passat devil eyes

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
ima kdo montirane take lucke na passata? je svetilnost v dezju kaj boljsa od originalnih?

te luci imajo E oznako. to pomeni da homologacija ni potrebna. je to res?

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Vpisat jih moraš v kartonček,vsak ne originalen del je potrebno homologirati, sicer pa res ne vem zakaj bi tole sploh gor dajal, kupi original xenon. Moje mnejne je da te luči res ne pašejo na passata, sem videl enega v živo, na 200m zgleda kot audi, od blizu je pa smeh, MENI ni lepo.

Lp

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
hysterical-1.gif

važn da bi zdej tričetrt folka imelo audi-look sprednje luči in to na res vseh možnih avtih, ki se jih lahko spomniš, včasih pa še dveh navadnih belih/rdečih/modrih ledic nisi smel dat v luči namesto pozocijskih žarnic
grin1.gif

drugače pa tist E pomeni samo to, da je luč dejansko celo možno homologirati, še vedno pa moraš it na LPP in jim nakartat nekaj €€€ za un kvazi pregled, that what it's all about. če pa nebi imel E-ja pa sploh nebi imel šans za homologacijo....

...no ja, razen če bi sam vtisnil ta E not, tako kot se je to delalo včasih
evil.gif

aja pa svetilnost je običajno pri aftermarket lučeh slabša kot pri originalnih, ni pa to pravilo.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
tudi meni je grdo, ampak pač vsakemu svoje, njemu je všeč in bo imel

homologirati pa moraš.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
sej nisem napisal da je grdo
tongue-1.gif

se pa popolnoma strinjam s tistim glede okusa. sej če bi bilo meni všeč bi jih tudi imel. ali pa bi kupil audija
grin1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
Nabavi si original bixenon, pa bo lepše zgledalo kot pa tele kvazi Audi luči. Res pa je, da ne bo poceni.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Vpisat jih moraš v kartonček,vsak ne originalen del je potrebno homologirati, sicer pa res ne vem zakaj bi tole sploh gor dajal, kupi original xenon....
Lp

ni jih za dobit, ce pa slucajno so, so drage. iscem kakrsnokoli zamenjavo za originalne H7 ker v dezju so katastrofa ....

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Nabavi si original bixenon, pa bo lepše zgledalo kot pa tele kvazi Audi luči. Res pa je, da ne bo poceni.

so obstajale original bixenon za passata 2004?

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Najcenješa izbira je potem xenon kit,samo ni pa po zakonu če imate sitne policaje,tako da ta najbrž odpade. Svetilnost s temi lučmi dvomim da bo boljša kot sedaj z original H7.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
sej nisem napisal da je grdo
tongue-1.gif

se pa popolnoma strinjam s tistim glede okusa. sej če bi bilo meni všeč bi jih tudi imel. ali pa bi kupil audija
grin1.gif

tudi meni te luci niso ne vem kako vsec. ampak iscem KARKOLI kar bo svetilo bolje kot original. ocitno bo treba res xenon kit not dat ....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Vpisat jih moraš v kartonček,vsak ne originalen del je potrebno homologirati, sicer pa res ne vem zakaj bi tole sploh gor dajal, kupi original xenon....
Lp

ni jih za dobit, ce pa slucajno so, so drage. iscem kakrsnokoli zamenjavo za originalne H7 ker v dezju so katastrofa ....

Imaš motne luči? Zamenjaj luč in bo delalo kot je treba .. tam za 400EUR dobiš že original komplet!

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:

so obstajale original bixenon za passata 2004?

So obstajale ja. Evo primer: Ebay
Jih je pa nedolgo nazaj še nekdo na avto.net prodajal, če se ne motim.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Kakšen je pa učinek pri brušenju stekel luči? Pri starejših avtomobilih šipce postanejo motne in baje brušenje pomaga oz. da je celo zelo velika razlika pri svetilnosti, če so parabole še dobre. Ima kdo izkušnje?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
katastrofa, že tiste A6ke z novimi ledicami spodaj so obupno grde, kaj šele tile nachbaui

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Tele xenonke se mi zdijo en velik nateg. Jih imam, in se mi zdi da svetijo enako kot h7. Razlika je samo v tem, da stane žarnica precej več, ravno tako cel žaromet.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
Katere? Original? Na katerem avtu?

Sam imam original xenon na Passat 3bg in je kot dan in noč proti navadnim lučem (ima kolega enakega Passata). Pa še žarnice se dobi zelo ugodno, thanks to uporabnik AvtoFun s tega foruma.
grin1.gif

Če pa govoriš o HID kitih, se pa strinjam s tabo.
smirk-1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Kakšen je pa učinek pri brušenju stekel luči? Pri starejših avtomobilih šipce postanejo motne in baje brušenje pomaga oz. da je celo zelo velika razlika pri svetilnosti, če so parabole še dobre. Ima kdo izkušnje?

mam prijatelja, ki se bavi s tem in res naredi v nulo. more pa bit šipca plastična in ne steklo.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
mazda 6, luči so original. Edina razlika, ki jo opazim je, da svetijo malenkost bolj belo od navadnih.