Passat variant 2.0 amortizerji

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
405
83
Kras
www.mtl.si
Predvsem....Monroe.....se šlepa na svojo slavo iz 90s....
Ja, ko sem kupoval so bili že takrat precej negativni komentarji za Monroe, tako da sem se potem raje izognil.
Pri meni pa so samo selen bloke zamenjali, efekt enako kot pri tebi.
Žal tega ne moreš trditi, ker ne veš, kakšen efekt je bil pri meni. Po opisu pač ne moreš sodit ;).
Ti pa zagotavljam, da če bi sedaj še amortizerje zamenjal, bi mislil, da imaš nov avto ;). Vsaj kar se podvozja tiče.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.274
984
113
Ja, ko sem kupoval so bili že takrat precej negativni komentarji za Monroe, tako da sem se potem raje izognil.

Žal tega ne moreš trditi, ker ne veš, kakšen efekt je bil pri meni. Po opisu pač ne moreš sodit ;).
Ti pa zagotavljam, da če bi sedaj še amortizerje zamenjal, bi mislil, da imaš nov avto ;). Vsaj kar se podvozja tiče.
Možno al pa tudi ne. Sem na alfi menjal, ker je bilo čudno narejeno in je ležaj na roki zaružil (je imela nekako vse v kosu mortizer in roko) pa ni blo razlike, avto takrat nekaj čez 100kkm.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.064
1.013
113
Ker ne morem popravljati.
Na tem vozilu so bili zamenjalni le amortizerji, tako da lahko 100% zatrdim, da je bila celotna razlika le posledica menjave amortizerjev.

Bi pa tukaj dodal še eno zadevo: ne kupovati nekih noname znamk, ki jih nekatere trgovine porivajo naprej, češ da so itak enako dobre kot priznane znamke. Jaz lahko iz lastnih izkušenj potrdim, da z Bilstein in Sachs ne zgrešiš. Je pa kolega vgradil neko noname nemško znamko gor in sta mu po cca. 40.000 prevoženih km dva amortizerja spustila. Da ne govorim, da ni bilo tiste ''kompaktnosti''. Privarčeval je pa 100 EUR (ne na amortizer :)). :eek:
Če kupuješ kvalitetno robo in ne najceneše, se vedno se splača vprašat po originalu, v mojem primeru je bil original cenejši in takoj dobavljiv, aftermarket sachs(ki dela original) pa dražji in za počakat....