petrol diesel

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
To je Patriotova računica
wink-1.gif

Mene je prišel uradni servis za Polota 1.4 TDI ..... 110 EUR..sem je všteto 3 litre olja, oljni filter + delo (in ostale fore, ki ti jih namečejo)...k sreči so mi ob prvi obletnici podarili bon za 1 liter olja, pa sem jim rekel daj ga kar vkalkulirajo ob menjavi (in tako prihranil 25 EUR
crazy1.gif
).

Pri Passatu me pride olje nekje 30 EUR, filtri pa tudi tam nekje...torej 60 EUR + (na debelo) 2 uri mojega dela. Pa je narejeno kot je treba, nič izgubljenega, polomljenega, drugega uničenega, načetega..itd. Hkrati pogledaš še ostale zadeve, če je vse kot mora biti. Ker na uradnem servisu dobi delavec del. nalog za menjavo tega in tega..ko to naredi, zapre havbo in boli ga briga za vse ostalo.

(Ker kadar sem imel priliko stati zraven 'mojstrov' ki so karkoli počeli zame sem si želel ali da tega ne bi gledal, predvsem pa, da bi bilo mnogo bolje, če bi naredil sam - in to v prvo in kot laik. Sicer bi dlje trajalo pa vseeno, narejeno kot se šika).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
In koliko je moja računica drugačna od tvoje?
grims-1.gif

75€ so komplet filtri in ARAL 431 olje(5 litrov). Delo 24, ker je kolega zbolel, drugače naredim to zastonj na njegovi dvigalki.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.128
91
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

A si ti tudi opazil to? Slab vžig? Črn dim? Tudi tebi ob prehodu iz 2 prestave v 3 pri 1052 obratih malo cukne in čutiš da se avto trudi ampak vseeno nima prave moči? A si SLUČAJNO tudi ti tankal na Petrolu?
hysterical-1.gif

Svaka ti čast, res si strokovnjak!
zmaga.gif
Si ti danes kaj močnega (črno) pokadil ali si zmeraj tako pameten?
Kak vžig? Kake prestave? Kakih 1052 rpm? Kako pomanjkanje moči?
Napisal sem samo:
- Moj avto (ne govorim nasplošno, ampak o mojem osebno) po tankanju na Petrolu za sabo ob pospeševanju pušča opazen črn dim. Če tankam drugje tega ni.
- Z mojm avtom, ki ima v tanku ne-Petrol nafto še nisem imel problemov ob startih, tudi pri -25°C. Službeni s Petrolovo nafto v petek ni kresnil. Pa brez skrbi: ima na 15.000 menjano vse kar mu gre, vključno s filtrom goriva na mojo posebno zahtevo.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
dobro zdaj smo ga ze malo zabluzli :D
moj avto je redno vdrzevan, se maxi kasko mam na njemu, ne pa da sparam pa kupujem olje v hoferju :D

Redni servis sem mel 10.000km nazaj in takrat bi mi moglo to vse biti nareto - ce pa je filter al pa kaj pa bomo vidli zdaj ko otopli - se pravi danes :D

Sem pa se vseeno preventivno pozanimal za menjavo filtra in gorilnih sveck, da avtu malo olajsam muke, no akumulatorju :D

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja patriot ti maš 2.0 TDI, jaz pa 2.7 TDI, torej 92 vsi filtri (s tem da sta 2 za klimo), 9L x 7€ je Aral Super Tronic 63€, ????? € delo = zelo blizu ali več kot 200€.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Danes zjutraj je bilo -18. Moj je vzgal z prve in takoj crknil. Sem vzgal se enkrat in je eno par sekund se malo tresel pol pa ni bilo problema. Nafta pa zadne tankana na Agip-Rudnik. Sosedov PD je pa tudi pri -19 v soboto kresnil in to z kurilcem. Tudi danes zjutraj sem ga slisal da je sibal v sluzbo

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
dobro zdaj smo ga ze malo zabluzli :D
moj avto je redno vdrzevan, se maxi kasko mam na njemu, ne pa da sparam pa kupujem olje v hoferju :D

Redni servis sem mel 10.000km nazaj in takrat bi mi moglo to vse biti nareto - ce pa je filter al pa kaj pa bomo vidli zdaj ko otopli - se pravi danes :D

Sem pa se vseeno preventivno pozanimal za menjavo filtra in gorilnih sveck, da avtu malo olajsam muke, no akumulatorju :D

Mislis da bo z Hoferjevim oljem vzgal slabse? In ce ga menjas pod kozolcem sploh ne bo vzgal?
smirk-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.367
5.652
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Pri Passatu me pride olje nekje 30 EUR, filtri pa tudi tam nekje...torej 60 EUR + (na debelo) 2 uri mojega dela. Pa je narejeno kot je treba, nič izgubljenega, polomljenega, drugega uničenega, načetega..itd. Hkrati pogledaš še ostale zadeve, če je vse kot mora biti. Ker na uradnem servisu dobi delavec del. nalog za menjavo tega in tega..ko to naredi, zapre havbo in boli ga briga za vse ostalo.

