Pentax

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
1. Trdil si, da je pentax pokazal več od konkurence. Dokazal sem, da to ni res. Sledijo neki izgovori o razredih.
2. Povedal sem ti, da s canonom in nikonom lahko naredim zadeve, ki jih s pentaxom ne morem. To mojo trditev si označil kot 'buče'. In me celo obtožil, da sem ovca. Ko sem ti dokazal, da imam prav, smo spet brali kopico smešnih izgovorov. 5 aparatov? Ni problema. Kaj praviš o canon 1d seriji z 1,3 cropom? Zdaj so kje že, pri mark III? In samo nikon ima zgolj 4 dslr, ki to zmorejo. Zato 'ovce' uporabljamo rdečo in rumeno robo, saj nam le-ta omogoča, tisto, kar nam recimo pentax ne.
3. Tema in pentax? Ne, hvala. Ta tvrdka nima af modula, ki bi ga jaz želel uporabiti v zares slabi svetlobi.

Na trgu bodo ostali samo tisti dslr ponudniki, ki so sposobni nuditi celovito, zaokroženo ponudbo in pa mogoče kakšen nišni specializiran proizvajalec. In to je to.

A pa ti bereš kar ti jaz pišem.
1.
hysterical-1.gif
In sam nikoli ne izpostavljam Pentaxa ampak tudi Oly in Sonya, ker zate obstaja pa samo rumeno rdeč svet, žal je takih preveč.
2. Sem ti takoj povedal, da ja Pentax nima pro robe, in kaj potem? A si pro, mislim, da ne, sem jaz? - Niti približno? In koliko jih je tukaj gor..verjetno da 0. In kaj potem če greš lahko s Porshem 300km/h, kaj toret to pomeni, da kar ni porshe ni nič vredno?? Mah dej rineš v svoje. Jaz ti skušam dopovedati, da ja sej je Canon oh in sploh orgazmičen boli me [censored] kaj vse in z Nikonom v pro svetu nimata konkurence, v vsakem pol-pro, amaterskem in vstopnem razredu pa jo imata in to izredno močno. In ja Canon ni naredil veliko preteklo leto o čemer se pritožuje veliko folka po forumih, Nikon je zmagal z d3 in d300. Canon nič ne pripravlja, vsaj ne govori se veliko o tem. No nekaj se šušlja da bo konec serije EOS (v hecu ali zares) in nekaj povsem novega, medtem ko je Nikon ravnoksar zastavil d3, Sony govori o A700, A500, A200, Pentax o K20d, K200d, Oly ma frišnega in fantastičnega E-3...Pa Canon - 40d, kateri je dober aparat ni pa nekaj revoluconarnega.

Se mi pa ne da več s tabo, če si pač tok rumen v glavi, da ne poštekaš da obstaja še kaj več s čimer bi si še kako lahko pomagal kaj pametnega pofotkati potem ok. Mene boli [censored] kaj držim v rokah in kaj piše na njem, samo da mi dobro služi, nekaterim se gre pa zelo močno tudi za to kaj gor piše in da imajo na voljo objektive po 5000 evrov katerih itak nikoli niti od blizu ne bodo videli
smile-1.gif

Aja, pa očitno veliko fotkal v temi z Pentaxom nisi. Takoj upam v temo z njim in ti s kakšnim d50/d40 ali 350d/400d in kitom pa bomo videli kdo se bo smejal
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Da, jaz berem, kaj ti pišeš, bojim pa se, da ti ne razumeš mojih tekstov.
1. Kako je pentax pokazal več od konkurence, če od leta 2006 ni pokazal še nič? Medtem ko ima konkurenca na voljo recimo profesionalne ff bodye, smo pred dvema letoma pri pentaxu videli en amaterski model...no, ne bom se ponavljal.
2. Napisal sem, da imam nikonovo robo zato, ker je ta poleg canonove edina, ki zadosti mojih trenutnim potrebam. Zmore to, kar potrebujem in česar pentaxova ne zmore. Pa če se postaviš na trepalnice.
3. bom citiral kar zapis iz mojega prejšnjega posta: "Tema in pentax? Ne, hvala. Ta tvrdka nima af modula, ki bi ga jaz želel uporabiti v zares slabi svetlobi." Mislim, da bi moralo biti nekomu, ki si omisli dslr jasno, kaj sem želel povedati in tudi povedal. Kje si našel tu d40 in 400D, veš pa samo ti.

O profesionalcih, objektivih za 5000 in več evrov pa kdaj drugič.
rolleyes-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
ksz...

