Pečenje na pokritih žarih - tehnike in recepti

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
20
38
Ljubljana
Za vse ki uporabljamo žare s pokrovom. Plinske ali na oglje, ki omogočajo indirektno IN direktno peko mesa in drugih zadev. Tema ni namenjena promociji brandov zato se izogibamo imenovanju proizvajalcev in se raje pogovarjamo o tehnikah peke in receptih.
Osnovno ločimo med direktnim in indirektnim načinom peke in na visoko temperaturno hitrejše pečenje in na počasno pečenje pri nizkih temperaturah, kjer dodamo dim iz kosov aromatičnega lesa - BBQ smoking.
nahrung002.gif
 
Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
10.901
3.837
113
Štiri ure bo malo malo. Raje si vzemi več. Kos kot je na moji drugi sliki ima namreč skor 2 kili. Za baby back bi blo pa po tvoje dovolj.
 

zino

Guru
3. sep 2007
4.607
1.247
113
Štiri ure bo malo malo. Raje si vzemi več. Kos kot je na moji drugi sliki ima namreč skor 2 kili. Za baby back bi blo pa po tvoje dovolj.
takšne male kot imaš ti iz hoferja bom kupil, baby back. moje 3 "domače" imajo nekaj proti rebram, zato jih do zdaj nisem nikoli delal, zdaj jih pa bom, iz principa.
če ne bodo jedle, bodo pa lačne.
 

luka51

Guru
16. avg 2007
10.254
2.071
113
jaz sem zadnjič tiste male (iz lidla) 3 ure pekel. 2 prosto, 1 v foliji pol je pa še počivalo pol ure v foliji na žaru z zaprtim dotokom zraka, da se je počasi hladilo.
Skos tam okoli 130. Mehko ko puter.
 
  • Všeč mi je
Reactions: urby20 in zino

ales85

Majstr
9. nov 2007
1.074
139
63
Nisem se nikoli še mesa na dolgi način lotil. Dejte me malo podučit. Te temperature ki jih omenjate. Kaj je to? Temperatura ambienta pod zaprtim pokrovom ali mesa?
Temperatura "ambienta" - torej pečice, kakšrnokoli že uporabljaš. Temperatura mesa doseže kvečjemu 80-90 ponavadi. Včasih tudi več, ampak nikoli 120-130+
 
  • Všeč mi je
Reactions: map