( Ker kadar sem imel priliko stati zraven 'mojstrov' ki so karkoli počeli zame sem si želel ali da tega ne bi gledal, predvsem pa, da bi bilo mnogo bolje, če bi naredil sam - in to v prvo in kot laik. Sicer bi dlje trajalo pa vseeno, narejeno kot se šika).

zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
no, aku je novi iz lanskega leta, boschov silverline al kaj je ze.

Morem pa povedat da je danes brez problema vzgal, tak da bom mogoce menjal se filter, pa kupo aditiv, pa bomo vidli :D

hvala za vse zanimive informacije/poglede :D

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
No, to glede kurilca pa težko verjamem. Sorry, ampak kolikor vem kurilc nima nobenih aditivov noter proti zmrzovanju in že pri nafti folku crkujejo zadeve, ne mi s kurilcem srat pri -19.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Sad verjemi da avtomobil vžge kot metek pri -19 in to s kurilcem v katerem je 5% bencina. Nekateri imate res očitno težave z avtomobili da vam niti na nafto ne vžigajo...

Kamele0N

23. jul 2008
42.367
5.652
113
@sad
In kdo mu preprečuje da ne daje v kurilca aditivov sam????

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
@tudi na AvtoFun: ja, ampak potem je potrebno celotno zgodbo povedat, ne pa, da tip toči noter kurilca in mu ta šiba pri -19. Oz. da na koncu pride ven, da ima tip avto v garaži na +15. Baaah...

Torej, še vedno trdim, da avto pri -19 zgolj na kurjača ne bo užgal. Razen, če ga z bencinom poliješ in zažgeš vse skupaj.
evil.gif

PS: Jaz nimam nobenih problemov z dizlačem
nahrung002.gif

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
en konkreten primer; ta vikend, smučanje v dolomitih. V nedeljo ko je bilo potrebno iti domov, avto vžge dela slabo minuto nato crkne in tako dalje... kliče se asistenco, avto odšlepajo v delavnico, kjer ga eno uro grejejo in zamenjajo filter goriva. Do doma šlo brez problemov. Tankalo se je pred mejo na OMV. Stroški; gretje avta 90€, filter 60€ + veliko slabe volje, šlepanje častila zavarovalnica. Me pa zanima če lahko na OMV naslovim zahtevek vsaj za povrnitev nastalih stroškov (ker očitno je bila problem njihova nafta ker je izločen parafin zabil filter)? Ali je to jalovo početje? Je kdo že imel s tem izkušnje?
Hvala!

Kamele0N

23. jul 2008
42.367
5.652
113
Mel kolega v dolomitih z Laguno dizlom iste bleme....ne spomnem pa se kje je tanku...vem da še v SLO...pa sj maš tm v gorah (pa tud kj prej ) na vsakem vogalu pumpo k ti ponuja extra diesel do -30 -35
smile-1.gif

Je blo pa lepo ker so ga bla polna usta kako njegova laguna mal pije in kolk bo pršparu (nasplošno bl bahač)...nakonc pa z bencinarjem k polno natovorjen 10-12 pije cenej skoz pršli
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
V soboto ponoci (ostali pac vsi pijani sem pa jaz skocil)ob 3h sem hodil vzigat Golf 2D ki ima noter CISTEGA kurilca in samo zato ker se je pozabil nalit antifriz v motor in to se je je pac tisti hip spomnil. Moj avto je kazal -18 od kolega ki je so sabo pa -21. Golf je kresno z prve(3x predgretje) in sva ga pustila laufat 20 minut da se je zagrel.
....zgodilo se pa mi je ze tudi da mi je nata v dostavniku zmrzovala pri -12 ceprav so bili novi filtri..

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.369
113
Passat 1,9 TDI 130KS PD letnik 2004 trsno z prve se stroso , da bi mi skoraj plombe ven popadale in je šlo. Zunaj pa -16°C, servisi pa samo po knigi nič prej kot je potrebno.