Pečica in kuhalna plošča - drugič

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:kam se pa pri samostoječi izloča para? Preko vrata. Isto bo/je pri vgradnji pečici

tako da s tega stališča ni nikakršnih problemov!
Pri moji se izloča na zadnji strani ima en tak oddušek. In vsakič vključim še napo, da pozauga to stvar gor. Saj zato me zanima, kako je to pri vgradnih, saj je tam vse naokrog les, kar pomeni dolgoročno gnitje...
crazy1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem malo obudil temo.

Vprašanje glede kuhalnih plošč.

Ali potrebujejo trifazni štrom, ali navaden? Namreč nekateri mi govorijo da potrebujejo 3, nekateri pa navadnega
rolleyes-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
zaradi simetrične obremenitve je dobro, če imaš 3-fazni priključek.
lahko pa uporabiš tudi 1-faznega, samo potem je večja verjetnost, da bi varovalka ven metala ob sočasni uporabi vseh "kapacitet" štedilnika

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Sem malo obudil temo.

Vprašanje glede kuhalnih plošč.

Ali potrebujejo trifazni štrom, ali navaden? Namreč nekateri mi govorijo da potrebujejo 3, nekateri pa navadnega
rolleyes-1.gif

Pred enim tednom mi je električar zmontiral Bosch pečico, ki je imela original 230V priključek.
Se tudi sam ni mogel načuditi.

Lp

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Običajno je priklop za tri faze tudi pri komplet štedilnikih. Se pa spomnem, da so karakteristike priključnega kabla, če vežeš na eno fazo vse grozljive - mislm da je v knjižici pisalo 5mm2. Ni šans da bi dobil tak kabel v merkurju
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.052
113
Obišči stran
Sam imam vezan na 230V, ker imam tako ali tako samo eno fazo v stanovanju. In dosedaj še ni bilo problemov, pa sem tudi na vse 4 skupaj že kuhal.