Passat 1.8T

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Osebno menim da je prevelka poraba
rolleyes-1.gif

zakaj že?porabi toliko kot 1.8 ali 2.0 n/a motor z kakimi 30KM manj.in z veliko slabšimi performansi

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
poglej na poraba.com kakega uporabnika ki ima vsnesenih več kot 10 tankov pa boš videl kaka je realna poraba lastnikov

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
rad bi imel 1,5+ tone težek avto, bencinar, po možnosti še vsaj 150 konj...porabo pa 6 litrov?

daj zresni se.

z močnejšim motorjem boš pri težkem avtu imel kvečjemu nižjo porabo.

tako da izmed naštetih motorjev v tej temi boš najbolj zadovoljen z 1.8T...porabo ni problem imeti 8 litrov - samo vozit ga moreš kot 1.6 motor.

Realno pa bencinar takega ranga žre 10 litorv....to je dejstvo.

Če ti je preveč glej za manjšimi avtomobili.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
se strinjam.v pastau bo 1.6 motor pil kak liter manj s tem da tudi ne bo nekega zadoščenja v sami vožnji.če želiš tak avto z malo porabo vzemi TDIja.moraš pa vedeti da tudi 90KM dizel v tem avtu ne bo prav poskočen

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Točno to.
Najbolj mi grejo na jetra novinarji, ki vozijo kake nove avte. In potem ima na koncu pripombo v stilu, da je 10 litrov za skoraj 2 toni težak avto z dobrimi 150 konji čisto preveč.
stupid-1.gif

Tudi pri drugem delu se strinjam s tabo - prej sem vozil 1.6 motor, sedaj imam 1.8T, avto je popolnoma enak, poraba pa tudi. Kar pa niti približno ne bi mogel trditi za vožnjo in performanse...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
rad bi imel 1,5+ tone težek avto, bencinar, po možnosti še vsaj 150 konj...porabo pa 6 litrov?

daj zresni se.

z močnejšim motorjem boš pri težkem avtu imel kvečjemu nižjo porabo.

tako da izmed naštetih motorjev v tej temi boš najbolj zadovoljen z 1.8T...porabo ni problem imeti 8 litrov - samo vozit ga moreš kot 1.6 motor.

Realno pa bencinar takega ranga žre 10 litorv....to je dejstvo.

Če ti je preveč glej za manjšimi avtomobili.

ja pa saj ne rabiš vseh 150 konjev gnat na enkrat!

pa mi povej kaka je razlika v porabi 1.6 motorja in 1.8 T pri 90km/h na uro izven naselja?

skoraj nič! vse je samo v tem, koliko mu ga daš pri pospeških
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
tle imaš enega izmed nižjih

Sicer pa mora biti tole precej relacija, po mestu pa po moje zna priti proti 10....

Mogoče kdo ve za kakega dobrega karavana faceliftanega

Se oglašam kot lastnik pripetega avtomobila s poraba.com; prednost tega motorja je da se ga DA voziti tud varčno, podobno kot dizle na precej nizkih obratih ... najvec navora ima mašinca pri 1750 obrt/min. Zaradi turbine porabi (ja) motor manj kot pa enak motor brez polžka ... seveda vse dokler ne zadiha na polna pljuča.

Glede porabe je tako, da glede na prostornino to ni motor za po mestu, tam zna poraba bit konstantno čez 10 l/100km. Čiste relacije pri kruzanju na 90km/h je poraba okrog 6l/100km .. ob ugodnem vetru tudi manj!
evil.gif
150 km/h na avtocesti imas med 7,5-8 l/100km!

Osebno sem pa doma iz nekih rovt (baška grapa za poznavalce) kjer ne manjka vzponov, prelazov in ovinkov 90+ .. zato je povprečna poraba tudi malo "visoka"!
frown-1.gif
Je pa motor idealen za take ceste!

Drugače pa klime ne uporabljam skoraj nikoli, gume so 205/55 na 16 col (oz. zimske 195/65 na 15).

Slabe strani avtomobila: passati te generacije imajo zaradi svoje zasnove podvozja tam tudi edino sibkost. Klasika so okvare na rokah in lezajih (nekako na 100k km zagotovo nekaj od tega pricne ropotat); pa luci .. jst sem pri svojem takoj po nakupu šel menjat, ker so stekla luči po 10h letih tako motna da ponoči ne vidiš nič ...

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
Motor je izredno varčen za svoje konje. Po mestu porabi 9-10 lahko tudi več, vse je odvisno kako speljuješ. Lahko se voziš in menjavaš pri 2500 obrt/min pa boš še vedno hitrejši kot mlinčki 1.4 pri 4000obrt/min. Vožnja po avtocesti pri okoli 130 km/h je nekje 8l. če pelješ več 180 pa nekje 10-11l. Pomoje je odličen nakup. Samo redno menjuj olje, priporočam Aral pa gasa.

borce

Pripravnik
2. jan 2008
141
0
16
Več ali man se pravi okrog 90% km naredim na regionalnih cestah, avtocestah, po mestu se pa zelo zelo malo vozim.

No pa še glede moje težke nogi ni potrebno da bi povedal da pretiravam. Sem bolj pristaž umirjene vožnje.No, ko pa me prime ,bi pa rad imel pod pedalom kar nekaj na zalogi, potem pa ...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Slabe strani avtomobila: passati te generacije imajo zaradi svoje zasnove podvozja tam tudi edino sibkost. Klasika so okvare na rokah in lezajih (nekako na 100k km zagotovo nekaj od tega pricne ropotat); pa luci .. jst sem pri svojem takoj po nakupu šel menjat, ker so stekla luči po 10h letih tako motna da ponoči ne vidiš nič ...

Pa se da luči razdreti in notri s kakšnim čistilom očistit, ker doba 10let je kar velka in je pomoje normalno, da pride do tega(motne luči).

Lp

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
Luči se dajo razstavit, če gre sčistit ne vem, foter si jih je pred kratkim menjal ker je dobil ene vredi.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Z 1.8 N/A se naredi prb. 600km z enim tankom. Samo tako za informacijo. V prometni pa piše povprečna poraba 7.8l.
bonk.gif

Da se jo pa tudi spravit na 22l, ja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
jaz mam trenutno s tem keslom prevoženih 850 km, pa mi še kaže BC da je župce za 160 km
grims-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik borce pravi:
Več ali man se pravi okrog 90% km naredim na regionalnih cestah, avtocestah, po mestu se pa zelo zelo malo vozim.

No pa še glede moje težke nogi ni potrebno da bi povedal da pretiravam. Sem bolj pristaž umirjene vožnje.No, ko pa me prime ,bi pa rad imel pod pedalom kar nekaj na zalogi, potem pa ...

Me sej pravim, ne morem ti govorit za avto, ki ga nisem kupil. Mislim, da pri 2.0 in 145konjih ne bom pogrešal turbine (ena stvar man jza crknt, pa verjamem da je 1.8T zelo zanesljiv), če bom hotu turbino, bo pa precej več kot 150 vrancev morala sproducirat
wink-1.gif

Mojga ko sem ga prevzel, je imel 7,9 na BC, ampak kot pravim, jaz nisem tolk umirjen in sedaj pač vidim da bom mestno porabo imel okoli 10l, relacijsko pa okoli 8,5 (če ne bom pretiraval, ampak pri 180 je pa spet povprečna 10
wink-1.gif
). Važno da so samo redni servisi...
Moči in navora se mi zdi dovolj za tako velik avto...