Dobr mogoče na kakem Petrolu res ne ampak drugje pa lih te pič. ustvarijo zaslužek.

Če na blagajni vsiljujejo en ali dva produkta, je na koncu tedna dobiček višji recimo 10€, razpizdjenih strank pa 100. Kaj je torej boljše? Da 'pušiš' 10€ ali da gredo stranke drugam?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
Jaz pa imam s Petrolovimi bencinskimi servisi dobre izkusnje. Na tocke sem prisel do ugodne cene Roombe, kvaliteta goriv je dobra, ce imam kaksno vprasanje glede kaksnega izdelka, se mi trudijo dati cim vec informacij, njihove ta nove avtopralnice perejo zadovoljivo in do sedaj se nisem prisel do bencinskega servisa, kjer bi mi zavrnili priloznostno polnjenje Vectrixa. Ce mi pa se kaj ponudijo, cesar ne potrebujem, pa pac recem, da ne hvala. Jih razumem, ker navsezadnje so oni prodajalci ne samo blagajnicarji.
Me pa moti njihova nekonkurencna cena plina in elektrike, zato sem sel na Gen elektriko ze nekaj let nazaj, zdaj pa se na Gen plin.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nimam daleč do OMV-ja, imam pa Petrol bližje. Sicer pa tudi na OMV ponujajo vse živo na blagajni, tak da je na koncu isto sranje.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:

Če na blagajni vsiljujejo en ali dva produkta, je na koncu tedna dobiček višji recimo 10€, razpizdjenih strank pa 100. Kaj je torej boljše? Da 'pušiš' 10€ ali da gredo stranke drugam?

Lej tako je; trgovci nam vsiljujejo robo, nam tukaj na forumu pa nekateri stalno vsiljujete svoje največkrat zgrešeno mnenje o zadevah katere ne poznate.
crazy1.gif

SouthPark brez zamere ampak tebi se vidi da nimaš pojma o trgovskih zadevah in tudi navade kupcev so ti velika neznanka. No saj ni to nič groznega, nisi edini ampak za božjo voljo ne moreš svojih lastnih nakupovalnih navad posplošiti na celotno populacijo.

TI in podobni, kaj mislite, da OMV, Petrol delajo 100, 200, 300m2 in še več velike prodajalne zaradi lepšega ? Da se boste bolje počutili pri plaæevanju goriva ? Če bi vsi hodili na pumpe samo po gorivo kot to nekateri tukaj zgrešeno mislite bi bil dovolj en majhen pajzelj a ne ? Roba iz prodajalne se prodaja in nekatera celo odlično kljub navitim cenam in to prinaša zelo, zelo lepe denarce. In ne, ne prodajajo se samo drobnarije, kot so žvečilni in čokoladice, tisto so bolj kot ne drobtinice.

Je pa tako, da se na prodajo goriva ne da dosti vplivati za razliko od robe v prodajalni, ki se ji lahko s smiselno razporeditvijo v prostoru, natančno določenimi planogrami, primernimi označevalci, itd ter seveda ponujanjem močno dvigne prodaja poleg tega pa le ta prinaša visoke marže in posledično odličen zaslužek. Petrol, OMV, in podobni se tega hudičevo dobro zavedajo in to seveda tudi izkoriščajo, čeprav se strinjam, da se včasih že malo pretirava, s tem mislim predvsem dodatno ponujanje na blagajnah.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ti zdaj mešaš dve različni stvari - v temi je govora o vsiljeni čokoladi na blagajni in ne o samih trgovinah, maržah, postavitvi... Tak da zmerim le to, da ne preveriš o čem govori tema.

Koliko pa potem po tvoje na teden (mesec, leto) dodatno zasluži Petrol s čokolado, ki jo ponudijo pri blagajni? Stavim, da je znesek veliko manjši kot minus v blagajni, ki ga povzroči negativna reklama. Sicer pa kot sem napisal enako vsiljujejo tudi na OMV-ju, tako da pravzaprav neke resne alternative ni.

Če ne verjameš, da ljudje zaradi takih malenkosti gredo na drugo bencinsko ti lahko povem da poznam dva, ki nista hodila na Petrol le zato, ker so imeli ogromne račune in če si jih hotel hranit (recimo kot preverjanje porabe na kreditni kartici), so zavzeli ogromno prostora. Pa bi nekdo rekel: ''to je banalno'', ampak že 2 taki stranki sigurno naredita večji minus Petrolu kot ponujene čokolade.