Ker ravno ne spada med novice iz fotografije, sem naredil novo temo. Zdaj pa lahko nadaljujete debato
wink-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Da, jaz berem, kaj ti pišeš, bojim pa se, da ti ne razumeš mojih tekstov.
1. Kako je pentax pokazal več od konkurence, če od leta 2006 ni pokazal še nič? Medtem ko ima konkurenca na voljo recimo profesionalne ff bodye, smo pred dvema letoma pri pentaxu videli en amaterski model...no, ne bom se ponavljal.

Ja od 2006 ni bilo nič od Pentaxa (glede bodyev) maš praov, in vseeno je do danes njihov tako amaterski aparat pobral praktično vse možne nagrade, dost zanimivo, glede na to da ni nič pokazal glede na konkurenco kajne?
Ja kot sem že v vsakem postu povedal, imaš prav, Pentax/Oly/Sony nima FF oz. nekega resnega PRO aparata ampak ali resnično zato meniš, da so vse te znemke zate bolj ali manj neuporabne?? Torej vsak fotograf (magari uradni fotografi porok, obredov, novinarjve) niso pravi fotografi če nima FF?? Ne verjamem. Poznam jih kar nekaj kateri služijo lepe denarce z srednjim razredom (torej rang 30d, 40d, prihajajoče Alfe500, sploh pa Oly E-1, E-3, in konec koncev spada sem tudi K10d za spodoben denar).

Citat:

2. Napisal sem, da imam nikonovo robo zato, ker je ta poleg canonove edina, ki zadosti mojih trenutnim potrebam. Zmore to, kar potrebujem in česar pentaxova ne zmore. Pa če se postaviš na trepalnice.

Glej kot sem že povedal, vredu, akr ti paše me pa resno zanima kkšane so tvoje poterbe da jih nobena firma ne more zadovoljiti, si torej na FF?? (resno na čem fotkaš?) Edino to bi te razumel, pa še tu bodo prihajajoče leto tudi kakšen FF iz ostalih treh prišel ven. Pa verjetno spet ne bo dober zate zaradi znamke?

Citat:

3. bom citiral kar zapis iz mojega prejšnjega posta: "Tema in pentax? Ne, hvala. Ta tvrdka nima af modula, ki bi ga jaz želel uporabiti v zares slabi svetlobi." Mislim, da bi moralo biti nekomu, ki si omisli dslr jasno, kaj sem želel povedati in tudi povedal. Kje si našel tu d40 in 400D, veš pa samo ti.

Govorilo se je o kakovosti kit objekvitov pa sem ti povedal, da tako slabih osnovnih kitov kot jih ima Canon nima nihče, pa kar ne verjameš oz. kar nočeš slišati tega.

In ne rabiš se samo v Pentxa zapičevat, jaz sem ti repliciral zaradi izjave da ga čez 10let ne bo več, neglede na to da jim kaže ravno tako dobro (če ne še bolje) kot Sonyu ali Oly, torej so vsi na istem. In če celo debato izpostavljam vse te tri, ti se pa najbolj veselo spotikaš ravno v Pentax in vem zakaj. Mava večni dvoboj, ker sem pač kupu Pentaxa ane
smile-1.gif

nahrung002.gif
Pa še enkrat povem da bi ga še enkrat. In me take izjave da z njimi ne moreš fotkati naravnost buče.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Aja še nekaj glede na to kaj je pokazal Pentax proti konkureci. K10d je aparat kateri se brez težav primerja z 30d oz. sedaj je že 40d (kateremu bo boljši tekmec verjetno res k20d ampak vseeno), in kaj je pokazal? Odličen body, primerljiv z nekoč fantastičnim E-1, odporen na udarce, pljuske vode, z odličnimi specifikacijami, vgrajenim stabilizatorjem, antidustom in še marsikaj za mnogo manjši denar od kakšnega 30d ali 40d. In priznam po kvaliteti fotke ga verejtno 30d ali 40d za malenkost prekašata ampak gre za take malenkosti da jih ne v praksi stežka opaziš, medtem ko za tak denar zelo dobro opaziš antishake, dust, ergonomijo...
Evo roko na srce
roza.gif
. Imaš dva body eden je po specifikacijah identičen 40d eden pa identičen k10d, s tem da na nobenem nebi pisalo niti canon/nikon/p/s/o...kaj bi izbral?

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Mah, brez veze se je tu kregati s Stieberjem. Naj ima svoj prav. Počakajmo na Pentaxove novosti, ki naj bi jih objavili konec meseca. Sem prepričan, da nas ne bodo razočarali. Sicer pa sem s svojo 10-ko zadovoljen in ne mislim menjati.
cheer.gif

Itak pa bodo o usodi velikih in malih v iz sveta DSLR odločali kupci, tu pa je odločilen marketing.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Torej ker je en model baje dobil neke nagrade, po tvoji simplicirani logiki pomeni, da je pokazal več kot konkurenca? Konkurenca ima bistveno večji in boljši nabor opreme in medtem ko konkurenca kaže med drugim prave mitraljeze z bliskovitim af, aparate s ff in zavidljivo resolucijo, je apex pentaxa amaterski model, ki je dobil nagrado?
confused-1.gif
Spominjaš me na Vseveda in mazdo.

