Paypal na firmo

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Pozdravljeni

Zanima me ali je mogoce odpret paypal racun na racun od firme. Doloceni artikle, ki jih nabavljamo so preko ebaya zelo bolj ugodni, ampak mora biti racun izstavljen na ime firme, da gredo zadeve v stroske.

Lahko bi nabavil na svoje ime, ampak potem racun ne gre v stroske.

LP

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Paypal ti ne bo izdal računa, račun ti mora izdat prodajalec od katerega si kupil preko ebaya. Drugače pa lahko odpreš paypal na podjetje brez problema.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ja prodajalec izda racun, ampak na paypal se moram prijavit z racunom od podjetja. Ali bi lahko samo registriral podjetne na ebay in pol placeval s svojim racunom preko paypala.

Kako odprem paypal racun na podjetje? Sem iskal pa nisem nasel na njihovi spletni strani. Se lahko prijavis samo kos oseba, ali pa ce odpres paypal racun kot podjetje, ki prodaja artikle. Kar pa mi nismo. Mi bi samo nabavljali.

LP

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Razjasnimo pojme...
Paypal je posrednik za plačilo. Ni izdajatelj računa. Račun ti izda prodajalec (prek paypala dobiš samo potrdilo o plačilu). Na tem računu morajo biti podatki podjetja...
Če se na eBay registriraš s podatki podjetja in plačuješ z osebnim paypalom (vezanim na tvojo osebno kartico) moraš pazit, da ti ne potegne kje podatkov o tebi, da so vedno podatki za podjetje. To potem v računovodstvo knjižiš recimo kot "založena gotovina" in ti podjetje na podlagi tega strošek nakupa povrne. Pozanimaj se najprej v računovodstvu
wink-1.gif

lp

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
@Odisej
Ja mi je use jasno, kdo izda racun. Vem da je paypal samo posrednik pri placilu. Uporabljam ebay in paypal za osebno uporabo ze vrsto let. Ampak ce zelim nabavljati zadeve preko ebaya za firmo, se morem za placilo registriat na paypal. Prav tako se morem na ebayu registrirat kot firma, da bodo racuni izdani na firmo. In pri paypal registraciji moram pac vnesti TRR oz. st. kreditne kartice, ki je pisana na podjetje. Ampak pri registraciji podjetja na paypal nikjer ne ponuja vpisa stevilke kartice, s katere naj bi placilo odtegnili. Ce poizkusim registracijo na paypalu za osebo, vidim okence za vpis st. kreditne kartice, za podjetja tega okenca ni.

@sad
Gre za d.o.o.

LP