Pedro opeka z Madagaskarja

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Seveda - sicer na manjši ravni, ker nismo nikoli bili močni. klanje, masakri, vsiljevanje ideologij - to je bistvo človeške kulture, dogaja pa se še danes - na Zahodu sicer ne koljemo 'svojih', pa vendar.

Trobentati, da je RKC največje zlo v vesolju, ob tem pa zamižati na obe očesi ob omembi večine grozodejstev, ki so jih izvedle evropske države, je neumno. Bodimo objektivni: vsaka država (in RKC je primarno država, ki pa si je skozi stoletja spretno zagotovila poseben status) ima namen vsiljevati svojo kulturo drugim.

I

Izbrisan uporabnik #488

Komu Slovenci vsiljujemo svojo kulturo, običaje itd.? prišlekom?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.065
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Bizi, Pedro ali Peter je 100% Slovenec, drgč mi je pa vseeno kdor predlaga, očitno tudi Jakič spoznava svoje zmote in bo postal celo čln RKC.

Snecer, ti si res bolan, mogoče si hotel biti ministrant, ali si se celo hotel vpisati na TF, pa so te pravi čas spoznali.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Za začetek drug drugemu, če sledimo mikrokulturi: nekateri katoliki želijo nevernikom vsiliti prepoved splava, nekateri liberalci želijo katolikom vsiliti svoja prepirčanja itd. Na marko ravni pa smo seveda pripadniki Zahodne kulture. Sicer Orwellov Big brother pri nas (na Zahodu) deluje odlično in ves čas poslušamo, kako nas bodo muslimani požrli, pa je vseeno zanimivo, da prebivalci Sirije nimajo hrane, imajo pa Iphone.

I

Izbrisan uporabnik #488

Samo en velik problem ima.

Ker ni Pedro Opeka ampak misijonar Pedro Opeka.

To pa tudi vse pove.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Še enkrat, who cares? Preberi si zgodovino Madagaskarja, francosko kolonizacijo, korupcijo, ki vlada po tem, ko so Francozi odšli itd. Kapo dol ljudem, ki jih ni samo gobec in dejansko nekaj delajo. Najlažje pa je seveda jokati, da je RKC zločinska organizacija in je posledično zločinec tudi Opeka.

Po tvoji logiki Američani ne smejo pomagati ljudem, ker so državljani države, ki je zločinska.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Tja ga je poslala Cerkev, ni šel sam, očitno ne bo uvidel razlike.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.146
-8.782
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Bizi, Pedro ali Peter je 100% Slovenec, drgč mi je pa vseeno kdor predlaga, očitno tudi Jakič spoznava svoje zmote in bo postal celo čln RKC.
hysterical-1.gif

Ker nekdo nekoga predlaga za priznanje zaradi njegove pomoči, to po tvoje pomeni, da priznava zmote(kakšne že?
confused-1.gif
), ter da bo šel v RKC?
hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pokristjevanje je samo uvertura v nekaj drugega...

Na hitro je vatikanski rotvajler interveniral v južni Ameriki, ko je izvedel, da se prebivalstvo vrača k svojim starim božanstvom...

Aja, k operjeni kači Quetzalcoatl oz bogu kolibriju Huitzilopochtliju??? Totalno kul!!! Pa če boš đel tja kot turist, da mogoče žrtvujejo bogu dežja Tlalocu...okej, hecam se, to so stara božanstva srednje, ne južne amerike, lahko si miren.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Hja no, za Mater Terezo se je izkazalo, da ni bilo vse tako lepo, kot so prikazovali...

Osvežite mi malo spomin prosim. Zakaj že Mati Tereza ni več primerna za svetnico?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Nič me ne moti.
Zakaj vidva predvidevata, da me kaj moti?
confused-1.gif
Vaju jaz mogoče motim?

Samo hotel sem videt odzive različnih uporabnikov na to novico, predvsem tistih strankarskih.

Kajti Opeko za Nobelovo nagrado predlaga komunajzer Roman Jakič iz stranke Pozitivna Slovenija.
grin1.gif

http://www.delo.si/druzba/panorama/jakic-predlaga-pedra-opeko-za-nobelovo-nagrado-za-mir.html

A Peterle je pa PD?

Sicer pa lepo, da je s sopredlagateljstvom vnaprej preprečeno levo-desno preklanja - no vsaj večinoma.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pokristjevanje je samo uvertura v nekaj drugega...

Na hitro je vatikanski rotvajler interveniral v južni Ameriki, ko je izvedel, da se prebivalstvo vrača k svojim starim božanstvom...

Aja, k operjeni kači Quetzalcoatl oz bogu kolibriju Huitzilopochtliju??? Totalno kul!!! Pa če boš đel tja kot turist, da mogoče žrtvujejo bogu dežja Tlalocu...okej, hecam se, to so stara božanstva srednje, ne južne amerike, lahko si miren.

Nisem si jaz tega izmislil, pobrskaj raje za kakim člankom, namesto da bluziš.

Če bi namesto Mati Tereza napisal njeno pravo ime 99% folka ne bi vedelo, za koga se gre...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Hja no, za Mater Terezo se je izkazalo, da ni bilo vse tako lepo, kot so prikazovali...

Osvežite mi malo spomin prosim. Zakaj že Mati Tereza ni več primerna za svetnico?
Ker je v govoru ob prejetju Nobelove nagrade za mir izjavila, da je največje zlo človeštva splav. Ker je sprejemala denar diktatorjev (Jean-Claude Duvalier) in goljufov (Charles Keating -Tereza po tem, ko je bil Keating obsojen zaradi goljufije tisočih Britancev, ni želela vrniti denarja njegovim žrtvam). Ker je zagovarjala načelo, da je trpljenje dobro. In zato, ker je večino svojega denarja namenila za širjenje svojih misijonov, kjer pa so nato vladali grozni pogoji.

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tja ga je poslala Cerkev, ni šel sam, očitno ne bo uvidel razlike.
Še enkrat - in? Opeka pomaga nekaj tisoč ljudem, financira šole, bolnišnice itd. Vatikanu bolj kot ne visi dol za njega, ker človek prosijači za denar po Evropi, medtem ko Vatikan obrača milijone. Seveda bo z večjo medijsko izpostavljenostjo tudi Vatikan pričel flancati, kako so ga podpirali itd, vendar v njegovi knjigi dokaj nedvoumno pove, da so misijonarji postavljeni na stranski tir, ker Vatikan od njih nima nič, zgolj izgubo.