In ja, resen fotograf dela z ustrezno opremo. Jaz poznam precej slovenskih projev in nihče med njimi nima pentaxa. Očitno že ne ustreza njihovim potrebam, kot ne ustreza mojim. Tako to je. Ne vem, od kje tebi ideje, da je zame vse neustrezno. Canon in nikon ustrezata.
zmaga.gif

In če ima canon slabe kite?
confused-1.gif
Prit ej firmi imaš vedno možnost kupiti tudi precej boljšo opremo, ponekod je pa ta možnost zelo omejena.

In, ja, bomo videli, kdo bo čez 10 let še na trgu, kolikor sploh še bomo lahko govorili o dslr trgu...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Vedno znova se opiraš le na to, da ostali nimajo PRO robe in zaradi tega tebi ne ustrezajo
rolleyes-1.gif

Nimajo PRO robe ampak z fotografijo se ne ukvarjajo samo PROji ampak tudi amaterji in tudi ti lahko vlečejo lepe denarje in prav tako izredne občutke kot pro fotografi.
In ja nagrado pobirajo tisti ki pokažejo nekaj več, tako da kje ja, preprosta logika, naprej se pa opiraš na zgodovino, kot sem že rekel, ja nekateri so skoraj že potonili v pozabo pa so se vrnili in pokazali mnogo več kot konkurence...aja v pro razredu jih pa ni, tako da ne ustrezajo tvojim merilom, ok. Se mi ne da več. Ne se bat, tudi v PRO ligi bosta N in C hitro dobila konkurenco. Fotkaj ti s čimer hočeš, ni to moj problem, nekateri pač dojamemo, da za mnogo manj denarja lahko dobimo enako ali pa še celo kaj več, kot če bi spredaj pisalo Nikon/Canon. Nismo pa proji ampak osebki ki uživamo v fotografiranju. Pro fotograf se pa tukaj niti oglašal nebi.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ker nimajo celovite ponudbe, imajo precej večjo možnost, da bodo ravno oni tisti, ki se bodo poslovili. Mew pa veseli, da si končno dojel, da je za nekatere, recimo mene, trenutno primerna oprema samo dveh znamk in pentax tja pač ne sodi, ni dovolj zmogljiv. Jasno, da se stvari lahko še kdaj spremenijo v to ali ono smer, bomo videli, če so bile moje napovedi pravilne.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
. Mew pa veseli, da si končno dojel, da je za nekatere, recimo mene, trenutno primerna oprema samo dveh znamk in pentax tja pač ne sodi, ni dovolj zmogljiv.

Ne tega še zmer ne dojamem ker močno dvomim, da si na FF, glede na to da smo bili dve leti nazaj skupaj na mobisux "foto mitingu"
evil.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kdo je pa rekel, da sem na ff?
rolleyes-1.gif
Ker edino FF ti Pentax/Sony/Oly ne nudita, vse ostalo pa dobiš BP
cheer.gif

Citat:

Kaj hočemo, moja fotografska kariera je bila bliskovita.
cheer.gif

Hvala bogu, me veseli. Zakaj pa nič ne deliš z nami?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Tole si že videl:
Samsung GX-20
241656078-M.jpg

* 14.6 MP (CMOS) Sensor
* Sensor-based Image Stabilization
* Resistant to rain, sand and dust
* Double dust removal on image sensor
* 2.7″ LCD
* Live view
* One-press RA
* ISO 3200

Pentax K20D bo imel najbrž iste specifikacije.

Nazadnje urejeno:

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Tole si že videl:
Samsung GX-20
241656078-M.jpg

* 14.6 MP (CMOS) Sensor
* Sensor-based Image Stabilization
* Resistant to rain, sand and dust
* Double dust removal on image sensor
* 2.7″ LCD
* Live view
* One-press RA
* ISO 3200

Pentax K20D bo imel najbrž iste specifikacije.

Hej,

sem videl ja.
cheer.gif

Precej zanimiva stvar, bomo vidli kje bo cenovno. Predvsem Pentax-ov model (k20d), bi znal spet doseči kar ustrezne prodajne rezultate v tem segmentu DSLR kamer - če bo še cena prava, potem so naredili 'dostojnega' naslednika k10d ...

Ta čaš bom pa čakal, da pade cena GX-20 ...
smile-1.gif

LP, kostevc
cool-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Imaš prav. Škoda da ne dajo ven raje 8MP z zelo malo šuma pri večjih ISO vrednostih.
Ampak jebat ga, cifre se prodajajo.
smirk-1.gif